Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chusty Zara?
- Głosujących
- 167. Nie możesz głosować w tej sondzie
-
Chusteryczka
Re: Zara
Niedawno gościła u nas testowa Zara fioletowa. Zacznę od koloru choć to rzecz najbardziej subiektywna. Ten rodzaj fioletu niespecjalnie przypadł mi do gustu mimo, że fiolety lubię i widząc wcześniej te chustę na fotkach byłam zachwycona. Kolorek w rzeczywistości jest bardziej ostry, nie taki przydymiony jak na zdjęciach.
Ta wersja Zary jest faktycznie wąska, ale ja raczej z przodu noszę więc wcale mi to nie przeszkadzało. Przy plecaczku lepiej kupić już szersza Zarę.
Ale tak czy inaczej Zara jest piękną chustą
Nosi dobrze, węzełki są małe, ogony bardzo ładnie zwisają dzięki temu, że są dość mocno ścięte. Rodzaj brzegów wcale mi nie przeszkadzał, metka niezbyt ładna, ale można tak zamotać żeby jej nie było widać. Odpruć tez można
Koperta przecudna. Zara ma taki specyficzny klimacik
Chyba przez ten wzór i te ogonki
A teraz kilka zdań porównania. Jako że mam swoja Zarę zieloną mogłam zauważyć pewne różnice pomiędzy testową a moją chustą. Miałam wrażenie, że fioletowa jest nieco grubsza i jakby bardziej szorstka od Zary Fresh. Co nie znaczy, że jest niemiła w dotyku. Dodatkowo kolor Fresh ma taki jakby delikatny połysk czy poświatę
. Tego nie ma w fioletowej. Patrząc na Zarę Fresh pod pewnym katem ma się wrażenie jakby miała dodatek jakiejś połyskliwej nitki. Zrobiłam mnóstwo zdjęć dla porównania tych dwóch chust. W wolnej chwili postaram się coś wybrać i tu wrzucić fotki. Nie wiem tylko czy te różnice uchwyciłam na zdjęciach bo jeszcze ich nie przejrzałam
Może Tulipowna coś na temat tych "poświat" napisze
No to powtórzę - bardzo piękną chustą jest Zara. Myślę, że warto ją mieć. Ja pewnie jeszcze jakis kolorek kupię.
Nosiłam 9 kg dzieciaczka
i nic się nie wrzynało.
Dziekuję pięknie za możliwośc testowania
Uprawnienia umieszczania postów