Dzięki uprzejmości Moniki udało mi się przetestować także drugi zestaw czyli słonie z dwoma wkładami bambusowymi. Dwa osobne wkłady podobają mi się bardziej niż duży składany na trzy, bo łatwiej je zamontować. Frota bambusowa " na oko" wygląda na chłonną, ale u nas nie dala rady.
Niestety i tym razem (poprzednia recenzja dotyczyła ślimaków) mieliśmy przecieki za każdym razem a było ich dwa. Pierwszy raz założyłam pieluszkę z jednym wkładem i przeciekła centralnie tzn. na środku na wysokości siusiaczka po około 40 minutach. Za drugim razem włożyłam oba wkłady. Dość szybko (po ok. 30 minutach) pojawiła się wilgoć w pachwinach, ale welurek dobrze odciągał wilgoć od pupy, więc zostawiłam ją na dłużej. Założyłam, że pieluszka z dwoma wkładami powinna dać radę i drugiemu sikowi. Niestety przeciekła kompletnie po kolejnych 40 minutach. Przeciek nie nastąpił bokiem, ale mokry był cały pul z przodu. Pieluszki są bardzo ładne i, jak czytam inne recenzje, to się sprawdzają u wielu osób, ale z jakiegoś powodu nie u nas.
Dzięki jednak za możliwość testowania i to podwójnego.

.
Odpowiedz z cytatem