Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: Chustoniania:)

Chustoholiczka

Domyślnie Chustoniania:)

Własnie znalazłam na niania.pl ogłoszenie jednej niani z Poznania, młoda dziewczyna, 22letnia, a w fotce ma siebie z maluchem w chuście elastycznej(chyba Nati)
    Fajnie, że są takie nianie

Chusteryczka Awatar rhodiana
    Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

Super Taką nianię bym zatrudiła

Chusteryczka Awatar cynthia

Domyślnie

mama chustowa z poznania też szuka niani na tym portalu w nati toskanii fajnie że coraz więcej chustowych propagatorów jest
    Poznań w chuście zaprasza!!!

Chusteryczka

Domyślnie

a ja nianię Kamyka nauczyłam motać

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

a dzieci/rodzice wiedzą, że na owej fotce występują? ja mam jakoś mieszane uczucia...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar bubusita
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    a dzieci/rodzice wiedzą, że na owej fotce występują? ja mam jakoś mieszane uczucia...
    Przecież ona na zdjęciu może mieć motnięte swoje dziecko.
    Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
    *Paulo Coelho*

Chustoholiczka

Domyślnie

nie wiem Watsonie Może to jej? Może rodzeństwo. Może wiedzą. Ponad połowa niań na tym portalu ma jakąś fotkę z dzieckiem...
    BTW zdjęcie jest studyjne, jak do albumu rodzinnego.

Chustoholiczka

Domyślnie

czepiacie się, fajnie że w ogóle chce i potrafi

Chustomanka Awatar Luthien
    Miejscowość
    Kraków/Wrocław

Domyślnie

chyba to jednak nie czepialstwo.. Ktoś, kto ma być nianią dla malucha, musi (między innymi )znać znaczenie słowa 'dyskrecja'. A wstawianie do netu swoich zdjęć z podopiecznymi (bez zgody rodziców tychże - jak mniemam, większość przypadków) oznacza, że tego warunku nie spełnia.
    A co do chust - super, i świetnie, że jej się chce
    Julia - 25.03.2008 i Kubuś - 02.11.2009
    "Tak, zorganizowane życie jest najlepsze dla dzieci. Szczególnie, jeśli mogą je sobie organizować same" - Pippi Langstrumpf

Chustofanka Awatar ladidadi
    Miejscowość
    warszawską Pragę zamieniła na Jabłonnę :)

Domyślnie

Ja znam chustonianię z Kielc ! Polecam ! Studentka pedagogiki zafascynowana koncepcją kontinuum i chustonoszeniem, swoich dzieci jeszcze nie ma ale moją Mańkę nosiła
    Za wrzucaniem zdjęć dzieci do netu też nie jestem ale nie oceniajmy dziewczyny bo nie znamy faktów! A krytykowac jest łatwo ...
    Możecie się z Nas śmiać i poniżać Nas na każdym kroku. Ale my mamy dla was coś nowego,mamy bomby domowej roboty ... bo robimy w wielo

Marta, Matka Polka Karmiąca

KLUB MAM W JABŁONNIE

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

poproszę o więcej takich
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

moja poprzednia niania (młoda 23letnia dziewczyna) też Szyma noo nie w chuscie ale w nosidłe nosiła jak jechali na zajecia to przekonała sie ze z wózkiem trudno i cieżko!

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

najłatwiej jest osądzić nie znając faktów...

Nie rozumiem z jakiej przyczyny masz mieszane uczucia? Z powodu Twojej projekcji pod tytułem " na pewno wrzuciła to zdjęcie do netu bez zgody i wiedzy rodziców dziecka zołza jedna" ?

Chusteryczka Awatar Madzia :)
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym taką chustonianię z Warszawy chętnie do Siebie zaprosiła
    A szukając na niania.pl nie natknełam się na zachustowaną nianie - muszę dokładniej poszukać to może znajdę

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sol Zobacz posta
    najłatwiej jest osądzić nie znając faktów...

Nie rozumiem z jakiej przyczyny masz mieszane uczucia? Z powodu Twojej projekcji pod tytułem " na pewno wrzuciła to zdjęcie do netu bez zgody i wiedzy rodziców dziecka zołza jedna" ?
    a gdzie w mojej wypowiedzi jakikolwiek osąd?
    i projekcje...
    Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 20-10-2010 o 19:53
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Miejscowość
    Kraków/Wrocław

Domyślnie

spokojnie, nikt tutaj dziewczyny nie ocenia..
    Tylko niektóre z nas pozwoliły sobie wyrazić ogólne uwagi, co do umieszczania w necie zdjęć z dziećmi - niestety sporo jest właśnie takich, bez zgody i wiedzy.
    (gdybym była nianią, to choćby z powodu ryzyka, że ktoś tak pomyśli, nie wrzuciłabym fotki np. z moją siostrzenicą. Wyjątek: chciałabym sprawować opiekę nad dzieckiem razem ze swoim własnym, wtedy oprócz siebie przedstawiam również moje dziecko).
    Ale ja mam w ogóle może przesadną ostrożność w temacie zdjęć, jakoś się boję. I tyle

A moja niania też w chuście (no, w MT) nosi. I usypia tak Kubiszona, po czym siedzi czasem i godzinę na fotelu, a mały pochrapuje przytulony do niej. Po prostu zobaczyła chusty u nas, pokazałam jej, jak zakładać MT i już
    "Tak, zorganizowane życie jest najlepsze dla dzieci. Szczególnie, jeśli mogą je sobie organizować same" - Pippi Langstrumpf

Chustofanka Awatar sylabelle
    Miejscowość
    Poznań/Luboń

Domyślnie

Fajnie, że chusta nie jest jej obca, ale ja chyba bym nie chciała, żeby jakaś niania nosiła moją J. No nie wiem... jakoś mi do końca to nie pasi, bo generalnie w chuście bardziej mi się liczy bliskość z dzieckiem niż jej walory praktyczno-transportowe (choć to oczywiście też!!!)
    Julka (VII 2009), Kornelia (V 2013), Konstanty (IX 2014)

Mój blog szydełkowy: sylabelle.blogspot.com
    FB: https://www.facebook.com/sylabellesylabelle

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

nasza niania nosiła Zosię od czasu do czasu w pouchu, bo szanowne dziecię nie życzyło sobie jeździć w wózku przez cały pierwszy rok życia. A jakoś na plac zabaw musiały się dostać.

Miejscowość
    Kraków/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylabelle Zobacz posta
    Fajnie, że chusta nie jest jej obca, ale ja chyba bym nie chciała, żeby jakaś niania nosiła moją J. No nie wiem... jakoś mi do końca to nie pasi, bo generalnie w chuście bardziej mi się liczy bliskość z dzieckiem niż jej walory praktyczno-transportowe (choć to oczywiście też!!!)
    Przy pierwszym dziecku też tak myślałam. Ale z biegiem czasu chusta stała się bardziej środkiem transportu czy sposobem na łatwe spacyfikowanie dziecia. Ot, poezja się ulotniła pod wpływem życia
    I jak widziałam, że w MT u niani Kubuś się uspokaja i zasypia, to tylko się rozczuliłam... Mojej bliskości z maluchami to nie umniejsza, nie zastępuje w żaden sposób - a że łatwiej ukoić smarkającego maluszka w chuście niż na rękach, to tylko dla dziecka dobrze.

Uprawnienia umieszczania postów