Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta
natomiast na 90% niedobre jeszcze będzie Tuli, bo takiemu maluchowi źle się w nim śpi z przodu a na plecach panel zwykle sięga ponad uszy jeszcze
ja Michulca noszę w Tuli od 6 miesiąca życia conajmniej. ważył wtedy 6,5 kg i czuł się w nim świetnie. spał także wygodnie i bezpiecznie. panel pod nóżkami i pupą rozkładał się prawidłowo i nigdzie się nie wpinał. rączki mógł albo trzymać schowane, albo wyjąć pod pasami naramiennymi. jeśli chodzi o pozycję na plecach, to półrocznego dziecka nie nosiłam, bo jeszcze nie siadziało i uważałam, że to za wcześnie. teraz michulec ma 10 miesięcy i powoli przymierzamy się do przestawienia na plecy, ale Michus jest malutki (8 kg 70 cm) i na plecach jeszcze jakoś za nisko ma głowę. wydaje się szczęśliwszy u nas na brzuchu.

z mężem jesteśmy zachwyceni Tuli. w domu leży też manduca, której synek nie wiem dlaczego nie lubi i nie chce być w niej noszony... ani jak miał 6 miesięcy, ani teraz...
uważam, że Tuli spokojnie się nadaje dla dzieci, które już trzymają pewnie głowę.