ok to musze najpierw kupic cieple majtki![]()
Maciek sie odpieluchował jak miał 15 m-cy. Wielo nie znałam, a pampersy trzeba było oszczędzaćTeraz gorzej pojdzie hehe wszystko przez wielo
![]()
jak się tak szybko dziec odpieluchuje, to troche szkoda dla matki, bo przeciez takie piekne te pieluszki i jeszcze by sie tyle spróbowało, atu nie będzie już komu ich zakładac....
K. 2009M. 2012
Peliszku, ale Ola w ciązy, więc może![]()
moj nastarszy odpieluchowal sie za pomoca babci (niestety nie moge tego przypisac sobie) w wielku 13 miesiecy, swiadomie i z calkowitym sukcesem. Byl absolutnie do tego gotowy, tez z poczatku nie sygnalizowal ale dzielnie trzymal i chetnie korzystal z nocniczka, az zalapal o co chodzi w tym calym biznesie pieluchowo-nocnikowym. Byc moze twoj maluch tez jest jak najbardziej gotowy....kazdy dziec jest inny i nie mozna przykleic generalnej metki ze odpieluchowujemy po ukonczeniu dwoch lat, bo wczesniej dziecko nie jest gotowe i mozna mu zaszkodzic itd....Dla odmiany moj sredniak lal w gacie ponad trzy lata
i wydawalo mi sie ze nigdy nie zrozumie do czego sluzy kibel. Probuj cieple majtochy i pobawcie sie w duzego chlopca. A noz widelec to jest wlasnie ten moment. Powodzenia zycze
![]()
ściągaj pieluchę, skoro sika na nocnik to po co mu pieluchau nas jest taka sama sytuacja choć mój dużo starszy... od 3 mcy bez pieluchy ale niestety nie sygnalizuje sam, ale trzyma więc jest ok, po prostu wysadzam i pytam często... i nie wiem kiedy zacznie sygnalizować sam, ale to nie ważne, sika na nocnik to pieluchy nie potrzebuje... (w nocy ma pieluchę, ale na spacerach też juz nie, sikamy pod drzewkiem
)
Franek 4.12.2008 Staszek 24.10.2010
podaj dalej
gatki podaj dalej
magnolia-podajdalej.blogspot.comhttps://www.facebook.com/podajdalej.magnolia/
Ja zauważyłam, że Kajcik sygnalizuje jak ma majtki na tyłku, jak ma pieluchę to rąbie w nią aż miło - tzn kupę pokaże a o siku mogę zapomnieć. Więc zdjęłam mu pieluchy i lata w majtasach. Czasem się zabawi i pokazuje jak już robi. Pieluchę zakładam tylko na noc, bo zdarza się, że wstaje rano z lekko posiusianą pieluchą.