-
.
się uspokoiło, to wałkiem machać nie będę.
ale jedno napiszę: zanim ktokolwiek zacznie wypisywać jakieś roszczenia do forum - nówka, jej źle bo poganiana i besztana, średnia stażem i postami, że nie pasuje a weteranka, że tęskni za niszowością - poszukajcie najpierw w sobie dlaczego tak jest. bo forum jest jakie jest na daną chwilę. i albo jego forma w tej chwili spełnia jakieś nasze potrzeby albo nie. i zamiast rozpisywać się bez sensu z roszczeniami, na realizację których wszystkie na raz mamy naprawdę nikłe szanse, lepiej imo zidentyfikować swoją potrzebę. wtedy najprawdopodobniej zupełnie co innego wyjdzie nam spod klawiatur. i na pewno nikogo nie urazi.
na własnym przykłdzie: tak, ja czasem tęsknię za 2007 rokiem, gdy prawie każda napotkana mama w chuście w Warszawie była identyfikowalna na forum. to mi się kojarzy z tym, że w jakiś sposób uczestniczyłam w czymś fajnym, specjalnym. ale czy za tą specjalnością tęsknię? nie. raczej za tym, że wtedy miałam czas na cotygodniowe spotkania, że w lokalnej grupie mam forumowych spędzałam masę czasu na wspaniałych pogaduchach. teraz mamy nawet klub mam w dzielnicy i spotkania 2x w tygodniu - ale ja po prostu nie mam czasu, bo dzieci mam o jedno więcej i pracuję. jak to sobie uświadomię, to roszczenia i zażalenia do forum, że się zmieniło nie mają sensu.
Czasem wystarczy zdefiniować swoją potrzebę, tę prawdziwą i to wystarczy. Nazwać ją i wtedy nawet jeśli nie da się jej zaspokoić, uzyskujemy spokój wewnętrzny.
Uprawnienia umieszczania postów