A więc - po starszaku zostało mi kilka pieluch, ale nie powiem, żebym je jakoś uwielbiała.
mam dwa wełniane otulacze IM, ze 4 formowanki bambusowe (jak dla mnie za szorstkie), no i tetrę, ale to chyba odpuszczę.
pomysł mój polegał najpierw na tym, żeby zakładać chińskie Minke, ale chyba jednak nie, potem, żeby kupić trochę formowanek Fleci Tots (mam jedna po starszaku i moim zdaniem najbardziej miękka i delikatna dla skóry dzieciaczka pieluszka), do tego gatki wełniane + kilka Easyfit na wyjścia.
Teraz myślę, że chyba na wyjścia będą jednorazówki (nie wiem jak na noc), a do domku dokupię otulacz(e) wełniane Tetro + ich wkładki (nie robią efekty dużej pupy?), na noc kupić małemu koszulko - śpiworek + koc wełniany pod pupę (też Tetro?).
a do wełnianych otulaczy po Starszaku dokupić wkładki ECOoi prefold z niebielonej bawełny
z czasem zaś kupić stosik formowanek Tetro i może jakieś gatki wełniane na gorsze dni. no i na wyjścia jednorazówki eko - Rossmanowskie na ten przykład.
nie bardzo w siebie wierzę, ale nie wykluczam podjęcia prób wychowania bezpieluszkowego - łączonego z używaniem pieluch wielo (na same bezpieluchowe nie mam siły). stąd miedzy innymi ten pomysł z koszulko - śpiworkiem do spania. w ciągu dnia pewnie bluzki z długim rękawem plus getry, no i pieluszka - na wszelki wypadek. zaznaczam, że planuję (oby się udało) bardzo intensywnie chustować.
co o tym myślicie. jak z Waszego doświadczenia wyglądają te plany?
i pytanie, czy pieluchy i wkładki, które wybrałam po iluś praniach są nadal mięciutkie? to mnie dobijało przy synu. po bambusach miał normalnie odciski struktury tkaniny na pupie :/ zresztą sama czułam, że to mało przyjemne dla skóry :/
na same TotsBots nie mam funduszy, dlatego kombinuję z Tetro. doradźcie coś -używacie może i napiszecie swoją opinię na ten temat.
każda rada i uwaga mile widziana - zależy mi, żeby się w miarę przygotować i nie zrazić potem momentalnie.
a, no i na koniec - gdzie wysadza się dziecko poza kibelkiem? normalny nocniczek, tylko z podtrzymaniem? miseczka?
mam nadzieję, ze da się coś z tego zrozumieć, bo coraz trudniej mi sklecić kilka sensownych zdań![]()
![]()