Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chusty Zara?

Głosujących
167. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

1 0.60%
  • 2

2 1.20%
  • 3

9 5.39%
  • 4

48 28.74%
  • 5

107 64.07%
Strona 17 z 21 PierwszyPierwszy ... 79101112131415161718192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 340 z 407

Wątek: Ellevill ZARA

Chusteryczka Awatar franciszka
    Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Domyślnie

Testowałyśmy z Młodą Zara Candy.
    Na początek tajemnicza koperta, a w środeczku.... Kapa mojej babci Kolorki dokładnie te same - wzór - no cóż, inny, ale.... Dotknęłam i znów ta sztywność.... typowa narzuta na łóżko - wersalkę w babcinym DUŻYM POKOJU
    Pierwsze motanie i.... wielkie zaskoczenie oraz .... no cóż.... w końcu zrozumiałam o co chodzi tym "babom" pragnącym posiadać na własność ZARĘ!!!!!! (PS. już mam SWOJĄ na własność )

Świetnie dociąga, nic się nie obsuwa - ale ja nie jestem w temacie miarodajna, bo moja 13 miesięcznica waży lekko ponad 8 kg
    Więc pomimo pierwszego wrażenia babcinej kapy.... no cóż, daję 5

dziękuję za możliwość testowania i .... pozytywnego zarowirusa

Wróciłyśmy ze spaceru i chusta leżała na fotelu.... w zasięgu łapek Malwinki... Dziecko ją wyprzytulało i wykochało To tylko drobny fragment chuścianej miłości, bo fotograf jak zwykle spóźnił się na zabawę:

Ostatnio edytowane przez franciszka ; 08-12-2009 o 21:38 Powód: + foto

M. X.08 [*] M. X.12

Chustomanka Awatar Tau777
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Kilka dni temu zawitala do mnie malinowa zara. Otwieram koperte, patrze a tam kolejna lniana koperta (bardzo fajny patent!).

Kolor duzo fajniejszy niz na zdjeciach, wzor tez bardzo ciekawy, zwlaszcza po zamotaniu! W dotyku gruba, ale zarazem dosc miekka.

Chuste testowalam na moim blisko 7mcznym skrzacie wazacym ponad 9kg. Chusta swietnie sie dociaga, po kilkugodzinnym spacerze nic sie nie poluzowalo, nic nie gniotlo i nie wpijalo. Problem tylko mialam z zawiazaniem wezla (identycznie mam z babylonia, za to problem ten nie wystepuje przy wiazaniu vatka).

Chusta cudownie wyglada po zamotaniu.

Dziekuje za mozliwosc testowania.

Troche obciete, ale zawsze cos widac

Ostatnio edytowane przez Tau777 ; 29-12-2009 o 11:21

Chusteryczka Awatar Tinta
    Miejscowość
    dolnośląskie

Domyślnie

Ja testowałam zarę purple.
    Kolory cudowne. Wzór zary na zdjęciach jakoś mnie nie porywał, ale na żywo prezentuje się świetnie, dużo lepiej niż na fotach. Chusta miękka a zarazem bardzo przyjemnie chropawa - dzięki temu nic się nie obsuwa, nie luzuje, a zaskakująco łatwo się dociąga. Sprawia wrażenie dość lekkiej, przewiewnej (myślę, że to fajna chusta na lato). Podoba mi się ta jej miękkość i delikatność.
    Jak dla mnie chusta testowa była za wąska - mój Antek ma 16 miesięcy i noszę go tylko na plecach - a plecaczek trudno mi się wiązało. Jakoś mi mało tej chusty było. Ale produkują też szersze więc dobrze się trzeba zastanowić przed zakupem - 60 cm to za mało szczęścia jak dla nas.

Po napisaniu recenzji poczytałam wcześniejsze wypowiedzi (wcześniej nie czytałam, żeby się nie sugerować) i doczytałam, że wszystkie zary mają teraz 70 cm
    Ostatnio edytowane przez Tinta ; 17-12-2009 o 21:16

Chusteryczka Awatar aurora

Domyślnie

Zara Purple - mniut malina!Testowana na trzymiesięcznym Bartku.

Niewielka objętość, mały węzełek, wąska - na plus. Po tylu testujących osobach nie wygląda na zużytą - na plus. Nie farbuje w praniu (nie wiem, jak na początku), szybko schnie i jak się ją dobrze rozwiesi, nie trzeba prasować (co jest moją zmorą) - kolejny plus. Nie gruba, ale splot ma zwarty, nierozłażącysię, w sam raz do noszenia po domu - plus. Nie wiem, jakby się spisywała przy dłuższym noszeniu, bo nie nosiłam dłużej niż 2h, ale nosiło mi się super. Nie "uciekała" mi, wiązała się fajnie, chociaż ja dużej wprawy nie mam, nie wrzynała się nigdzie. W porównaniu z Grecją wydaje mi się nieco szorstka, ale mi to nie przeszkadzało. Metka jest fuuj, co już w słusznie zostało zauważono. Daję 5, a tu fotki:

Emilka:

W towarzystwie:
    Kiedy dzieci są małe, daj im korzenie, a kiedy są duże, daj im skrzydła.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

testowałam zarę candy

Fajna chusta, dośc cienka, szorstka co trudno powiedzieć czy jest wadą czy zaletą, gorzej sie przez to dociaga, ale jak juz sie dociągnie to nie poluzowuje się. Kolor i wzór jest przepiekny. Nosiłam Michała czyli cos koło 8 kg. Nie czułam jego ciężaru. Troche trudno wiązało sie supeł. Na plus na pewno to, że jest mała i kompaktowa Ogolnie ocena 4+

Chustomanka Awatar roni21
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

moze ja napisze swoaja recenzje
    mam w domu trzy zary a recenzji jeszcze nie napisalam
    przez zary w ogole zaczelam nosic
    sa cudowne, cienkie, i super nosza
    mimo ze poczatkujaca bylam w temacie, bardzo dobrze mi sie w nia motalo od poczatku
    dla mnie to chusty bez wad najchetniej miala bym tylko elleville w domu
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński
    -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

właśnie pożegnałam fioletowa zarę.pierwsze wrażenie:jaka cienka
    później były zachwyty nad wizualną stroną chusty,bo muszę przyznać,że to jedna z ładniejszych chust jakie widziałam
    wrażenia z macania...dość sztywna ale łatwo wiążąca się,cienka ale nic się ne rozłaziło po słodkim ponad 11kg ciężarem Patiszona
    nosiło się super (co prawda krótko i po domu)
    dziękuję za możliwość testowania
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Właśnie z wielkim żalem pożegnałam się z Zarą purple.
    Pierwsze na co zwróciłam uwagę po otwarciu przesyłki to piękny kolor
    Ale fiolety to jedne z moich ulubionych barw
    Bardzo łatwo mi się dociągało i właśnie w Zarze zrobiłam swoją pierwszą kieszonkę. Miałam wrażenie, że sama się wiąże i tym samym na czas testów pożegnałam elastyka.
    Chusta mięciutka i cieńka.
    Nosiłam też w niej mojego synka. Waga 10kg. Wrażenia również bardzo pozytywne. A smyk jeden robił mega aferę jak go wyciągałam.
    Ponieważ jeszcze nie mam za dużego doświadczenia trudno mi coś wiecej napisać. To była moja 4 chusta w której nosiłam i zdecydowanie najlepsza
    I jedyny maleńki minus to zaznaczenie środka. Ale na to już zwrócono uwagę.

Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

To i ja się podzielę opinią.
    Wymieniłam się z ane czasowo (dziękuję), otrzymując Zarę Lavender. Patrzę na kopertę - cieniutka . Qrczaki - miała być 6 , a to chyba będzie 4. Rozkładam - materiału duuuużo. Tak pięknie się składa!!! Sama się zamotałam i odleciałam.
    Zaraz przekopałam sklepiki forumowych koleżanek i znalazłam pewną pięknotę. Szybka konsultacja z mężem i... zielone światło .
    Przyszła dzisiaj dzięki uprzejmości Ani nemhain moja ślicznota nazwana przez nas limonem - Zara Lemongrass. Poprostu marzenie
    Czym urzekły mnie Zary? Wspaniałe nasycenie koloru, piękna faktura, silny splot - a jednocześnie delikatność.
    Co gorsza... na jednej z pewnością się nie skończy .

Chustofanka Awatar milmila
    Miejscowość
    Olsztyn=>Siedlce=>Toronto=>Ottawa

Domyślnie

My testowaliśmy Zarę Candy.
    Dałam już 5, więc co tu dużo pisać
    Super mały, zgrabny węzełek. Chusta dużo węższa od mojej nati bambus, ale to jej policzyłam na plus. Materiału było jak w sam raz. Kolorki śliczne, dobrze się dociąga i nic nie trzeba poprawiać. Ja jestem zachwycona.

Chustofanka

Domyślnie

testowałam zare candy, dziekuje za tę możliwość
    pierwsze wrażenie raczej na nie, jeżeli chodzi o kolor, ale po zawiązaniu zdecydowanie zmieniłam zdanie, wygląda naprawdę fajnie, dociąga się świetnie, węzełek - jaki węzełek?, tak mały że go nie ma. najgorzej oceniam nosność czyli na 4, ale mój dzieć ma ponad 9 kg, więc waży swoje. myślę że to chusta idealna dla malutkiego dziecka, bo taka miękka oraz dla początkującej mamy bo naprawdę samo-wiążąca, wydaje sie byc tez dobra na lato (choć testowana w domu zimą), bo jest przewiewna. ogólnie daję 4+ i polecam
    ps, żałuje że nie była to moja pierwsza chusta

Chustonoszka

Domyślnie

Testowałam Zarę candy.
    Pierwsze wrażenie, jak u franciszki - O, narzuta mojej babci Mnie kolor jednak odrobinę rozczarował, ale to kwestia drugorzędna, bo jeśli chodzi o użytkowanie, to zara była świetna.
    Po pierwsze dość cienka i miękka. Super się dociąga, w zasadzie sama to robi, świetnie trzyma ciężar dziecka, nie opada. Na minus - trudno wiązało mi się supeł, no i ta nieszczęsna metka wszyta zupełnie nie na środku.
    Summa summarum - solidne 4+

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie Zara candy

W końcu znalazłam trochę czasu na recenzję...

Gościła u nas Zara Candy. Pierwsze wrażenie: cuuudo. Malinowy kolorek, ogromniaste skosy (bardzo szpanerskie ). Tylko te metki straszyły, ale wiedziałam czego się spodziewać, więc starałam się nie zwracać na nie uwagi (choć są tak wielkie, że ledwo dawało radę) - w dodatku wcale nie oznaczają środka.
    No a potem zawiązałam kieszonkę i stwierdziłam, że muszę sobie zanabyć Zarę! Wiązanie wyszło za pierwszym razem, świetnie się dociągało, malutki węzełek. Jedynym minusem była długość - przy jednym zawinięciu ogon do ziemi, przy podwójnym węzeł na ogryzkach. Przy TAKICH skosach jednak zdecydowałabym się na krótszą.
    Ogromną zaletą chusty jest jej chropowatość, którą daje wzorek, dzięki czemu jest czepliwa i nic a nic nie osiada. Ma świetną nośność.
    Przetestowałyśmy ją w kieszonce, 2X i plecaczku - w każdym przypadku dała radę, jednak trochę gorzej wiązało mi się z niej 2X. Jak dla mnie chusta typowo kieszonkowa - to wiązanie wychodzi z niej wprost rewelacyjnie!
    Naprawdę świetna chusta. Daję 5.
    Bardzo dziękuję za możliwość testowania.

Fotka w akcji:
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Chustomanka Awatar zanna
    Miejscowość
    Warszawa/Bemowo

Domyślnie

testowałam Zarę malinową - na początku niezbyt kolor mi się spodobał ale jak zamotałam Synusia i przejrzałam nas w lustrze, zachwyt pęłną parą niezwykle twarzowy kolor
    nie mam zbyt wielu doświadczeń na razie z innymi tkanymi chustami ale ta bardzo mi przypadła do gustu. bałam się trochę, że mi się zawiązać nie uda, jednak 2x zakończyły się sukcesem, czyli śpiącym Dzieciem wewnątrz
    co do nośności się nie wypowiem, ze względu na brak porównania... w każdym razie lepiej mi się nosiło niż w elastycznej
    bardzo dziękuję za możliwość testowania

Chustomanka Awatar equidna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

miałam przyjemność testować Zarę purple.
    ale...zanim do mnie dotarla stałam sie posiadaczką dwóch innych
    jest to zdecydowanie moja ukochana chusta. świetnie nosi i super się dociąga. aczkolwiek widzę różnice między kolorami, aubergine jest bardziej mięsista i puchata, natomiast orginal i purple cieńsze i lżejsze
    co do kolorków te które miałam przyjemność widzieć są soczyste i smakowite.
    teraz czekam do marca na nowości i ciułam kasę bo mój skromny stosik na pewno się o zare powiekszy.
    stawiam 5!
    i dziękuje za możliwość testowania
    action:
    Ostatnio edytowane przez equidna ; 01-02-2010 o 16:39
    Martyna, mama Janka (28.09.2009) i Kuby (19.12.2011)

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa/Jabłonna

Domyślnie

Miałam okazję testować ZARĘ CANDY
    Bardzo cieszyłam sie na to testowanie i nie mogłam sie doczekać kiedy do mnie ZARA dotrze.
    Gdy otworzyłam tajemniczą kopertę, trochę byłam zawiedziona kolorami i w ogóle ... taka narzutą
    Gdy zamotałam moje dziecię, ważące 9100g i zobaczyłam sie w lustrze, oniemniałam z wrażenia, bo ZARA CANDY cudnie się prezentowała. Kolory nagle mi bardzo przypasowały, poprostu piękne! Z godziny na godzinę coraz bardziej się w niej zakochiwałam.
    Nie jest twarda, super da się ją wiązać ... bałam się, że z tym będę miała problem, bo dotychczas cały czas miałam do czynienia tylko z elastykiem ... jestem bardzo zachwycona! Zresztą moja córcia też ... lubiła się w niej nosić ... no nic trzeba kase oszczędzać
    Jak dla mnie ocena na 5!

Chusteryczka Awatar lori

Domyślnie

Od jakiegoś czasu jestem posiadaczką zary forest, tak wiec:l
    -kolory sa genialne, piękne
    -nośność wyborowa, nic sie nie naciąga, dzieć nie osiada, nic sie nie wpija
    -super krawędzie
    -genialnie współpracuje przy motaniu, węzeł mały
    -jest fajnie sztywna

ogólnie oceniam na 6
    nie znalazłam żadnych wad
    moja najulubieńsza chusta póki co
    http://milimoistudio.pl/ - Mili Moi Studio - fotografia rodzinna, dziecięca, portret
    https://milimoiwbeskidzie.wordpress.com/ - nasze przygody w Beskidzie

F 2008 L 2010 K 2013 I 2015

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Domyślnie

Testowałam zarę purple
    Wrażenia takie sobie, ale to chyba dlatego, że nastawiłam się na coś więcej.
    Po pierwsze nie miałam pojęcia że zary są węższe, ja tam wolę szersze chusty.
    Metka- ja na chustę tej klasy wygnieciona papierowa metka z jednej strony to trochę mało.
    No i chusta jak chusta. Na zdjęciach wygląda na bardziej lśniącą , mięsistą, a jest taka zwykła szmatka.
    Nosi ok, wiąże się ok, ale tak jak napisałam spodziewałam się czegoś więcej.

Podoba mi się to, że ma tak mocno ścięte końce.
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

jutro żegnamy się z testową zarą candy
    a oto moja opinia: chusta nie zachwyciła mnie wizualnie... dopuki nie zamotałam pięknie się prezentuje w akcji, co można ocenić na zdjęciu:

dociąga się troszkę trudniej niż większość moich chust, ale za to faktycznie trzyma mocno, nic nie puszcza ani na milimetr szerokość (a raczej wąskość) troszkę mnie zaskoczyła, ale przy moim maleństwie nie sprawiało to mi problemów nawet prz plecaku (a poza tym nowe zary są ponoć szersze, więc nie wpłynęło to na moją ocenę), skosy świetne, węzełek zgrabny. Nośność średnia - nosiłam dziś małą na spacerze przez ok. godzinę w 2X i niestety pod koniec czułam trochę ciężar, mimo, że mała dopiero koło 6 - 6,5 kg waży:/ co jeszcze: dość cienka, w dotyku szorstkawa ale nie określiłabym jej jako sztywną, taka "plastyczna". Wstawiłam mocne 4 i myślę, że kiedyś zainwestuję w zarę (może foresta?), nawet po to, żeby od czasu do czasu zarzucić na siebie dla efektu wizualnego

a to jeszcze jedna fotka, tym razem z przerośniętym i mocno spóźnionym chuściochem

Ostatnio edytowane przez neverendingstory ; 05-02-2010 o 19:55
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chustofanka Awatar jakibytu
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Testowałam Zarę Candy. Od razu chcę zaznaczyć, że ze względów logistycznych testowałam ją jeden dzień, więc może nie zapoznałam się z nią wystarczająco dobrze.
    Nosiłam w plecaku prostym i 2x i wdzięczna byłam za każdą chwilkę, bo moja prawie dwulatka (13 kilo) przed chustą ucieka (do 2x przekupiłam ją koparką). Spodziewałam się - sama nie wiem - magicznej chusty, która wiąże się sama, nosi sama i jeszcze do tego zupełnie inaczej wygląda po zamotaniu. Otóż nie.
    Wiązanie: fajnie się wiąże, doskonale się układa na człowieku, dzięki wyrazistej fakturze dość "czepialska", ale ze zdziwieniem odnotowałam, że dość trudno mi się wiązało węzeł przy 2x. Przy plecaczku zaś musiałam kilka razy dociągać, poprawiać, więc czepność nie przełożyła się dla mnie na utrzymanie wiązania. Tu jednak muszę zaznaczyć, że ten plecaczek motałam po dłuższej przerwie i może luzy wynikły z utraty rutynowej sprawności.
    Nośność: nosiłam dwa razy po ok 40 min i było ok.
    Wygląd: niczym mnie nie zaskoczył, taki jak na zdjęciach, czy to w akcji, czy w stanie spoczynku.

I jeszcze garść luźnych przemyśleń:
    Zachwycają mnie niepodwinięte brzegi.
    Wkurzała metka, która była tak średnio na środku, a może na środku, ale bez uwzględnienia skosu. Miałam starą, dużą metkę i wcale nie była taka zła. Do przeżycia, widziałam gorsze. A te nowe metki małe i znacznie lepsze.
    Złapałam się na tym, że macałam chustę kilka razy z lubością osobliwie delektując się tą jej elastycznością. Spodziewałam się jednak, że elastyczność ową poczuję także przy zawiązanej chuście, ale nie - w sumie nie wiem, czy to dobrze, czy źle.
    Ogólnie - chusta, na której temat bardzo dużo sobie wyobrażałam, a dla mnie - chusta jak chusta. Dla samych właściwości technicznych sobie jej nie kupię, ale jeśli urzeknie mnie któryś wzór, to właściwości techniczne nie staną na przeszkodzie, żebym ją kupiła.
    Elleville w pierwszej chwili wcale mi się nie podobały, od pół roku kręciłam się wokół nich i zastanawiałam, którą wybrać. Prawie jednocześnie z testową przybyła do mnie trade'owa Jade, więc być może cały entuzjazm wpompowałam w jade właśnie, który po porównaniu preferuję.
    Z mojego monitora zieje wielka dziura - wybaczcie literówki

Uprawnienia umieszczania postów