Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: aprosas tęcza

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie aprosas tęcza

w zeszłym tygodniu zakupiłam na bazarku bo się w jej kolorach zakochałam a i opinie ma chuściocha niezłe. Jak tylko zamotałam pierwszy raz (kieszonka i plecak) uznałam że superbomba i cudmiód A potem ją uprałam... no i wczorajsze wyjście na spacer zabrało mi tyle czasu, że Olinka miała pełne prawo mnie za to znienawidzieć. Dziewczyny, czy chusta po praniu może zesztywnieć? Dociąganie jej (kieszonka) było drogą przez mękę fakt, nie przepadam za kieszonką, wolę 2x ale chciałam właśnie kieszonkę zamotać bo przed praniem wyszło fajnie, a wczoraj porażka na całego, ręce myślałam że mi odpadną a i tak z efektu końcowego nie byłam zadowolona. No i strasznie ciężko mi się ją wiązało... buuuu, co zepsułam ???

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Domyślnie

jasne, że może zesztywnieć (zwłaszcza jak masz twardą wodę). trochę się ponosicie i zmięknie.
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

to bawełna jeśli dobrze pamiętam, a bawełna świeżo po praniu jest mocno sztywna Pomotasz trochę albo ją pognieciesz (siadać na niej, leżeć, miętolić itp) a znowu będzie mięciuteńka. Nawet niektórzy radzą, żeby bawełny zbyt często nie prać, bo właśnie sztywnieje
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Mialam testowego aprosasa w wersji ognistej, upralam i nie pamietam czy byl sztywny - pewnie tak jak dziewczyny radzą, pomietolic i zmięknie
    jejku jaka to fajan chusta jest....normalnie zazdroszczę miętolenia
    aha - mozesz sprobowac uprasowac, ale to tez wiem, ze roznie byc moze - ja chyba prasowalam, bo pamietam, ze sie potwornie gniecie, ale to tylko uroda taka
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

nie prasowałam, właśnie się zastanawiam czy to robicć... przestanę panikować, trochę ją pomiętolę i zobaczymy jak się dzisiaj będzie sprawowała. Mam nadzieję, że szybko wróci do stanu z przed prania.

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tucharzenka Zobacz posta
    nie prasowałam, właśnie się zastanawiam czy to robicć... przestanę panikować, trochę ją pomiętolę i zobaczymy jak się dzisiaj będzie sprawowała. Mam nadzieję, że szybko wróci do stanu z przed prania.
    Moze uprasuje kawalek i zobaczysz
    ja w ogole lubie prasowac chusty - to sa w sumie jedyne rzeczy, ktore prasuję to glaskanie, ogldanie, czy nic odkukac sie nie zaciągnelo, potem na druga strone i znowu.... ale moze ja zboczona jestem a tak dawno nie prasowalam zadnej chusty
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chusteryczka Awatar t_a_s
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

Mówiłam, że ciężkawo się dociąga Zaplataj na noc warkocze, uprasuj z parę i zmięknie, ja swoją pomęczyłam w ten sposób i jest lepiej, bo na początku, to też się podłamałam jej twardością, choć ponoć i tak nie należy do najtwardszych.

Anita, mama Wiktusi(10.02.2007) i Anielki (03.01.2010)

Moje nowe hobby fotografia

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jakoś sobie poradziłyśmy, choć bez warkocza i bez prasowania - deskę złożyłam kilka dni temu bo goście byli i jakoś od tamtej pory nie wyciągnęłam jeszcze Co prawda na kieszonkę już się nie pokusiłam ale 2x wiąże się bez problemu. No i odetchnęłam z ulgą, widać ona prania nie lubi i się potem stawia Poza tym te kolory... dla tego widoku warto się nawet trochę pomęczyć przy motaniu

Chusteryczka Awatar t_a_s
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

Bo to bardzo ładna chusta jest i nastraja bardzo optymistycznie, tylko mocno przyciąga też uwagę

Anita, mama Wiktusi(10.02.2007) i Anielki (03.01.2010)

Moje nowe hobby fotografia

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tucharzenka Zobacz posta
    na pewno pomoże prasowanie z dużą ilością pary. bawełna bardzo sztywnieje w praniu w Warszawie, chust też to dotyczy
    aha, i dziś na noc podłóż ją pod prześcieradło, ta metoda daje super efekt
    a poza tym wiesz, wątek bez zdjęć nieważny
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zosinamama Zobacz posta
    a poza tym wiesz, wątek bez zdjęć nieważny
    no tak... muszę wreszcie kogoś dorwać i "sesje" jakąś sobie strzelić

Chusteryczka Awatar macierzanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espejo Zobacz posta
    ja w ogole lubie prasowac chusty - to sa w sumie jedyne rzeczy, ktore prasuję to glaskanie, ogldanie, czy nic odkukac sie nie zaciągnelo, potem na druga strone i znowu....
    Ja tez uwielbiam prasować chusty i składać je w kosteczkę
    Zostawiam to sobie zawsze na deser

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

... a myslalam macierzanko ze tylko ja taka jestem nawiedzona i uwielbiam prasowac chusty ...

Uprawnienia umieszczania postów