Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chusty Zara?

Głosujących
167. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

1 0.60%
  • 2

2 1.20%
  • 3

9 5.39%
  • 4

48 28.74%
  • 5

107 64.07%
Strona 8 z 21 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151618 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 160 z 407

Wątek: Ellevill ZARA

Chustofanka Awatar ladybird
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie Re: Zara

Testowałam cukierkową zarę i odesłałam ją dalej ze złamanym sercem...

Co prawda testowy egzemplarz był wąski, ale i tak mogę śmiało powiedzieć, że jest to chusta, o której będę teraz marzyć.

Do szczegółów: miękka i przytulna niesamowicie (ja takie chusty lubię), piękne wzory i kolory (!!!), świetnie się dociąga (chociaż nie jestem specjalistą w wiązaniu plecaków na kurtce, to bez problemu udało mi się taki zawiązać), malutki węzeł, sprawia wrażenie lekkiej i cienkiej chusty, a mimo to wygodnie mi było z 13 kilowym obciążeniem.
    byle do wiosny...

Chustonówka
    Miejscowość
    okolice WrocÂławia

I ja już zakończyłam testowanie czerwonej ZARY.
    Dziękuję za taką możliwość.
    Chusta dotarła do mnie można by rzec w stanie idealnym, nie zauważyłam zaciągnięć. Nie rolowały mi się krawędzie, delikatnie musiałam dociągnąć. Bardzo przyjemna w dotyku. Nosiłam moją 10 kg Majkę najdłużej chyba pół godziny, nie odczuwałam dyskomfortu. Nie przeszkadzała nam ta szerokość
    Generalnie jestem bardzo zadowolona

Chustofanka

Mialam przyjemnosc potestowac przez 2 tyg. zarę forest.

Moj szkrab wazy 11 kg, mierzy 85 cm, wiec teoretycznie ta chusta nie powinna byc dla nas odpowiednia, ale nosilo nam sie naprawde super.

Bylismy kilka razy na ponad godzinnym spacerku, poza tym usypialam go czasami na noc w Zarze.

Najwieksza zaleta Zary jest to, ze sie swietnie dociaga na krawedziach. Wcale mi nie przeszkadzaly nie zalozone brzegi, moze wlasnie dzieki tym brzegom tak fajnie sie dociaga? Ogolnie latwo sie mota, wiec dla poczatkujacych jest tez odpowiednia.

Oczywiscie Zara jest wezsza niz moje lany, ale nie bylo to dla mnie problemem. Nie bardzo rozumiem, co dziewczyny maja na mysli mowiac, ze chusta jest dla nich za waska, przeciez nawet 90 cm dziecko miedzy kolanami z szyja ma raczej nie wiecej niz 60 cm, chusta wcale nie musi byc pomarszczona. W kazdym razie moj 18miesieczniak mial naciagnieta zare po sama szyje.

Jesli chodzi o nosnosc, to trzeba przylozyc sie do wiazan, zeby bylo lekko (oczywiscie mowie o ciezszych dzieciach). Ja stosowalam swoje patenty na polepszenie nosnosci, czyli kieszonka z naciagnietymi polami, ciasno dociagnięte krawedzie i dociagniety srodek chusty oraz szeroko rozlozone poly na plecach - wtedy bylo calkiem lekko na dlugich spacerach, nie odczuwalam zadnego dyskomfortu.

Plecak tez latwo sie mota, chociaz motalam tylko na chwile.

Akurat ten model Zary niezbyt mi przypadl do gustu, nie lubie zieleni, ale inne, ktore widzialam na zdjeciach to po prostu bajka.

Mysle, ze przy nastepnym chusciochu skusze sie na zare, wczesniej uplynniajac ktoras lane.

Dodam tylko, ze ladnie zapakowana, ale to dla mnie malo istotne.
    Wciąga chustowanie, oj wciąga

Chustofanka Awatar Nagar
    Miejscowość
    Ukraina

czekam na Zare Red, czy moze ktos o tym kolorze powiedzic? jaki on jest naprawdzie? do jakiego typu kobiet bedzie pasowal (w zaleznosci od wew
    http://naturalno.com.ua/ - sklep internetowy - chusty NATI, LENNYLAMB, ubrania dla karmijacych mam, kosmetyki naturalne
    Liza 12 lipca 2006 roku i Iwanek 16 lutego 2009 roku.

Chustomanka Awatar Genowefa

oto fotki (myślę, że pomogą w określeniu koloru ]:

Moje wrażenia:

Chusta jest przepiękna wspaniały wzór i wszystko. Dojrzewam właśnie do tego by rzec, że Zary to najpiękniejsze chusty jakie widziałam.

Nosiłam 10 kg szkraba.
    Nośność ok, grubość ok- czyli nie za cienka i nie za gruba- w sam raz.
    Podoba mi się lniana koperta.

Z minusów, to, że mogłaby lepiej pracować. Pod 10 kilogramami mojego szczęścia chusta była sztywno naciągnięta, nitki jakby nie pracowały. Przy naciąganiu też tego nie czułam.
    Chusta idealna chyba dla lżejszych dzieciaczków

Ale naprawdę wspaniała szmata Pięknie się prezentuje. (jak wygram w totka, to sobie kupię wszystkie kolory )
    ..

Chustofanka Awatar Nagar
    Miejscowość
    Ukraina

Ochhh! Jaka sliczna!! Piekna! Ty razem ze swoim skarbiem waga 10 kilogramow Wydaje mi, ze te chusty bedzie pasowali do wszystkich (jest wielu kolorow). A mozesz powiedzic czym odznacza sie od didy Katia albo polskich pasek Nati, mozesz z czyms porownac? Przepraszam za bledy (na zal nie mam polskiej klawiatury).
    http://naturalno.com.ua/ - sklep internetowy - chusty NATI, LENNYLAMB, ubrania dla karmijacych mam, kosmetyki naturalne

Cytat Zamieszczone przez Nagar
    Ochhh! Jaka sliczna!! Piekna! Ty razem ze swoim skarbiem waga 10 kilogramow Wydaje mi, ze te chusty bedzie pasowali do wszystkich (jest wielu kolorow). A mozesz powiedzic czym odznacza sie od didy Katia albo polskich pasek Nati, mozesz z czyms porownac? Przepraszam za bledy (na zal nie mam polskiej klawiatury).
    nie za bardzo rozumiem chodzi o to, żeby porównać z didymosem albo nati?

w skrócie:
    komfort noszenia
    nr 1. didymos
    nr 2 zara
    nr 3 nati

nr 2 dla zary, tylko za pracę nitek, tzn. didek sobie o wiele lepiej radzi z większymi ciężarami, jest bardziej "plastyczny"

wygląd
    zdecydowanie zara nr 1 ale to już rzecz gustu
    ..

Chustofanka Awatar Nagar
    Miejscowość
    Ukraina

Chciesz mi powiedzic, ze dla ciezkich dzieci lepije pasuja didki (napewno indio czy nino), s corka nosilam camodzielna chuste (tkanka byla troche elastyczna), ale corka byla malutka i wazyla nawiet w rok 9 kil, synek jeszcze jest malutki dla chusty wiazanej, nosze go w kolkach, teraz jest juz kolo 6 kil (poltora miesiaca), na wzgliad podoba mi sie to ZARA, mialam pomysl, ze bedzie pasowala dla ciezkiego synka.

Cytat Zamieszczone przez Nagar
    Chciesz mi powiedzic, ze dla ciezkich dzieci lepije pasuja didki (napewno indio czy nino), s corka nosilam camodzielna chuste (tkanka byla troche elastyczna), ale corka byla malutka i wazyla nawiet w rok 9 kil, synek jeszcze jest malutki dla chusty wiazanej, nosze go w kolkach, teraz jest juz kolo 6 kil (poltora miesiaca), na wzgliad podoba mi sie to ZARA, mialam pomysl, ze bedzie pasowala dla ciezkiego synka.
    spróbuj Zarę, bo ona dobrze nosi
    Po prostu osoby, które dość długo nosiły i w przynajmniej paru chustach odczuwają te niuanse
    ..

Chusteryczka Awatar anialodz
    Miejscowość
    Edinburgh

czyli Zara nosi troche gorzej niz bawelniane indio? a jest moze chociaz troche ciensza, bardziej na lato?

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Zara nie nosi gorzej niż bawełniane Indio.
    Jedna i druga chusta jest cienka. (Indio nie limitowane troche grubsze od limitowanego)
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chusteryczka Awatar IwontaG
    Miejscowość
    Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez anialodz
    czyli Zara nosi troche gorzej niz bawelniane indio? a jest moze chociaz troche ciensza, bardziej na lato?

Ja kupiłam ostatnio on Macierzanki Zarę Jade (wciąż nie wiem czy zara i jade to co innego) kolor mauve i bardzo pozytywnie mnie ta chusta zaskoczyła, ma piękny delikatny kolor, materiał jest miękki ale szorstkawy jak w pawiach co sprawia, że super się ta chusta wiąże, ma niepodwinięte brzegi co akurat mi nie przeszkadza, nosi moje 11 kg całkiem nieźle, byłyśmy na 1,5 godzinnym spacerze, mała w plecaku z krzyżem i nic nie osiadło, nic mi się nie wrzynało w ramiona. Myślę, że w lecie ta chusta spisze się nieźle. Jak dla mnie duże 5.

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Zara nosi dużo lepiej niż bawełniane indio IMO!
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustomanka Awatar tulipowna
    Miejscowość
    Poznan

Cytat Zamieszczone przez IwontaG

Ja kupiłam ostatnio on Macierzanki Zarę Jade (wciąż nie wiem czy zara i jade to co innego) kolor mauve i bardzo pozytywnie mnie ta chusta zaskoczyła, ma piękny delikatny kolor, materiał jest miękki ale szorstkawy jak w pawiach co sprawia, że super się ta chusta wiąże, ma niepodwinięte brzegi co akurat mi nie przeszkadza, nosi moje 11 kg całkiem nieźle, byłyśmy na 1,5 godzinnym spacerze, mała w plecaku z krzyżem i nic nie osiadło, nic mi się nie wrzynało w ramiona. Myślę, że w lecie ta chusta spisze się nieźle. Jak dla mnie duże 5.

ZARA I JADE roznia sie wielkoscia wzoru
    jade ma drobniutki szlaczek, a zara ma wiekszy.

Chustofanka Awatar Nagar
    Miejscowość
    Ukraina

Obowiazkowe sprobuje (czekam-czekam dokad przyjdzie ona do mnie)
    Mam juz troche watpliwosci, czy bedzie lepiej bylobym wziac ninek didkowych albo indio limitowane? Zdecydowalam, ze dopiero otrzymam chuste, bedzie nosila malucha a potem będę posiadać odzew.

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Testowałam fioletową zarę - chusta jest węższa co dla mnie było akurat na plus (Hanka wazy ok 9,5 kg, ma ok 70cm)

troszkę ciężko mi się ją dociągało, ale po dociągnięciu już nic nie opadało, nic nie trzeba było poprawiać.

i ten kolor - śliczny - to chyba najładniejsza chusta jaką widziałam na żywo.. mimo, że nie jestem fanka fioletów to .. jestem zachwycona

Podobała mi się równiez koperta materiałowa w którą była zapakowana

jedyny minus (poza trochę trudnym dociaganiem) to.. metka.. (oznaczenie środka)

bardzo dziękuję za możliwość testowania
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Wczoraj zakończyłam testowanie czerwonej Zary - jestem zakochana w tej chuście
    Zachwycił mnie przede wszystkim wzór i kolor, tak oryginalnej chusty jeszcze nie widziałam.
    Co jeszcze - wąska (dla mojego dziecka 9kg było ok), brzydki środek (do przełknięcia), fantastyczne skosy, przez co chusta ma świetne "zwisy". Dociąganie nienajlepsze.
    Ale wybaczam tej chuście wszystko, bo jest przepiękna.

Chustofanka Awatar Nagar
    Miejscowość
    Ukraina

jest taka sliczna tak do ci pasuje i kolor jest udany

Chustofanka Awatar Nagar
    Miejscowość
    Ukraina

Nu naresztie doczekalam sie swoej Zary Na pierwszy wzor jest mekka i grubsza od NATI (Ktora mialam). Bylam zdziwiona ze jej szyrokosc 70 sm. Bedzie miala bawelna pakowanie ze wstążeczką z napisem ZARA. Czekam meza, zeby zrobic z nej czekawe zdjecia.

Chustofanka Awatar Nagar
    Miejscowość
    Ukraina

Nu naresztie doczekalam sie swoej Zary Na pierwszy wzor jest mekka i grubsza od NATI (Ktora mialam). Bylam zdziwiona ze jej szyrokosc 70 sm. Bedzie miala bawelna pakowanie ze wstążeczką z napisem ZARA. Czekam meza, zeby zrobic z nej czekawe zdjecia.

Uprawnienia umieszczania postów