Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: EC kryzys :-(

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie EC kryzys :-(

Jakoś ostatnio miałam trochę na głowie ,zaniedbałam nasze EC i czuję się teraz jakbym startowała od zera Widocznie moje dziecko poczuło sie na tyle ignorowane ,ze przestało dawać jakiekolwiek sygnały
    Siedzi bez pieluchy, lub w samej tetrze i w pasku sumo.Obserwuje go i nic.Po prostu bawi się i siusia.Bardzo się zdołowałam, tym bardziej ,że szło nam całkiem przyzwoicie.Tylko po powrocie do domu jakos nie mogliśmy sie pozbierać.
    Powiedzcie,czy mój brak konsekwencji mógł zaprzepaścic totalnie wszystko co do tej pory udało nam sie wypracować?Czy juz jest po ptakach?Jak zacząć od nowa, dodam że nie mogę dojrzec żadnego sygnału.Teraz wysadzam wg zegara plus po spaniu jedzeniu etc, ale to troche bez sensu.
    Help!
    Ostatnio edytowane przez kubutkowa ; 18-10-2010 o 13:43 Powód: ort

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

widocznie odkrywa nowe fascynujące zabawy i nie sikanie mu głowę zawraca

spokojnie, wysadzaj jak najbardziej, "wzmacniaj" sygnały, to normalne, ze raz jest lepiej raz ciut gorzej, spokojnie
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka Awatar Bodzia_30
    Miejscowość
    Opole/Pogórze

Domyślnie

Ja mam kompletny brak współpracy z EC od ponad dówch miesięcy - w głowie mu teraz tylko raczkowanie i chodzenie, nawet zabawki go przestały interesować. Właściwie do nocnika wogól sie nie załatwia - jak złapię jedne siku w ciągu dnia to jestem szczęśliwa. O tych twardszych sprawach to już nawet nie marzę, a wcześniej sygnałem było prukanie - a teraz to i tego nawet nie słychać. A jak wysadzam na nocnik, to mam wojnę - bo nie chce na nim siedzieć i już. Tak więc jeżeli Twoje dziecię będzie jak moje dziecię wszędobylskie, ciekawskie, ruchliwe i uparte, to możesz się chyba pożegnać z sygnalizowaniem na kilka miesięcy. Chociaz życzę Ci aby się jednak powiodło.

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Toś właśnie zaczął się przemieszczać i może tutaj leży problem...

I jeszcze jedno.Czy to mozliwe zeby siusial co 15min????
    Ostatnio edytowane przez kubutkowa ; 18-10-2010 o 14:05

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubutkowa Zobacz posta
    Toś właśnie zaczął się przemieszczać i może tutaj leży problem...
    nie no chyba po prostu zajęty jest, ale nie dawaj za wygraną! okazuj mu ze to wazne dla Ciebie że sie dogadujecie i jak bedzie chciał to zacznie znowu sygnalizowac. nie dołuj, wyluzuj!
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wieliczka

Domyślnie

eh, nowe zajęcia, to się sikaniem nie interesuje. U nas kryzys od chyba dwóch miesięcy jak złapię jakieś siuśki raz na tydzień to jest wielki sukces o kupiszonie też mogę sobie pomażyć, bo nocnik jest beee. Jak widzę że sika, to daję mu sygnał i mówię psi psi, ale on kiwa głową, jakby wcale nie sikał. No i chowa się pod biurkiem albo pod stołem najczęściej żeby się wysikać.
    Jak Piotruś miał 4 miesiące to sikał nawet co 8 minut, za czasów jak robiłam notatki, później już nie zapisywałam, ale na bank sikał co 15 minut.
    P 2009, I 2011, R 2013, M 2017

Uprawnienia umieszczania postów