jak w temacie - chodzi o takie normalne, codzienne noszenie
bo ciężar ciężarem, ale ciekawa jestem jak długo da się nosić dziecko (jeśli waga nie przeszkadza)
są jacyś rekordziści?
jak w temacie - chodzi o takie normalne, codzienne noszenie
bo ciężar ciężarem, ale ciekawa jestem jak długo da się nosić dziecko (jeśli waga nie przeszkadza)
są jacyś rekordziści?
„Dziecko najwięcej miłości potrzebuje wtedy, gdy najmniej na nią zasługuje”
Zuzia '02, Janek '04, Ewa '08
Niestety nie mam zdjęcia.
Moje Eksteremalne noszenie to 4 latka(17 kg i 104cm) 2 kilometry na pielgrzymce pod górę w chuście.
Totalne kamikadze to strojenie choinki z 3,5latką niewiele lżejszą niż wersja pielgrzymkowa, w MT na plecach, moja babcia świeciła nam latarką,gdzie mamy bombki wieszać.
Blog,
Aniołek Sierpień 2022,Aniołek Kwiecień 2022,Aniołek Październik 2021,Asiulek 1.02.2013 ,Aniołek grudzień 2008, Natulek 13.08.2006
ja Franciszka mego jeszcze czasem donaszam do przedszkola. 4,5 niebawem będzie miał.
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
Po kilku nieudanych (matka wymiękła) próbach odchustowania ustalono, że Jędrek (skończone 4 lata) jest niesiony z przedszkola we wtorki i czwartki, a Jeremi (16kg) w pozostałe dni. Kurcze i nadal sprawia mi to ogromną frajdę![]()
Kasia
Jędrek (lato 2006), Jeremi (zima 2008) i Jonasz (jesień 2012)
Klub Mamy i Taty - spotkania, zajęcia dla dzieci i warsztaty dla rodziców na Pradze Południe
dodam, że F. jest w miarę lekki - tylko 16 kilo![]()
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
wow, niezłe jesteścieprawdziwe matki polki... a ja myślałam że to już pomału mój koniec noszenia .... ja noszę małego z przedszkola ma prawie 3 latka i waży 14kg
ale daję świetnie rady
( no to na to wygląda że jeszcze jest mi dane trochę ponosić )
mama Filipka 31.01.2008r.
http://mamenababy.blogspot.com/
Mąż Hanti Karolę w zeszłym roku jeszcze nosił i chyba na początku tego także - Karola lat 6![]()
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
Już zazdroszczę. Ciekawe, do kiedy ja dam radę (już 13 kg i dopiero 16 miesięcy).
rzeczywiście, kojarzę, że Hanti jakiś czas temu nosiła naprawdę dużą córę![]()
„Dziecko najwięcej miłości potrzebuje wtedy, gdy najmniej na nią zasługuje”
Zuzia '02, Janek '04, Ewa '08
ostatnio syna mego niosłam gdy miał prawie 3,5 roku(teraz ma 4,5) - to była wyprawa po Poznaniu z oprowadzaniem znajomych po zabytkach. Ponad dwie godziny i 13kg ledwie i znakomite nubi-go.
no to jestem kobity pod wrażeniem, bo patrzę czasem na mojego siostrzeńca lat 5 i si zastanawiam... czy byłabym w stanie udzwignać, a tu 4 latki sa noszone, ....
K. 2009M. 2012
Mój tato czasem ze mnie żartuje,że bedę Antona do 18stki nosić ,aż będzie nogami szurał po ziemi![]()
Jeśli nosi się regularnie, to przybywające kilogramy są prawie nieodczuwalneco innego ponosić od czasu do czasu starsze/cięższe dziecko, można to odczuć w kościach
![]()
Ja noszę Zosię, często, choć zwykle nie na długie dystanse, bo albo najpierw chce sama, a potem do chusty, albo na odwrót.
Do przedszkola prawie codziennie.
Julka 2001, Zosia 2007
Łałłłł...
Ja już noszę rzadko - jak gdzieś autobusem jadę to z przodu. Jeszcze latem bardzo często, bo spacery na plecach, ale teraz na kurtkę to mi chusty braknie (chyba, że z węzłem pod pupą). Jak piszecie, że tak długo można, to może jeszcze powinnam chustę kupić se se
![]()
Mateusz, 5 lat we wrześniu skończył:
zmęczył się chłopak....
a poza tym mam dowody na to, ze Aneczka tez była noszona, i to przez mojego męża![]()
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, niepraktykujący ale z sentymentem.
Matka Mateusza (wrzesień 2005) i Małgośki (styczeń 2008), była chustonoszka, ale trzymająca jeszcze szmaty w szafie.
No chustopróchno po prostu.