Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Jakie nosidło - poradźcie!

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

ja się zatem wypowiem w temacie co lepsze- im mniejsze dziecko tym lepszy jest MT. Bo On jest najbardziej podobny do chusty, wiąże się w nim pasy więc jest szansa odpowiedniego dociągnięcia, poza tym wskazane jest dobranie panelu do dziecka, co pozwoli na właściwe podtrzymanie pleców i właściwe odwiedzenie nóżek. Ważna jest szerokość na dole-aby nie robić dziecku szpagatu
    bardzo fajnie, jeśli mt jest szyty tak, ze w panelu jest wyprofilowanie na pupkę, wtedy dziecko nie ma szans zawisnąć na kolankach. Kojarzę, że nubik takie szyje w swoich nubigo, więc w mt tez by dała radę, na pewno szyje takie wyprofilowanie na pupkę Ania z Tulikowa. Podaję Ci osoby żebyś sobie mogła sprawdzić o co mi chodzi.

jeśli jednak wolicie ergonomiczne to na pewno na poczatek będa lepsze nosidła chustowych producentów, tak jak np. bondolino

geeralnie do nosideł tylko dziecko siedzące, lub umiejące utrzymać się jak się je posadzi, ale Wasz już duży chłopak.

Chusteryczka Awatar taniuka
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Ja też polecam Tuli. Córcia jest drobna (7,5kg), a jest jej bardzo wygodnie. Panel dobrze podtrzymuje i pupę, i nożki, i głowę. Teraz służy nam głównie do usypiania w domu, żeby potem można było wygodnie przełożyć ją do łóżeczka (z chustą tego się nie dało zrobić). Przymierzyliśmy z mężem kilka nosideł i Tuli pasowało najbardziej, np. w Bondolino nie odpowiadał nam pas na rzep - raz, że jakoś klamra wzbudza większe zaufanie, dwa - rzep głośno się odpina, trzy - nie jest zbyt długi, dla męża już był na styk.
    marzec 2010 i kwiecień 2013

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

O! to teraz obok ONO biorę pod uwagę również TULI, ale jeszcze zadnego nie przymierzyłam
    Akana - piękne imię dla syna wybraliscie

Chustofanka Awatar akana
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kejt Zobacz posta
    Akana - piękne imię dla syna wybraliscie
    M /2005/, B /2010/ i H /2013/

www.collane.pl

Chustonówka

Domyślnie

Witam jestem pierwszy raz na tej stronce mimo, ze w chuscie i nosidle nosze od 7 miesiecy, mam 10 miesięcznego synka Tymka, chciałam tylko napisaż że mam chustę z leny lamb bawełnianą i jest super, a od kiedy tymek mial 7 miesięcy zaczełam nosić go w nosidle TULI, które bardzo polecam, mój synek jest ciężki waży teraz 11 kg i naprawdę czuje sie róznicę nosząc go w nosidle waży jakby trochę mniej, nosze go z przodu i na plecach, najfajniejsze jest to i dlatego zdecydowalam się na nosidlo, że nosi go rownież mój mąż ktory nie przekonał sie do chusty. Nosidelko jest naprawdę wygodne, mięciutie, ładne i bardzo praktyczne, szybko się naklada, można je dopasować, mogłam je wczesniej przetestować - polecam żeby się przekonać czy to na pewno to. pozdrawiam Ela.

Uprawnienia umieszczania postów