Pokaż wyniki od 1 do 20 z 237

Wątek: NappiMe

Mieszany widok

Domyślnie

Testowałam pieluszkę w słonie z dwoma wkładami na niespełna roczniaku.Synuś waży ok. 10 kg i ma bardzo ładne fałdki na udkach, stąd przy pierwszej próbie założenia pieluszki miałam problem z zapięciem. Pieluszka zadziwiła mnie swoją maleńkością, gdyż kieszonki one size ,które posiadam są dużo większe. Stąd z powodzeniem mogę polecić ją mamom noworodków poszukujących pieluszek , do których nie musi dziecinka dorastać. Bo te co miałam kieszonki były dobre dopiero jak synek miał ponad 3 miesiące a i tak przeciekały jeszcze przy nóżkach.
    Pieluszka zgrabnie układała się na pupce, welurek od środka bardzo fajnie odciągał wilgoć.Po 2,5 godz. drzemce pieluszka nie przeciekła a wkłady myślę,że by jeszcze trochę wytrzymały bo nie były za specjalnie mokre.Co do chłonności wkładów nie mam zarzutu ale mogłyby być troszkę dłuższe i bez lamówki.Może dla maluszków by były odpowiednie.U synka kończyły się w 2/3 pieluszki (chyba,że tak ma być?)
    Ogólnie pieluszka wywarła na mnie pozytywne wrażenie zarówno pod względem estetycznym jak i praktycznym.
    Dziękuję za możliwość testowania

Domyślnie

używam pieluszki nappime dopiero tydzień ale jestem zachwycona! Razem z wkładem bambusowym z ręcznika pieluszka wytrzymuje u mnie od wieczora do godz. 3 w nocy, kiedy córcia budzi się na karmienie nic nie wycieka spód falbanek, ani nie obciska udek. To moja NAJLEPSZA kieszonka.

Chustomanka Awatar astro
    Miejscowość
    WrocłaW

Domyślnie

Dziękujemy bardzo za możliwość testowania rewelacyjnej pieluszki i przepraszam, że dopiero teraz piszę recenzję - krótko mówiąc zostaliśmy pochłonięci przez niedoczas
    Testowaliśmy zestaw 1 Zakręcone ślimaki z wkładem bambusowym składanym na trzy.Testujący Smok czyli 9,5 miesięczny syn, ok.8 kg.

Pieluszka kieszonka bardzo starannie uszyta,w pięknej kolorystyce, pieluszka schnie szybko, co uważam za jej duży plus, Pul cieniutki i cała pieluszka bardzo zgrabna, ładnie układa się na pupci, nie robi odwłoka. Wkład bambusowy obszyty lamówką więc się nie strzępi, z racji tego, że bambusowy schnie nieco dłużej niż pieluszka. Do kieszonki pasują nie tylko oryginalne wkłady np. bambusowe Wonderoosy czy mikrofibrowe Cotton Babies ale też składane ręczniczki - ważne żeby tylko dobrze taki wkład ułożyć W czasie użytkowania, trzeba zwrócić uwagę na wkłady, które się używa tak aby dobrać dobrze chłonne - zbyt mała chłonność wkładu= przecieki (raz wsadziliśmy mały wkład mikrofibrowy i było wilgotno)
    Warstwa wewnętrzna nie wychodzi na zewnątrz, nie wychodzi bokiem stąd ubranka nie przemakają.
    POLECAM dziękuję raz jeszcze za możliwość testowania
    3 Muszkieterów i Mała Księżniczka 20.07.200810.12.2011 24.11.201417.11.2017

Chustomanka Awatar ifinoe
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A już myślałam że NappiMe nie dla nas...

Kupiłam dwie sztuki na bazarku - i niestety założenie każdej z nich kończyło się prawdziwym potopem. Rozczarowana byłam bardzo, tym bardziej że same pieluszki są śliczne, zgrabne, starannie wykonane, a tu porażka na całej linii (dodam że żadna inna pieluszka nie powodowała aż takich wycieków).

Postanowiłam jeszcze trochę powalczyć. Zakupiłam jedną nową kieszonkę - i okazało się że spokojnie wytrzymała ok 2h, czyli od kupy do kupy, bez przecieków. Czyli git. Więc namoczyłam w płynie do mycia naczyń używane, przy okazji oglądając uważnie pul od środka, ale nie zauważyłam żadnych uszkodzeń - i tu plus ogromny, gdyż pieluszki te spory już maja przebieg (jedna jeszcze nie ma metki "NappiMe", ale niewątpliwie wyszła spod igły Moniki )

Druga rzecz - po założeniu pieluszek bardzo dokładnie ją układam, tak by wewnętrzna warstwa nie wychodziła na zewnątrz, a niestety ma ku temu tendencje - zwłaszcza wtedy, gdy pul jest zmniejszony napkami dla młodszego dziecka. Niektóre pieluszki mają jeszcze przeszycie po prawej stronie wzdłuż brzegów, co chyba właśnie utrzymuje wewnętrzną warstwę w środku, ale wtedy pieluszka musi być szersza w kroku, żeby pomimo dodatkowego szwu zmieścił się wkład - więc coś za coś.

Reasumując, żeby używać NappiMe z sukcesem, musiałam się trochę napracować, ale uważam, że warto )
    Październikowa plepla 2007
    Październikowy przeszkodnik 2012

Chustonówka

Domyślnie

Mam pytanie odnośnie otulaczy, na stronie oglądałam i obszyte są gumką. Czy taki patent zdaje egzamin? Gumki przy wypełniającym się wkładzie nie c chłoną wilgoci obcierając udka?

Chustonówka Awatar vessna
    Miejscowość
    LDZ

Domyślnie

Ja też jestem ciekawa opinii o otulaczach NappiMe. Kupiłam póki co jedną kieszonkę na próbę - jestem zadowolona i pewnie zamówię kolejne Przy okazji przymierzam się do formowanki bambusowej + otulacz. Ktoś używa takiego zestawu i opowie jak się otulacze sprawdzają?

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vessna Zobacz posta
    Ja też jestem ciekawa opinii o otulaczach NappiMe. Kupiłam póki co jedną kieszonkę na próbę - jestem zadowolona i pewnie zamówię kolejne Przy okazji przymierzam się do formowanki bambusowej + otulacz. Ktoś używa takiego zestawu i opowie jak się otulacze sprawdzają?
    Otulacze są rewelacyjne. Mam dwa i żaden nas nie zawiódł. Bardzo zgrabne, nic nie przecieka. Cena też jest bardzo atrakcyjna w porównaniu z "firmówkami", natomiast jakościowo nie ma żadnej różnicy. No może ewentualnie Blueberry ma nieco grubszy pul. Ale ja w tej chwili żałuję, że przepłacałam za inne otulacze, zamiast kupić kilka od MonikaK.

Uprawnienia umieszczania postów