Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chusty Zara?

Głosujących
167. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

1 0.60%
  • 2

2 1.20%
  • 3

9 5.39%
  • 4

48 28.74%
  • 5

107 64.07%
Strona 5 z 21 PierwszyPierwszy 1234567891011121315 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 100 z 407

Wątek: Ellevill ZARA

Chustonoszka Awatar filandre
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Bardzo dziękuję za możliwość testowania Zary. Od razu napiszę, że moja opinia nie jest obiektywna... Ocenianie chusty o tak wyjątkowym "uroku osobistym" jest po prostu niemożliwe... Zara jest po prostu piękna! I co z tego, że nieco za wąska, i co z tego, że jeden brzeg nieco gorzej wykończony... Opisane wcześniej malutkie "minusy" Zary przyćmiła jej niepowtarzala uroda. Kolor jest boski, a wzorek cudny! Uważam, że to jedna z najpiękniejszych chust istniejących na rynku. A jako, że głównym kryterium przy wyborze chusty są dla mnie walory wizualne, Zara uplasowała się w moim prywatnym rankingu w ścisłej czołówce. Bardzo spodobało mi się również opakowanie Zary. Lubię taką dbałość o szczegóły. Płócienny woreczek z tasiemką jest naprawdę oryginalny. Chusta nosi super, jest miękka i ma zaznaczony środek. Ode mnie zdecydowanie 5!
    Kubek 25.10.2001, Lenka 25.09.2007

http://www.bystrzaki.pl, zabawki edukacyjne, chusty Babylonia, Lennylamb, Nati

http://igorwalczyooddech.synek.pl

Doradca Laktacyjny CNOL
    Akredytowany Doradca Akademii Noszenia
    Instruktor Masażu Shantala

Chusteryczka Awatar kamaal
    Miejscowość
    chwilowo Wietrzne Miasto

Domyślnie Re: Zara

No to i ja się wypowiem po testowaniu czerwonej Zary.
    Kolorek śliczny - zachwycił mnie
    Nie nosiłam dużo, bo dziecię się już buntuje ne widok chusty ale na jednym długim spacerku byłysmy.
    Nosiło mi się fajnie, tak jak w indio (bez domieszek, które mam. Troszkę tylko wąska jest.
    Krawędzie mi nie przeszkadzały a metka, no cóż...ale to już dziewczyny opisały więc nie będę się powtarzać
    Lniany woreczek - cudo!
    Jak będę miała kiedyś dziecię bardziej chętne do chustowania niż to które mam obecnie to sie zastanowię nad zakupem.

Z powodu braku fotografa w domu, buntujacego się dziecka i chętnego pieska mamy takie oto zdjęcie Zary
    Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]

Chustofanka Awatar kappala
    Miejscowość
    Warszawa- UrsynĂłw

Bardzo dziękuję za możliwość testowania zary. Niestety nie ponosiłyśmy się za długo, ostatnio coś mi ból pleców doskwiera , tak więc nie mogę wypowiedzieć się na temat długiego noszenia.. ale udało mi się okrzątnąć dzisiaj troszkę mieszkanie z Gaiką zamotaną w kieszonkę.

Chusta jest śliczna (mogę sobie tylko wyobrazić kolory Foresta) wiąże się i dociąga dosyć lekko. Materiał IMO cieńszy od indio, grubszy od BB.
    Co do brzegów, ciekawa jestem, jak będą one wyglądać u osób dalszych w kolejce. Mnie wydaje się że w niektórych miejscach nitka na brzegu jest bardziej zaciągnięta, ale może to tylko moje wrażenie
    Po moim krótkim - prawie godzinnym noszeniu - mogę powiedzieć że chusta w ramiona się nie wbija i nic nie musiałam dociągać.
    Szkoda że nie została dołączona instrukcja, ciekawa jestem jak wygląda

Generalnie Zara mi się spodobała, oceny nie wystawię, bo za mało nosiłam, ale dla mnie to kolejna chusta nad której zakupem warto się zastanowić

Chustomanka Awatar tulipowna
    Miejscowość
    Poznan

kappala dziekuje za recenzje!
    instrukcji poki co jeszcze nie ma, producentka zary nad nia pracuje.
    dzieki jeszcze raz

Chustofanka Awatar kappala
    Miejscowość
    Warszawa- UrsynĂłw

To ja Ci dziękuję!

Chustomanka Awatar YPSI
    Miejscowość
    Londyn/Poznań

Miałam okazję nosić moje szczęścia w Zarze (fiolecik ) i piszę co następuje:

zacznę od minusów bo jest ich mało:
    - ścięte końce ... za bardzo ścięte, takie dyndające szmatki; choć może to być też plusem - można się obwiazać raz jeszcze i będzie maleńki supełek
    - meeeeetka masakra

a teraz czas na plusy:
    - świetna nośność - wiadomo, małe dziecko dobrze się nosi prawie w każdej chuści ale ja porównywałam 6kg i 12 kg dziecia w Zarze i przy 12kilowcu było super Zawiązałam Franka w prosty plecak i nosiłam przez ok. 40 minut (dom) i było OK, choć pod koniec trochę bolały mnie plecy ale to raczej wynik nienoszenia go na codzień. Gosiunię wiązałam w kieszonkę i 2X i było super.
    - chusta cudnie się dociąga, nie wrzyna
    - wiąze sie sama
    - kolory miód malina, wzór tyż cudny
    - chusta jest cienka ale nie wymagająca tak jak np Vatanai
    - kompaktowość mnie zachwyca - składasz chuste i siup do torebki - idealna
    - szerokość rzecz dyskusyjna - jest wąska, fakt ale bez problemu zawiazałam Franka w plecak i nosiłam bez potrzeby poprawiania; chusta nie ściągała sie, nie zostawałay mi zadne harmonijki poza tym Franek nie protestował podczas noszenia więc mniemam że bylo mu wygodnie
    - brzegi - ładnie pracują z chustą, czy będą sie pruć nie wiem

Nie wiem jedynie jak Zara wyglada i jak zmienia się po dłuższym noszeniu, praniu ale wyda mi się że ma wszelkie szanse na sukces.
    Tulipanku, dzięki Ci za sprowadzenia Zar do Polski

Posumowując:
    nie spodziewałam sie tak dobrej oceny
    Przed testowaniem myślałam, ze Zara mnie kompletnie nie zachwyci a tu taka niespodzianka
    Polecam i dla małych i dla dużych już dzieciaków - i na zimę (choć oczywiście nie jest to milusia wełenka czy len) i na lato.
    Moja ocena 5-

Jak tylko wpadnie mi jakaś kasa po zakupie konopii, pawi i neobulle to jestem na TAK na zakup Zary
    Monika, mama Franka (29.11.2006) i Małgosi (23.07.2008)

Guest

Ocean ma cudny kolor i wzorki widać dość dobrze (na zdjęciach wygląda jakby wzorków nie było)
    Nosi sie w niej bardzo dobrze po 2 godz nie czułam ciężaru synka
    Jestem nią zachwycona i chciałabym mieć wszystkie kolory

Chustomanka Awatar Natalia

Spędziałam z Zarą kilka godzin na Progressteronie. Nie nosiłam, ale z przyjemnością pooglądałam i pomacałam sobie śliczne Zary. Oceny wystawiać więc nie będę, ale chciałabym się wypowiedzieć w sprawie brzegów, które ponoć „mogą się strzępić”, bo nie są podwinięte.
    Chusty są podwijane z kilku powodów, ale miedzy innymi dlatego, że są często cięte wzdłuż długości i brzegi by się siepały, gdyby nie ich podwinięcie. W Zarze brzegi są zabezpieczone na krosnach, czyli na etapie tkania. Na mój gust tu nic się ma prawa siepać. Mogło się zdarzyć zwyczajne zaciągnięcie nitki, tak mi wyglądają nitki na którejś z poprzednich fotek w tym wątku. Szczerze mówiąc, to ja bym to przycięła równo z tkaniną i po krzyku.
    A Zara jest tak piękna i cudna, ze naprawdę dech zapiera.
    Dziękuję Tulipanku za możliwość pooglądania i pomacania tak pięknej chusty.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Chusteryczka Awatar anifloda
    Miejscowość
    Poznań

A ja miałam okazję ponosić na tymże Progressteronie. 11-kilowy dwuletni Kostek spał w Zarze przez godzinę, a mnie nic nie bolało, nic się nie wrzynało. Przy tym chusta jest miękka, lekka i prześliczna. Ja właśnie myślę, co tu sprzedać, żeby ją mieć.
    Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)

W Poznaniu też nosimy!
    anifloda kontra nitki

Miejscowość
    Poznan

bardzo dziekuje za opinie! fajnie, ze wam sie podoba!

malpo - czy dostalas komletne opakowanie do zary? tzn. te biala koperte z plotna?

Guest

dostałam koperte zapomniałam napisać że fajna sprawa z nią
    postaram sie jakieś fotki wrzucić niedługo

Miejscowość
    Poznan

Cytat Zamieszczone przez małpa
    dostałam koperte zapomniałam napisać że fajna sprawa z nią
    postaram sie jakieś fotki wrzucić niedługo
    chcialam sie upewnic tylko, ze wszystko ok
    fotki obowiazkowo!!!!

Chustomanka Awatar comega
    Miejscowość
    Poznań

Przyznaję, że wszystkich opinii nie czytałam , więc jeśli coś powtórzę, to sorki.
    Kilka dni przytulałam się z fioletową Zarą. Oj, ten kolor.... , jest cudny!
    Motanie całkiem fajnie, chusta współpracuje. Dobrze mi się układało materiał i dociągało, węzeł mały, wygodny. Materiał przyjemny w dotyku. Lubię ogony, więc pasowało mi duże ścięcie końców.
    Jedyny mankament dla mnie, to że po trzech godzinach trochę czułam plecy.
    Ogólnie: chusta grzechu warta!

Chustomanka Awatar comega
    Miejscowość
    Poznań

Aaaa, zapomniełam o fotce!

Chusteryczka Awatar mamaija

Comega, pięeęęęęknie Wam -sliczna fotka

Miejscowość
    Poznan

comega - cudne zdjecie - musze w koncu nauczyc sie dodawac galerie do sklepu!!! wielkie dzieki za opinie

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Marta,a Ty masz może na stanie chusty krótsze niż 4 meterki?
    tak tylko pytam

Miejscowość
    Poznan

magda, nie mam, 4.2 to najkrotsze jakie benedicte szyje.
    ale mozesz kupic 5.2 i pociachac

Uprawnienia umieszczania postów