Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 345

Wątek: Jakie było kiedyś forum?

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    ja to widze

a utrzymanie tamtego forum byloby tylko mozliwe przy malej liczbie uczestnikow
    ale czy o to chodzi w szerzeniu idei chustonoszenia?

czasami odnosze wrazenie ze "stare" forumki by chcialy zeby nadal chusty byly takie niedostepne i tylko dla wybranych

niestety za rosnącą ilością chustonoszących rodziców nie idzie wzrost świadomości zdrowotnej, emocjonalnej, ekologicznej związanej z dziećmi - kiedyś chusta to była ideologia, teraz to często narzędzie, akcesoria.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stivel Zobacz posta
    niestety za rosnącą ilością chustonoszących rodziców nie idzie wzrost świadomości zdrowotnej, emocjonalnej, ekologicznej związanej z dziećmi - kiedyś chusta to była ideologia, teraz to często narzędzie, akcesoria.
    zanim nie poznalam chust przez to forum to nie mialam zadnej z tych swiadomosci

a stosowanie chusty jako ideologii moim zdaniem moze glownie odstraszac od jej uzywania
    chusta to jest narzedzie,po to by ulatwic sobie zycie i miec dziecko blisko siebie

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

chusta to jest narzedzie,po to by ulatwic sobie zycie i miec dziecko blisko siebie
    qed

DB PBC

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hexi Zobacz posta
    qed
    nie rozumiem tego skrótu
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    nie rozumiem tego skrótu
    Quod erat demonstrandum
    (czego nalezalo dowiesc)

DB PBC

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hexi Zobacz posta
    Quod erat demonstrandum
    (czego nalezalo dowiesc)
    dzięki
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

HExi - ale to dobrze, czy źle, że to tylko narzędzie? bo sie na znaczeniu łaciny nie znam...

kurcze, dla mnie to było zawsze coś więcej niż narzędzie... :/

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

hehehe- rozmarzyłam sie i wzruszyłam...... pamietam to wszystko i faktycznie KIEDYŚ (wtedy, na początku) było mi tu lepiej, przyjemniej, milej.....a z czasem... zaczęli mnie Ci wszyscy ludzie i natłok spraw przytłaczać (powoli dorastam )- dlatego po dwóch latach kazałam sie wymazać z kart historii forum, żeby odpocząć, spojrzeć na pewne zmiany z boku, nabrać dystansu. I wróciłam do rzeczywistości, na którą potrafię już patrzeć jednym okiem
    Ostatnio edytowane przez Meta ; 22-10-2010 o 13:54

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

A do kiedy sie liczy stare forum? Bo nie wiem sama czy znałam jeszcze troszke stare czy juz zupełnie nowa jestem

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar macierzanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Napiszę to: kiedyś były chustoguru i reszta nieudolne czeladnice
    Dzisiejsze forum jest bardziej dla wszystkich.
    Ostatnio edytowane przez Meta ; 22-10-2010 o 13:56 Powód: rozwinęłam się

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Awantury i kiedyś były.
    pamiętam jak kiedyś ścięłam się z magdą1980.Byłam pewna,że do tej wrednej baby nigdy się nie odezwę
    Dyskusje były chyba ciekawsze,bardziej kulturalne.
    No i te emocje chustowe

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stivel Zobacz posta
    jestem nówka sztuka ale mimo że "kiedyś było lepiej.." i tak to forum jest superaśne ale mamuśki tu piszące "z kosmosu "
    Skoro Stivel pisze że obecnie chusta to narzędzie .. cóz może w takim razie rozszerzyć wiedzę społeczną ... ale jak to z ideologiami bywa nikt nie lubi na siłę. Tak czy siak, ja tu odkryłam pieluchy wielo, to że dziecko może płakać, to że BLW jest super, no i rodzicielstwo. Czy te tematy są chustowe ?? hmm w ideologię chyba się wpisują więc oki. A to że sa i inne, cóż może to świadczy o tym jak duże zaufanie tu jest że dziewczyny dzielą się swoimi prywatnymi problemami niekoniecznie chustowymi. I to że nikt nie potępi a raczej naprowadzi.
    jeszcze tylko dodam że ogólnie na forum przewija się hasło " chusty na straganie wiszą.. " - moment, to brzmi jak by tylko sprzedaż czy kupno określało forum (tak to brzmi) wiem że nie w tym kontekście jest to mówione, lecz dla takiej nówki, która dopiero co weszła tu może to dziwnie brzmieć.
    odejścia z forum, widocznie ktoś ma powód że odchodzi, jak tu już doczytałam są i powroty może warto cieszyć się że choć kilka procent z tych co weszło, wsiąknie i będzie głosiło ideę nosicielsta bliskości (to taki mój słowo twór )
    Ostatnio edytowane przez Mika ; 22-10-2010 o 13:19 Powód: a dopiski

Chusteryczka Awatar kajkasz1
    Miejscowość
    Chojnice

Domyślnie

He, he, dyskusje były ... i to jakie. Wióry leciały, ale ... to były dyskusje merytoryczne, nie pyskówki. O to, która firma lepsza, która chusta ma lepszy splot, która grubsza, która lepiej nosi. "Nówki" mają to teraz podane na tacy. I fajnie, bo nie muszą się przeinwestowywać na chusty (ostatnio doliczyłam się ponad 40-tu samych wiązanek, które przeszły przez moje łapy).
    I myśmy faktycznie "tworzyły" ten światek chustowy. Docierałyśmy informacje o sposobach noszenia, o jakości noszenia, o wpływie na zdrowie nasze i dzieci. Ściągałyśmy chusty, informacje o nich, wszystko, co było o chustach było na wagę złota.
    Każda nowa firma budziła takie emocje, jakie dzisiaj budzą kłótnie naszych "szanownych" polityków. Wypieki na policzkach, czerwone z niewyspania oczy ...
    Jak któraś kupowała nową chustę, pierwszą taką w Polsce to było COŚ, przez duże C!!!
    Podniecałyśmy się każdą nową szmatą. Normalnie sekta tu była.
    I bazarek był, ale wyłącznie chustowy. I to akurat było super.
    Teraz też jest fajnie, ale anonimowo, ale tego się nie da już zmienić.
    Kajka, żona Macieja, blogująca mama trzech synów - stary blog , nowy blog

Chusteryczka Awatar macierzanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Kajkasz1 - wracasz Zobaczyłam suwaczek. GRATULACJE

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kajkasz1 Zobacz posta
    He, he, dyskusje były ... i to jakie. Wióry leciały, ale ... to były dyskusje merytoryczne, nie pyskówki. O to, która firma lepsza, która chusta ma lepszy splot, która grubsza, która lepiej nosi. "Nówki" mają to teraz podane na tacy. I fajnie, bo nie muszą się przeinwestowywać na chusty (ostatnio doliczyłam się ponad 40-tu samych wiązanek, które przeszły przez moje łapy).
    I myśmy faktycznie "tworzyły" ten światek chustowy. Docierałyśmy informacje o sposobach noszenia, o jakości noszenia, o wpływie na zdrowie nasze i dzieci. Ściągałyśmy chusty, informacje o nich, wszystko, co było o chustach było na wagę złota.
    Każda nowa firma budziła takie emocje, jakie dzisiaj budzą kłótnie naszych "szanownych" polityków. Wypieki na policzkach, czerwone z niewyspania oczy ...
    Jak któraś kupowała nową chustę, pierwszą taką w Polsce to było COŚ, przez duże C!!!
    Podniecałyśmy się każdą nową szmatą. Normalnie sekta tu była.
    I bazarek był, ale wyłącznie chustowy. I to akurat było super.
    Teraz też jest fajnie, ale anonimowo, ale tego się nie da już zmienić.
    no i my jako "nówki" wdzięczne jesteśmy za to a co do anonimowości ? przecież spotkania/zloty są

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Magdo, niefortunnie to ujelam
    dla mnie chustoguru to osoba piszaca od bardzo dawna
    chustonowka od niedawna
    ja sie uwazam za chustonowke bo nosze dopiero rok

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

kajkasz1 PRZEOGROMNE GRATULACJE

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Magdo, niefortunnie to ujelam
    dla mnie chustoguru to osoba piszaca od bardzo dawna
    chustonowka od niedawna
    ja sie uwazam za chustonowke bo nosze dopiero rok
    ja bym starała się nie uogólniać,bo kim jest forumka,która jest tu od połowy 2008,ma na koncie 1000 postów i od półtorej roku nie nosi w chustach,a pisze jedynie o tematach dzieciowych?

Stivel-a ja kiedyś zostałam brutalnie zignorowana przez Ciebie jak spytałam o własny biust,czekałam na odpowiedź aż 3 dni

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    Stivel-a ja kiedyś zostałam brutalnie zignorowana przez Ciebie jak spytałam o własny biust,czekałam na odpowiedź aż 3 dni
    Forgive me... ale biust w końcu uratowałyśmy?

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

dlatego jak pisalam nie ma dla mnie znaczenia kto sie wypowiada o danej rzeczy
    nie sledze historii forumowej kazdego uczestnika

Uprawnienia umieszczania postów