Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chusty Zara?

Głosujących
167. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

1 0.60%
  • 2

2 1.20%
  • 3

9 5.39%
  • 4

48 28.74%
  • 5

107 64.07%
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 407

Wątek: Ellevill ZARA

Mieszany widok

Chustofanka Awatar joah81
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

Miałam przyjemność testować zarę candy, choć testować to może za dużo powiedziane, bo nijak Lenka nie chciała dać się zamotać, czego bardzo żałuję. Ale przynajmniej pomacałam, bo inaczej bym nie miała takiej okazji, więc i tak testy były dla mnie cenne.
    Moje spostrzeżenia:
    Bardzo miękka, niesamowicie piękny wzór i kolor jak dla mnie też bardziej jak bordo.
    O niezbyt udanej metce już dziewczyny pisały, o nieobszytych brzegach.
    Ja jedynie mogłabym się przyczepić do szerokości - mierzyłam wieczorem i było 55 cm , a ja jak na razie miałam głównie szersze, no i w nich lepiej mi się mota. Ale mimo wszystko oceniam na 5- i jest to jak dla mnie chusta na szczycie marzeń. Tylko że pewnie dla następnego chuściocha, a to jeszcze nie teraz niestety.
    Mama Leny (17.06.2008), Łukasza (29.10.2011) i .... (wrzesień 2017)

Chustomanka Awatar tulipowna
    Miejscowość
    Poznan

Domyślnie

standardowa szerokosc obecnie to 70 cm we wszystkich modelach.
    candy testowa to byly "prototypy" i mialy 60 cm

Chustofanka Awatar ekspreskawowy
    Miejscowość
    świętokrzyska wieś

Domyślnie

Nie dałam rady przeczytać całego wątku recenzyjnego więc proszę o wybaczenie jeśli będę się powtarzać.

Miałam przyjemność testować Zarę Candy i wystawiam jej bardzo solidne 4 :

Kolor i wzór: 6! piękny bordowo-czerwony, żakard mięsisty, lekko wypukły, bardzo elegancko wygląda na osobie i naprawdę do wszystkiego pasuje. Ostre skosy sprawiają że ogony układają się świetnie.

Koperta: 3 Ale to moje subiektywne odczucie - bardziej praktyczny byłby woreczek, niechby i blado-lniany.

Wiązanie:6! Samowiążąca się chusta, jak słowo daję. Robiłam kieszonkę, 2x, plecak prosty i z krzyżem coby wszechstronnie ją sprawdzić i naprawdę bardzo ładnie się układa przy wiązaniu. "Fabryczne" brzegi bardzo mi się podobały - super sprawa. I ten boski mały supełek...

Nośność: 4-. To chusta raczej z tych cieńszych i niestety w trakcie dłuższego noszenia Synu mi zaczął opadać - noszony zarówno z przodu jak i w plecaku. Myślę że u lżejszego i mniejszego dziecka ten problem znika.

Ogólnie: rewelacyjna chusta dla dziecka powiedzmy do 7 miesięcy i żeby cieszyć oko mamy. Widać po niej że to produkt z wyższej półki, naprawdę wart swojej ceny.
    Natomiast ja wolę raczej chusty grubsze, "siermiężne" dlatego nie pokochałyśmy się z Zarą chociaż zyskała mój głęboki szacunek.
    Dorobek życia: Bolesław (02.XII.2008) Franciszek (11.II.2014)

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

OT Ekspreskawowy, chwilę się zastanawiałam, czy to IwontaG zmieniła nicka..a to Ty zmieniłas awatar po prostu
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustofanka Awatar ekspreskawowy
    Miejscowość
    świętokrzyska wieś

Domyślnie

OT czyżbym podebrała IwoncieG avatara...ale fftoppa ale on taki fajny listopadowy jest
    Dorobek życia: Bolesław (02.XII.2008) Franciszek (11.II.2014)

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekspreskawowy Zobacz posta
    OT czyżbym podebrała IwoncieG avatara...ale fftoppa ale on taki fajny listopadowy jest

Nie wiem, czy można nazwać to podebraniem, bo ona go porzuciła już
    Ale mi się skojarzył z nią. Jestem wzrokowcem

Edit: Przepraszam bardzo za ten offtop, już znikam
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Miałam przyjemność testować fioletową Zarę. Przyznam, że bardzo na nią czekałam, gdyż od dawna nosiłam się z pomysłem nabycia własnej

Zara jest piękna! Wzór zachwyca, a bogactwo kolorów jest bajeczne - chyba każdy dobierze dla siebie coś, co mu odpowiada.
    Świetny pomysł z zastąpieniem pudełka płóciennym woreczkiem
    Chusta jest ściśle tkana, jeden z najmocniej utkanych żakardów jakie miałam w rękach. Żadne nitki się nie rozłażą.
    Chusta jest miękka, stosunkowo cienka, doskonale współpracuje. To jedna z tych chust, które same się wiążą, nie ma żadnych problemów z dociąganiem. Plecak z krzyżem wiązałam błyskawicznie, co jest nie bez znaczenia przy ruchliwym niemowlaku.

Wolę szersze chusty, choć słyszałam, że nowe Zary już są szersze.
    Nośność dobra, ale nie zachwyca, zwłaszcza przy cięższym dziecku. Moją, przeszło 9 kg córę dawałam radę nosić tylko na plecach. I jest to właśnie główny powód, dla którego na razie nie zdecyduję się na własną.

Generalnie chustę oceniam na 4+ i z niecierpliwością (i nadzieją ) czekam na Zary z wełną.
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Uprawnienia umieszczania postów