Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: potrzebuję szybko pomocy

Chusteryczka Awatar mayetschka
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie potrzebuję szybko pomocy

zupełnie zielona w temacie - no może trochę poczytałam ale i tak czuję się nieco zagubiona, proszę o pomoc . Moja Rika ma mega odparzenia od papersów i innych tego typu pieluch . Żadnym sposobem (nawet dietą) nie mogę tego cholerstwa wyleczyc. Tetrę staram się stosowac jak najczęściej, ale jednak często nas w domu nie ma. Przymierzam się do szycia ale nie wiem czy lepiej kieszonkę uszyc czy może formowaną... Proszę podpowiedzcie co i ile sztuk powinnam miec by dla mojej panny starczyło. Tak łopatologiczie poproszę

Doradca noszenia- kurs średniozaawansowany Die Trageschule® Drezden

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie Re: potrzebuję szybko pomocy

jak chcesz prosto, mało i żeby szybko schło to chyba kieszonki no i do nich już nie musisz mieć żadnych otulaczy
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

ale do szycia kieszonek przydałby się pul a tu z materiałem może być krucho.
    chyba łatwiej uszyć formowaną, kupić otulacz lub szorty (wełna wg mnie lepsza jeśli są odparzenia - tylko u siedzącego dziecka może jednak przeciekać przy stałym nacisku) i dodać do formowanej na wierzch wkładkę polarową coby pupie było sucho.
    szytych formowanych na forum już masa - popytaj dziewczyn, co już takowe popełniły.

ile? - policz sobie 7-8 zmian dziennie * 2-2,5 (zeby nie prać codziennie) i powinno być ok na początek. oczywiście możesz zacząć od 2-3 sztuk na próbę i potem szyć następne.

Chusteryczka Awatar mamaija

oby szybko było lepiej, powodzenia

Uprawnienia umieszczania postów