Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chusty Zara?

Głosujących
167. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

1 0.60%
  • 2

2 1.20%
  • 3

9 5.39%
  • 4

48 28.74%
  • 5

107 64.07%
Strona 16 z 21 PierwszyPierwszy ... 689101112131415161718192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 320 z 407

Wątek: Ellevill ZARA

Chustomanka Awatar Ajka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

zaległa recenzja
    Powiem szczerze jak pierwszy raz zobaczyłam te chusty (wirtualnie) to mi się nie podobały ale z ciekawości zapisałam się do testowania i jak doszła do mnie to na pierwszy rzut oka mnie zachwyciła kolorem ( fioletowa) i miękkością , dla mojego maleńkiego bąbelka była idealna , tym bardziej latem jak było gorąco, przy innych chustach miałam ich za dużo ( w sensie szerokości) a tu idealnie ,za to jak próbowałam zamotać starszego syna to jednak za wąska była. Tak więc ta wąska wersja to według mnie idealne rozwiązanie przy niemowlaku . Podsumowując ciężko mi się było rozstać z tą chustą i chyba będę musiała sobie jakąś Zarę kupić
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    "co zesłał los trzeba będzie stracić " 13.11. 2000 Kubuś i Franus (25tc) [*][*] 14,09 2004 2 fasolki(5tc) [*][*] ; kruszynka 08. 2012
    jesienna panienka 14.09.2001[/COLOR]; zimowy chłopak 22.02.2007; letni chłopaczek 03.07.2009
    Chustopróchno ze mnie

na urlopie od 2000 roku

Chustofanka Awatar Adso
    Miejscowość
    poznan

Domyślnie

Dziś odesłałam testową Zarę Candy Szkoda...zdecydowanie za krótko u nas gościła... Na dodatek malec trochę podziębiony,więc motałam w domu i tylko raz wyszliśmy pokazać się światu
    Według mnie ta chusta jest bardziej różowa niż czerwona..a ja uwielbiam czerwienie Ale wzór jest przepiękny,więc kolorek z czasem zyskał w moich oczach Wydawała mi się za wąska,ale w praktyce sprawdziła się przy moim dość dużym już synku-wiązałam 2X, kangurka, prosty plecak i (nieudolny)plecak z krzyżem. Chusta dociągała się łatwo, jest mięciutka i cienka, bardzo mi przypadła do gustu

Muszę dodać,że widziałam Jade Deli na żywo i.......

Chustofanka Awatar kaka-llina
    Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

ojej śliczne te chusty i znowu mam zagwostkę co kupic...

Chustofanka Awatar joah81
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

Miałam przyjemność testować zarę candy, choć testować to może za dużo powiedziane, bo nijak Lenka nie chciała dać się zamotać, czego bardzo żałuję. Ale przynajmniej pomacałam, bo inaczej bym nie miała takiej okazji, więc i tak testy były dla mnie cenne.
    Moje spostrzeżenia:
    Bardzo miękka, niesamowicie piękny wzór i kolor jak dla mnie też bardziej jak bordo.
    O niezbyt udanej metce już dziewczyny pisały, o nieobszytych brzegach.
    Ja jedynie mogłabym się przyczepić do szerokości - mierzyłam wieczorem i było 55 cm , a ja jak na razie miałam głównie szersze, no i w nich lepiej mi się mota. Ale mimo wszystko oceniam na 5- i jest to jak dla mnie chusta na szczycie marzeń. Tylko że pewnie dla następnego chuściocha, a to jeszcze nie teraz niestety.
    Mama Leny (17.06.2008), Łukasza (29.10.2011) i .... (wrzesień 2017)

Chustomanka Awatar tulipowna
    Miejscowość
    Poznan

Domyślnie

standardowa szerokosc obecnie to 70 cm we wszystkich modelach.
    candy testowa to byly "prototypy" i mialy 60 cm

Chustofanka Awatar ekspreskawowy
    Miejscowość
    świętokrzyska wieś

Domyślnie

Nie dałam rady przeczytać całego wątku recenzyjnego więc proszę o wybaczenie jeśli będę się powtarzać.

Miałam przyjemność testować Zarę Candy i wystawiam jej bardzo solidne 4 :

Kolor i wzór: 6! piękny bordowo-czerwony, żakard mięsisty, lekko wypukły, bardzo elegancko wygląda na osobie i naprawdę do wszystkiego pasuje. Ostre skosy sprawiają że ogony układają się świetnie.

Koperta: 3 Ale to moje subiektywne odczucie - bardziej praktyczny byłby woreczek, niechby i blado-lniany.

Wiązanie:6! Samowiążąca się chusta, jak słowo daję. Robiłam kieszonkę, 2x, plecak prosty i z krzyżem coby wszechstronnie ją sprawdzić i naprawdę bardzo ładnie się układa przy wiązaniu. "Fabryczne" brzegi bardzo mi się podobały - super sprawa. I ten boski mały supełek...

Nośność: 4-. To chusta raczej z tych cieńszych i niestety w trakcie dłuższego noszenia Synu mi zaczął opadać - noszony zarówno z przodu jak i w plecaku. Myślę że u lżejszego i mniejszego dziecka ten problem znika.

Ogólnie: rewelacyjna chusta dla dziecka powiedzmy do 7 miesięcy i żeby cieszyć oko mamy. Widać po niej że to produkt z wyższej półki, naprawdę wart swojej ceny.
    Natomiast ja wolę raczej chusty grubsze, "siermiężne" dlatego nie pokochałyśmy się z Zarą chociaż zyskała mój głęboki szacunek.
    Dorobek życia: Bolesław (02.XII.2008) Franciszek (11.II.2014)

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

OT Ekspreskawowy, chwilę się zastanawiałam, czy to IwontaG zmieniła nicka..a to Ty zmieniłas awatar po prostu
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustofanka Awatar ekspreskawowy
    Miejscowość
    świętokrzyska wieś

Domyślnie

OT czyżbym podebrała IwoncieG avatara...ale fftoppa ale on taki fajny listopadowy jest
    Dorobek życia: Bolesław (02.XII.2008) Franciszek (11.II.2014)

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekspreskawowy Zobacz posta
    OT czyżbym podebrała IwoncieG avatara...ale fftoppa ale on taki fajny listopadowy jest

Nie wiem, czy można nazwać to podebraniem, bo ona go porzuciła już
    Ale mi się skojarzył z nią. Jestem wzrokowcem

Edit: Przepraszam bardzo za ten offtop, już znikam
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Miałam przyjemność testować fioletową Zarę. Przyznam, że bardzo na nią czekałam, gdyż od dawna nosiłam się z pomysłem nabycia własnej

Zara jest piękna! Wzór zachwyca, a bogactwo kolorów jest bajeczne - chyba każdy dobierze dla siebie coś, co mu odpowiada.
    Świetny pomysł z zastąpieniem pudełka płóciennym woreczkiem
    Chusta jest ściśle tkana, jeden z najmocniej utkanych żakardów jakie miałam w rękach. Żadne nitki się nie rozłażą.
    Chusta jest miękka, stosunkowo cienka, doskonale współpracuje. To jedna z tych chust, które same się wiążą, nie ma żadnych problemów z dociąganiem. Plecak z krzyżem wiązałam błyskawicznie, co jest nie bez znaczenia przy ruchliwym niemowlaku.

Wolę szersze chusty, choć słyszałam, że nowe Zary już są szersze.
    Nośność dobra, ale nie zachwyca, zwłaszcza przy cięższym dziecku. Moją, przeszło 9 kg córę dawałam radę nosić tylko na plecach. I jest to właśnie główny powód, dla którego na razie nie zdecyduję się na własną.

Generalnie chustę oceniam na 4+ i z niecierpliwością (i nadzieją ) czekam na Zary z wełną.
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Chustofanka Awatar kasku
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Zara Candy to śliczna chusta o ciekawym wzorze i kolorach ,można powiedzieć uniwersalnych dla tych, co lubią róż czerwień bordo itd- pasuje do różnych odcieni. cienka lecz zbita stąd mały węzełek i dość dobra nośność- przy 8 i pół kilo nie narzekałam. myślę że więcej radości dałoby noszenie w niej w lecie, na zime to wolę wełenki...
    mam mieszane uczucia co do szerokości ale jak wiadomo to już nieaktualne, to samo dotyczy metki.
    dziękuję bardzo za możliwość testowania była to dla mnie taka mała jesienna radość

mama żuży = 9.12.2008 = i janka = 21.03.2011

Chustonówka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Właśnie z żalem pożegnałam fioletową testową Zarę. Przez te 3 dni udało mi się codziennie wyjść na dłuższy spacerek. Moja córeczka waży 7,5 kilo.
    Mam małe doświadczenie i małe porównanie z innymi chustami.
    Nic odkrywczego nie napiszę.
    Nam chodziło się bardzo dobrze, mała od razu zasypiała.
    Piękny kolor, taka węższa mi się bardzo podobała.
    Świetnie i łatwo mi się ją wiązało. Po zamotaniu nie wymagała większych poprawek. Mały supełek, fajne skośne ogony. Miękki materiał, raczej cienki, więc na cieplejsze dni.
    Dla nas super. Dajemy 5. Dziękujemy za możliwość testowania.
    Mama Ani 19.05.2006 i Agatki 07.04.2009

Chustomanka Awatar Meppel
    Miejscowość
    Gdanisko/Toruń

Domyślnie

Gościłam u siebie fioletową Zarę.
    Oceniłam ją na 4.
    Cudny kolor. Po prostu mój. Mięciutka i cienka. Mały węzeł. Wspaniałe malownicze skosy. To są plusy.
    Na dłuższym spacerze zaczynały mnie boleć plecy. I wrzynała mi się w ramiona. To na minus.
    Młody ma 9,5 kg. Nosiłam w 2x i kangurku i najprostszym wiązaniu na plecach.
    Ogólnie: chusta jest cudna. Mam zamiar ją mieć. Niedługo.
    A teraz foty z mamą i tatą. W fioletowym cudeńku:

Tymianek 4 wrzesień 2008
    Tomił 23 wrzesień 2010

Chustomanka Awatar Meppel
    Miejscowość
    Gdanisko/Toruń

Domyślnie

Tulipowna, nawet nie wiem jak.
    Tymianek 4 wrzesień 2008
    Tomił 23 wrzesień 2010

Chusteryczka Awatar kasia
    Miejscowość
    karkonosze:)

Domyślnie

a więc: przede wszystkim byłam bardzo ciekawa, jak zara będzie się miała do jade, które uwielbiam za mięsistość i wzór i piękne noszenie. poza tym chciałam zobaczyć na żywo osławioną lnianą kopertę. no i ponosić, ponosić, ponosić pierwsze wrażenie - koperta taka sobie tak naprawdę, ale zawartość mnie powaliła -wzór zary na żywo jest przepiękny, zdjęcia go nie oddają, bo na mnie nigdy zdjęcia nie działały. kolor już znałam z jade.

pierwsze motanie mi nie wyszło... rozczarowanie totalne. wiązałam 2x, choć go nie lubię i na sweter i nie potrafiłam zary dociągnąć i było mi niewygodnie. spacer rzędu 1,5 godziny, po młodego do przedszkola i z powrotem. nie podobało mi się.

drugie motanie - na spokojnie, kieszonka na gładki golfik. udało się perfekcyjnie, mała jak przylutowana, chusta piękna, świetnie nosząca zupełnie nie to, co dzień wcześniej zakochałam się i z trudem rozstałam.

podsumowanie: chusta 4+ (jest jednak zbyt płaska dla mnie, wolę mięsiste szmatki), koperta - zbędna

fotki:

z jade:

i spacerowa:

bardzo dziękuję za możliwość testowania

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

I ja dziękuje bardzo za możliwość potestowania Zary

Chusta ma bardzo ładny wzór i kolor - choć fioletki to nie moja bajka Ale w połączeniu ze wzorem - bardzo mi pasował.

Zaskoczyła mnie jej cienkość i kompaktowość - nie wiem czemu Zara zawsze kojarzyła mi się z grubą i mięsistą chustą. A w rzeczywistości chusta po złożeniu miesciła się idealnie w torebce. Węzełek malutki - to duży plus.

Co do noszenia - niestety ja już moich 15 kg dlugo nie dam rady nosić, więc i w Zarze ponosiliśmy sie niewiele. I trochę szerokości nam brakowało. Ale dla lżejszego dzieciaczka - wymarzona chusta

Zdjęć w akcji nie posiadam niestety Ale uwieczniłam chociaż samą chustę - zdjęcie z mojego bloga:

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Testowałam Candy. Chusta śliczna, ale to ma dla mnie drugorzędne znaczenie, szczególnie teraz, kiedy i tak chowam ją pod kurtką. Rzeczywiście jest mięciutka, jak dla mnie chyba za bardzo. "Uciekała" mi przy motaniu. Jak się już zawiązałam niby było fajnie, nic mnie nie uwierało, ale po godzinie bolały mnie ramiona. Poza tym ma trochę za bardzo rozciągliwe brzegi. I ta metka, która z resztą wcale nie jest na środku (ale może to lepiej, przynajmniej można ją schować).
    Za to na plecach motała się świetnie. Gdybym miała kupować, wybrałabym na pewno krótszą, tylko na plecaczek.
    Dziękuję za mozliwość testowania.

Chusteryczka Awatar monika999

Domyślnie

dotarla do nas Zara Candy i ... chyba sie zakochalam jest ladna, ale najbardziej podoba mi sie jej faktura, swietnie sie wiaze, cudnie nosi, a najfajniejsze sa brzegi- tkane, wiec nie ma zadnych krawedzi, ktore ewentualnie oglyby sie wrzynac. super jest!!! tylko pozostaje dylemat kupic candy czy lemongrass???

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Gościła u nas testowa Zara Candy. W zasadzie jej głównym minusem była dla mnie szerokość, ale skoro to nieaktulne to praktycznie innych poważnych wad nie zauwazyłam. Motałam moje 8,5 kg na plecach i w tej roli sprawdziła się super, bardzo dobrze oceniam nosność. Wzór jest przecudowny, uwielbiam takie motywy. Maleńki minusik jeszcze bym dała za sztywność, wolę takie mięciutkie i śliskie chusty. Ale koniec końców chętnie przygarnęłabym ją na stałe
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Uprawnienia umieszczania postów