Pokaż wyniki od 1 do 20 z 237

Wątek: NappiMe

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

yetty faktycznie nowy krój wydaje się odrobine zgrabniejszy niż stary, ale ja nie widzę dużej różnicy. W kokosi możesz zamówić bez przeszyć kieszonki

A w temacie właśnie odebrałam tukany i misie, tukany podbiły nasze serca, najpiękniejsza pieluszka jaką spotkałam

Chusteryczka Awatar Wyga
    Miejscowość
    Wągrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kali Zobacz posta
    A w temacie właśnie odebrałam tukany i misie, tukany podbiły nasze serca, najpiękniejsza pieluszka jaką spotkałam
    Też mamy tukany! Genialne są.

Skoro tracisz grunt, to się wznosisz! Leć!

Chustomanka Awatar katsos
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Lubię Nappime za:
    + to, że pasowały na Mojego Syna tuż po okresie noworodkowym - około 4kg. Być może pasowałyby już wcześniej, ale nie próbowałam. Z tamtego okresu pamiętam, że zupełnie nie przeciekały, podczas gdy w niektórych S-kach takie wypadki się zdarzały
    + PUL: cienki, co jest dla mnie ważne, gdy myślę, że J. ma na pupie coś sztucznego; idealnie dopasowujący się; miły w dotyku.
    + możliwość dobrego dopasowania przy nóżkach;
    + wzory: są, moim zdaniem, ładne; jest ich wiele, więc jest w czym wybierać; często pojawiają się nowe;
    + kontakt (i to, że powrócił wzór w rybki );

Mam wrażenie, że już na początku trafiłam na bardzo dobre pieluchy i w związku z tym na dzień dzisiejszy Nappime stanowi zdecydowaną większość mojego stosiku pieluszkowego.
    10 marca 2013

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Ja niestety troche sie rozczarowalam otulaczem. Jest fajny, cieniutki i dobrze otulajacy, ale zaczyna mi sie szmacic, a mam go dopiero 2 miesiace jakos. Mam starsze otulacze Blueberry i Motherease i wygladaja jak nowe (a piore wszystko razem, przewaznie w 40 lub 50 stopniach), a NappiMe wyglada tak:

Zaczely z lamowki wychodzic cieniutkie gumki.

PUL sie chyba zaczyna rozwarstwiac.

Kieszonka sprawuje sie bez zarzutu na razie.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chustomanka Awatar onka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Miałam przyjemność testować kieszonkę NappiMe. Pierwsze wrażenie po rozpakowaniu koperty - jaka ona malutka. Miałam obawy, że będzie na styk na mojego 8kg klocka. Jednak po założeniu na już nie taką małą pupę obawy rozwiały się. Faktycznie pieluszka wydaje się być mała, bo jest zgrabnie uszyta. Ma wąski krok, gumki przy nóżkach dość znacznie się naciągają, skrzydełka do zapinania też są spore. Uwagę zwraca mięciutki pul.
    Podsumowując bardzo fajna pieluszka dla noworodków, zgrabna, miękka, czegóż chcieć więcej. Ma także duży potencjał dla większych dzieci.
    Subiektywnie jeszcze dodam mały minus - brak przeszyć. Osobiście wolę kieszonki z przeszyciami przy gumkach, chociaż mam świadomość, że to jest jeden z powodów zgrabności tej pieluszki.
    Dziękuję za możliwość testów.

Domyślnie

Otulacz nam zaszwankował, ale nie ma biedy, bo błyskawicznie został wymieniony na nowy Trzyma super i pięknie leży. Kieszonki również bardzo przypadły mi do gustu. Jak tylko przyszły wydawało mi się, że są strasznie małe, ale to okazało się zaletą! Wcale nie są małe, tylko idealnie dopasowane. Przecieków nie mieliśmy żadnych.
    Ostatnio edytowane przez emila244 ; 04-09-2013 o 14:55

Chustomanka Awatar hubertowa
    Miejscowość
    Pszczyna

Domyślnie

Po kilku testowych użyciach kieszonki z wkładem bambusowym składanym stwierdzam co następuje:
    1. z wyglądu - śliczne. W niektórych markach PUL wygląda gorzej niż na zdjęciach - tutaj jest odwrotnie, chociaż polarek od środka poszarzały.
    2. dosyć wąskie w kroku, ale przecieku nie zaliczyliśmy, więc ok.
    3. dobrze dopasowane, mimo że tylko 1 rządek napek (a my przyzwyczajeni do BumGenius z 2 rzędami).
    4. miałam wrażenie, że mój 8kg bobas za niedługo z nich wyrośnie - chyba jednak nie mają tak dużego zakresu wagowego jak BG
    5. wkład bambusowy - rewelacja! Dobrze chłonie, szybko schnie, choć na noc bałam się go użyć - ale pewnie z jakimś boosterem dałby radę.
    Podsumowując - podobało się i polecamy! Jesteśmy bardzo zadowoleni, że polska pieluszka jest tak dobra!

Uprawnienia umieszczania postów