Przeczytałam wątek od deski do deski z ciekawości i wiem jedno - dzięki temu forum jestem szczęśliwą mamą, która rozumie swoje dziecko. Dzięki temu forum jeszcze w ciąży wiedziałam, że sobie poradzę, że macierzyństwo jest czymś najwspanialszym na świecie - wystarczy, że ufa się swoim instynktom, odczuciom i potrafi się słuchać dziecka. Nie znam jeszcze wszystkich odpowiedzi i mimo, że czasem zdarzają mi się "głupie" pytania, to wychodzę z założenia, że wolę, żeby ktoś mnie oświecił, niż miałabym żyć w niewiedzy. To forum jest taką kopalnią wiedzy. Zanim się odezwałam, to też najpierw całymi dniami potrafiłam czytać. Zastępujecie mi przyjaciół, którzy odeszli wraz z pojawieniem się córki - wyszli z założenia, że nie mamy teraz z mężem na nic czasu, bo dziecko to taki straszny obowiązek... Tu też mogę porozmawiać o wszystkim - bo mimo różnych kwestii ideologicznych - jest tu mnóstwo użytkowników, którzy potrafią się kulturalnie wypowiadać, mimo, że mają różne zdania - i to jest moim zdaniem bardzo wartościowe. Mam nadzieję, że forum dalej będzie się rozrastało i jeszcze niejedna młoda dziewczyna przekona się, że może być szczęśliwą (a nie UMĘCZONĄ ŻYCIEM) młodą mamąJeszcze raz dziękuję!
PS - i żeby nie było że to OT- nie wiem jakie forum było wcześniej, ale dziękuję wszystkim za to, jakie jest teraz
![]()

Jeszcze raz dziękuję!

Odpowiedz z cytatem
2 + 7 (2005-2018)

wielkie dzięki!

i bardzo usiłuję nad sobą pracować.