Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 60

Wątek: O taka pani na WP

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

spróbuję trochę bronić - to wygląda na jedną serię zdjęć i to cały czas jest chyba to samo wiązanie, które pani uskuteczniła - pewnie przerobiła z czegoś normalnego, nie do noszenia, a do karmienia na siedząco, do podparcia śpiącego dziecka, żeby było przytulone a ona sama miała wolne ręce - i jako takie w miarę działało. A jak wstała, cóż... w ferworze widać się zapomniała (choć na 14., kiedy przemawia, podtrzymuje małą) i dziecko miało szczęście, że nie wypadło. Szkoda tylko, że te zdjęcia poszły w świat Co nie zmienia faktu, że wiązanie nie wychodzi jej najlepiej - w akcji (filmik) z miesięczną małą http://info.rsi.ch/home/channels/inf...bLicia-Ronzull

Tak czy owak jakoś jestem nieprzekonana do elastyków (nigdy nie próbowałam zresztą) i pani Ronzulli potwierdza moje wrażenie, że dziwne rzeczy się z nimi dzieją
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chusteryczka Awatar rosass
    Miejscowość
    Góry izerskie

Domyślnie

ma czas na lans ale czasu na zadbanie o bezpieczenstwo i komfort dziecka juz nie
    bo raczej ciezko mi uwiezyc ze propaguje noszenie w chuscie
    wtedy widzialaby ze cos nie tak

raczej promuje sama siebie........
    GAJENKA-23.12.08
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Chusteryczka Awatar Anais
    Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

achacha... a ten maluch ma takiego samego smoka jak mój Antoś śmiesznie one wyglądają
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chustomanka Awatar Foxy Lady
    Miejscowość
    Warszawa Włochy :)

Domyślnie

to wygląda na taką nonszalancję, niedbałość, jak niedbale zarzucony szal
    tylko, że w szalu zazwyczaj nie siedzi człowiek - biedne nóżki i główka
    choć może rzeczywiście w głupim momencie ją złapali, jak się tylko poderwała na chwilę
    Helenka piękna 23 lipca 2009

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rosass Zobacz posta
    ma czas na lans ale czasu na zadbanie o bezpieczenstwo i komfort dziecka juz nie
    Czemu tak łatwo przychodzi nam analizowanie motywacji ludzi na podstawie jakiegos zdjęcia w necie?

Cytat Zamieszczone przez klusiecka Zobacz posta
    A parlament to nie miejsce dla dziecka, wśród hałasu i wielu ludzi.
    Liedloff opisuje, jak matki ze śpiącymi niemowlętami tańczą swoje grupowe tańce rytualne - potrząsają tymi maluchami, przy głośnym akompaniamencie bębnów - a maluchy śpią. I nic im nie przeszkadza
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

co to w ogole jest? - jakis pseudokangurek chyba
    jakim cudem to dziecko nie wypadlo - nie wiem

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Beskid Niski

Domyślnie

posłance przydałoby się szkolenie. jeśli jest chętnie pokazywana w mediach, to może włoskie doradczynie się nią zajmą.
    a swoją drogą, myślę, że jul ma rację. kiedy pani siedziała, poluzowała chustę, może do karmienia, a kiedy wstała, została obfotografowana i... obsmarowana...

Cytat Zamieszczone przez klusiecka Zobacz posta
    GŁUPOTA i tyle, zarówno noszenie dziecka w chuscie byle jak. Wcale nie uważam żeby idea była słuszna- dziecko w okropnie zawiązanej chuście ,przez wiele godzin, bez zabawy z mama.
    A parlament to nie miejsce dla dziecka, wśród hałasu i wielu ludzi. Kobieta ktora zsotaje matką musi zdecydować czy pracuje czy zajmuje sie dzieckiem, jak sie nie umie wybrać to obie rzeczy robi się źle.
    wydajesz surowe sądy na podstawie kilku zdjęć z jednego dnia, czy nawet jednej godziny, nie znając całej sytuacji. ostatnie zdanie jest bardzo negatywnie nacechowane. nie każda kobieta zajmuje się swoim dzieckiem całymi dniami przez kilka lat. niektóre nie mogą sobie na to pozwolić, inne zwyczajnie nie chcą. imo jeśli kobieta próbuje godzić pracę z opieką nad dzieckiem, nie ma w tym nic złego.

forgetit, podoba mi się określenie: wiązanie na jakbądzia
    2007, 2009, 2016

Miejscowość
    Góry izerskie

Domyślnie

[QUOTE=pszczoła;897910]Czemu tak łatwo przychodzi nam analizowanie motywacji ludzi na podstawie jakiegos zdjęcia w necie?

nie tylko na podstawie jednego zdjecia,
    jakos tak jest dosc sporo o niej wypowiedzi i zdjec
    Sorki ale nawet jesli sie podrywasz nagle nie zostawisz dziecka w takiej pozycji
    jesli chcesz cos propagowac, to na zdrowy rozum dbasz o to, zeby wgladalo to chociaz przyzwoicie
    GAJENKA-23.12.08

Chustoholiczka
    Miejscowość
    wolne chusty

Domyślnie

wtedy widzialaby ze cos nie tak

eeeee ja bym nie była dla niej taka ostra
    myslę, że to nie lans, a raczej życie w przekonaniu, że dziecko kiedy się pojawia staje się częścią mojego życia
    IMO przekonanie słuszne i całkowicie zgodne z koncepcją pani Liedloff (wg niej ideałem jest zabieranie dziecka ze sobą do pracy)
    chusta przecież jest po to, żebym mogła mieć dziecko cały czas przy sobie a jednocześnie zebym mogła prowadzić swoje własne, dorosłe zycie

Miejscowość
    Góry izerskie

Domyślnie

Ja tez jetem zwoleniczka tego zeby dziecko uczestniczylo w moim zyciu ,a nie bylo obok niego
    Ale kwestia bezpieczenstwa jest podstawowa kwestia jak dla mnie
    najpierw przytrzymalabm dziecko, potem sluchawke
    GAJENKA-23.12.08

Chustomanka Awatar olka
    Miejscowość
    Plewiska/k.Poznania

Domyślnie

Ups.... no comment.
    Zuzu (styczeń 2010), Kalina (wrzesień 2012)
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci, Instruktor masażu Shantala. Bliskość na starcie - ja w sieci
    W Poznaniu też nosimy

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ane Zobacz posta
    posłance przydałoby się szkolenie. jeśli jest chętnie pokazywana w mediach, to może włoskie doradczynie się nią zajmą.
    a swoją drogą, myślę, że jul ma rację. kiedy pani siedziała, poluzowała chustę, może do karmienia, a kiedy wstała, została obfotografowana i... obsmarowana...

wydajesz surowe sądy na podstawie kilku zdjęć z jednego dnia, czy nawet jednej godziny, nie znając całej sytuacji. ostatnie zdanie jest bardzo negatywnie nacechowane. nie każda kobieta zajmuje się swoim dzieckiem całymi dniami przez kilka lat. niektóre nie mogą sobie na to pozwolić, inne zwyczajnie nie chcą. imo jeśli kobieta próbuje godzić pracę z opieką nad dzieckiem, nie ma w tym nic złego.

forgetit, podoba mi się określenie: wiązanie na jakbądzia
    Pracuje i to nawet znacznie więcej niz 8 godzin na dobę.

Nie chodziło mi o to że kobieta może być albo matką albo pracownikiem, ale o to że nie powinna ciągać ze sobą dziecka do pracy w chuście, codziennie. Dla dziecka te kilka godzin w chuście, kiedy mama jest w parlamencie i pracuje nie jest dobrym czasem- zaznaczam mama w pracy głównie siedzi!! nie chodzi i przez to że pracuje nie może poświęcić pełnej uwagi dziecku. A z drugiej strony praca w parlamencie wymaga skupienia, co jest trudne do osiągnęcia gdy ma się dziecko w chuście, karmi się, przewija i naprawdę płacz dziecka może przeszkadzać w pracy innym parlamentarzystom.
    Naprawde niektóre rzeczy są nie do wykanoania gdy robi się je jednoczasowo.

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Melissa Zobacz posta
    eeeee ja bym nie była dla niej taka ostra
    myslę, że to nie lans, a raczej życie w przekonaniu, że dziecko kiedy się pojawia staje się częścią mojego życia
    IMO przekonanie słuszne i całkowicie zgodne z koncepcją pani Liedloff (wg niej ideałem jest zabieranie dziecka ze sobą do pracy)
    chusta przecież jest po to, żebym mogła mieć dziecko cały czas przy sobie a jednocześnie zebym mogła prowadzić swoje własne, dorosłe zycie
    czy aby na pewno pani Liedloff miała na myśli TAKĄ pracę? nie wszystko można tak wprost przenieść do naszych realiów, bez przesady.
    W pełni podzielam zdanie rosass.
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

jesli chcesz cos propagowac, to na zdrowy rozum dbasz o to, zeby wgladalo to chociaz przyzwoicie
    A ona chce propagować, czy po prostu pracuje z dzieckiem?
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustoholiczka
    Miejscowość
    wolne chusty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    czy aby na pewno pani Liedloff miała na myśli TAKĄ pracę? nie wszystko można tak wprost przenieść do naszych realiów, bez przesady.
    W pełni podzielam zdanie rosass.
    czyli jaką?
    Liedloff to przeciez utopistka
    juz we wstępie książki pochwala matkę, która zabiera ze sobą dziecko do drukarni
    do drukarni! wyobrazasz sobie jak tam musi śmerdzieć?
    Liedloff jest jak najbardziej za tym, zeby dziecko zabierac do biura i mieć je przy sobie, a nie np w wózku koło biurka
    a w biurze przecież siedzi sie tak samo jak na posiedzeniu parlamentu
    takie OT
    a co do "pani na wp" zgadzam się z rosass, nie powinno się zapominać o bezpieczeństwie i komforcie dziecka w takim wiązaniu
    jednakże odpuściłabym dywagacje czy ta pani to robi dla lansu czy po prostu pracuje z dzieckiem (co sugeruje Pszczoła)

Chusteryczka Awatar ellie
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Kiedyś widziałam pana, który nosił dzidzię w chuście przodem do świata i jego wiązanie wydawało mi się wówczas najdziwniejsze jakie widziałam...ale to jest chyba gorsze

Chustomanka Awatar madziuchna23
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

odgrzebuję trochę temat
    po pierwsze bardzo mi się podoba, a co? idea, zabieram dziecko ze sobą, już sobie wwyobrażam nasze panie posłanki zachustowane, albo panie w banku albo np nauczycielki (np ja), który szef się na to zgodzi?
    po drugie, na przemówieniu owszem wiązanie dla mnie nieznane ale dziecko nóżki w żabkę ma? ma, głowka lata? nie lata, chusta na ramionach różnie rozłożona ale to pewnie bardziej z wygody dla machania ręką
    po trzecie, też myślę, że Pani zwyczajnie w pośpiechu wstała wcześniej poluzowawszy dla wygody chustę a może i dziecko wyciągała itd
    po czwarte, podtrzymuje ręką czyli ma świadomość że dziecko bezpieczne nie jest, no w sumie mogła je odłożyć na jakieś krzesło....dziecko oczywiście
    po piąte dlaczego zaraz sa opini, że zdjęcia robiła konkurencja? jaka konkurencja? znowu jakaś spiskowa teoria dziejów, tym razem w kwestii chust? bo nie nadażam....
    a może po prostu fotograf zafascynowany sytuacją cykał cykał i cykał i zielnego pojęcia nie miał co to chusta, noszenie i wiązanie

za ostre komentarze moje Panie, za ostre...
    Małgosia 23.07.2004
    Piotruś 22.01.2009
    Michasia 26.10.2010
    Matylda 27.03.2012

Chustonoszka

Domyślnie

No nie wiem, czy smiac sie, czy plakac. :

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

abeba pisala ze Wloszki sa ogolnie znaczznie bardziej wyluzowane w kwestii poprawnosci noszena
    mysle ze to moze potwierdzac jej opowiesc

a tak wogle to jes b piekna kobieta
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustomanka Awatar abeba
    Miejscowość
    miasteczko ze żbikiem w herbie

Domyślnie

no wlasnie ja nie wiem czy jest jakaś włoska doradczyni certyfikowana..... jedyna jaką znam to Polka, ale obecnie w ciąży leży wiec nie będzie latać do Mediolanu...

Dzieci są urocze, aczkolwiek niehigieniczne.

Melman z Madagaskaru

Uprawnienia umieszczania postów