-
Chustonówka
Zastanawiająca reakcja mojej siostrzenicy...
Jakieś dwa miesiące temu, będąc jeszcze w ciąży zaopatrzyłam się w dwie piękne chusty (jedna Storcz Anna, druga Didek walentynkowy w motyle - a co, miło jest się pochwalić
. Czekając na swojego chuścioszka chciałam wraz z siostrą wypróbować nabytki na jej córci (rok i 5 m-cy), która nigdy w chuście nie siedziała. Niestety próba zamotania skończyła się wielkim płaczem. Ok, dziecko w jej wieku tym bardziej, że nigdy nie noszone, może już nie dać się zachustować. Wiązanie chcieliśmy dokończyć (kieszonka), bo rodzina ciekawa była jak ono wygląda i jako model dziecka posłużył Karolek - całkiem spora szmaciana lalka mojej siostrzenicy. Ogromne było nasze zdumienie, kiedy mała na widok taty i zachustowanego Karolka uderzyła w jeszcze większy płacz. Nie wiemy dlaczego.
Karolek musiał zostać wyciągnięty i jeszcze chwilę zajęło zanim mała się uspokoiła. Jedyne co nam przyszło do głowy, żeby wyjaśnić jej reakcję to, że próba zamotania skojarzyła się jej z niemiłym ograniczeniem i nie chciała, żeby w ten sposób był traktowany też jej Karolek.
Jestem teraz bardzo ciekawa jak zareaguje na swoją kuzynkę w chuście. Niedługo będzie okazja, żeby się przekonać.

Nadia 26 września 2010r
-
Chusteryczka
-
Chusteryczka
Rok i 5 miesięcy to duża panna wie czego chce a czego nie zabarłaś JEJ lalę i robiłaś lali coś co nie podobało się siostrzenicy- reakcja jak najbardziej prawidłowa. Nie zdziw się jak obrazi sie na dłużej.
Dziecko tak duze, nigdy nie chustowane ma prawo nie lubic i bac sie chusty to też jest normalne.
-
Chustoguru
Też się zgodzę,że zachowanie siostrzennicy było jak najbardziej normalne.
Jest już duża,motanie jest dla niej nowością i zabrałaś jej lalkę.
-
Chustonówka
Wiecie to absolutnie nie była kwestia zabrania lali, czy tego że tata przytulił kogoś innego niż ona. Dla jej rodziców, którzy doskonale znają jej różne reakcje i zachowania ta sytuacja była także zaskoczeniem.
To był raczej strach przed chustą, czymś nieznanym.

Nadia 26 września 2010r
-
Uprawnienia umieszczania postów