Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: Kiedy odpieluchowanie?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Kiedy odpieluchowanie?

czy dziecko musi sygnalizowac zeby sie pozbyc pieluch?
    Bo moj Michal nie sygnalizuje ale trzyma dzielnie i robi na nocnik. Np nie robi przez 3 godziny a jak go posadze na nocnik to od razy robi.
    Moczy zazwyczaj 1 pieluche dziennie jak ja zapomne go wysadzic
    No i w nocy robi
    Moze zabrac sie bardziej za wysadzanie i sciagnac pieluche? Zostawilabym tylko na spanie i na spacer. Ale to nie za wczesnie? Poza tym chyba bedzie mu w tylek zimno bo on siedzi wiecznie na kafelkach...

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

To mu ciepłe majtki załóż Jest szansa, że jak nie będzie miał pieluchy to i zacznie sygnalizować potrzebę.
    Ja mam stracha przed wychodzeniem na dwor bez pieluchy. Mam wizję zasikanej i zmarzniętej dupinki, brrrrr.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

To zdejmij mu tą pieluchę i zobacz co się będzie działo. Spróbuj teraz, bo potem będzie Ci się mniej chciało z większym brzuchem, poza tym będziesz czuła większą presję, żeby "zdążyć" i będzie trudniej.
    Nie bój się, że zmarznie. Jak mu będzie zimno, to nie będzie siedział na kafelkach. Dzieci nie są takie głupie

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ok to musze najpierw kupic cieple majtki

demona
    Guest

Domyślnie

Maciek sie odpieluchował jak miał 15 m-cy. Wielo nie znałam, a pampersy trzeba było oszczędzać Teraz gorzej pojdzie hehe wszystko przez wielo

Chusteryczka

Domyślnie

jak się tak szybko dziec odpieluchuje, to troche szkoda dla matki, bo przeciez takie piekne te pieluszki i jeszcze by sie tyle spróbowało, atu nie będzie już komu ich zakładac....
    K. 2009M. 2012

Uprawnienia umieszczania postów