Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: Wielorazówki w podróży

Mieszany widok

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Ja używam właśnie w takim systemie - na noc dla mega sikacza mojego jednorazówki z rossmanna, na wyjścia dłuższe czasem też. Dają radę
    Szczerze mówiąc nie wiem, czym się różnią od pampersów. zasugerowałam się ich ekologicznością chyba Ale już sam aspekt czasu rozkładania się pieluch jest dla mnie dużym plusem.

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Te ekologiczne z Rossmanna są wybielane bez chloru, bez lateksu, biodegradowalne, z mniejszą ilością żelu niż w zwykłych jednorazówkach, przystępna cena
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka

Domyślnie

My przeżyliśmy miesiąc wakacji poza domem z dostępem do pralki - dojazd włąsnym autem, więc wzięliśmy prawie cały stos Itti Bitti na dzień (głównie na dworzu cały boży dzień) + formowanki i wełniany otulacz na noce. Zbieraliśmy do miski w łazience z kroplą olejku, co kilka dni praliśmy w pralni, suszyliśmy na balkonie w słońcu, więc szybciorem schły...

A także tygodniowy wyjazd do rodziny samolotem, również z dostępem do pralki, ale i suszarki! Wzięliśmy więc mniej pieluch, prałam co drugi dzień, po 3 godzinkach w suszarce suche (i jakie mięciutki!!!).

My też nie znamy jednorazówek i jestem z tego dumna

Domyślnie

My również jesteśmy wyłącznie na wielo, ale nie jestem do tego jakoś obsesyjnie przywiązana. Do rodziców i teściów zabieram wielo, ale jeszcze nie byłam na kilka dni. Jednak z praniem u rodziców nie ma problemu, więc zabierałabym stosik.
    Na razie wszelkie wyjazdy też w wielo, bo żadnego dłuższego wypadu jeszcze nie mielismy. Jeżeli jednak będziemy jechać gdzies na wczasy, to bez wiekszych wyrzutów sumienia wezmę jednorazówki. Tak, jak napisała b.szczelna, to pieluchy są dla nas, nie na odwrót Nie wyobrażam sobie wręczać w hotelu siatę brudnych pieluch do prania:/ A prać w rękach stosów pieluszkowych na wczasach też nie mam zamiaru...leniwa jestem, wiem

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

no właśnie, to co napisala b.szczelna to meritum.Dlatego u rodziców po prostu tetrę odkurzę, a poza tym kupię tych eko jednorazówek.Wyrzutów brak

Uprawnienia umieszczania postów