Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 51 z 51

Wątek: ...

Chustoholiczka Awatar mamaŁucji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ala Zobacz posta
    no dobra to jak radzicie sobie w publicznym wc mając pod opieką dziecko, które nie potrafi stać samo? trzymacie na rękach, sadzacie na podłodze? chociaż może to trochę konstrukcja niefortunna to chyba by się przydało w wc w terenie.
    Tylko nie wyobrażam sobie...brać zawsze z sobą to ustrojstwo tylko dlatego, że gdzieś kiedyś będę musiała zrobić siusiu? Toż to absurd.
    "Bądź śmiały, inny, niepraktyczny, broń sedna swojego zamierzenia i twórczej wizji przed asekurantami, czcicielami frazesu i niewolnikami pospolitości". Sir Cecil Beaton
    [*]

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

też sobie nie wyobrażam, dla mnie to jakiś horror.
    a w toalecie - tak jak gdzie indziej - dziecko w chuście na plecach.

Chustomanka Awatar Anque
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

normalnie padałam...czego to ludzie nie wymyślą ale jak spojrzeć na to z przymrużonym jednym okiem to pewnie czasem by się to przydało (jeszcze nie dla mnie bo dzieć nie siedzi ) ale innym mamom..zwłaszcza jak 2 bobasów mają a za potrzebą trzeba sie udać.
    Mi się na razie jakoś udaje jak na siq muszę to razem z dzieciem w chuście jak trzeba dociągnąć to szukam przewijalni..albo kanapy (to już luksus, ale się zdarza ) tudzież innego miejsca na odłożenie dziecia. Nosze ze sobą zawsze taki przewijak Ikea i się świetnie sprawdza!
    czerwcowa Natusia 2010

Chustomanka Awatar horpyna
    Miejscowość
    Zielone Płuca Polski

Domyślnie

o żesz..... a to może wisząca wersja "karnego jeżyka"? ;P
    Gabuszka (02.2010) i Wituś (02.2013)

Chustomanka Awatar covu
    Miejscowość
    bujam w obłokach ;)

Domyślnie

heh
    przydałoby się nie raz... mój już chodzący, ostatnio przeżywa bunt zarówno chustowy jak i wózkowy... :/ A tak na chwilkę spacyfikować, powiesić, wysiusiać się... Myślę, że krzywda mu się nie stanie.
    Oczywiście - nie na godzinną partyjkę bilarda, ale tak... W simie czemu nie...
    z tym, że ja za zwyczaj w sklepach mam pomoc. Nie chodzę sama...

Choć szczerze powiedziawszy dla mnie publiczne toalety są tak odrażające, że sama się brzydzę wchodzić, a dziecka nie powiesiłabym na drzwiach napewno... Brzydziłabym się takie wisiadło potem dotkąć...
    Kangurkowo
    Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci Chustolandia

Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.

Chustonówka Awatar margonik
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

A ja Wam powiem, że ma to swoje tradycje... W dawnych wiekach dziecko opatulone przewijakami wieszano na kołku i tak sobie wisiało, obserwując świat dookoła

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

W CH Janki w jednej z toalet jest zainstalowane takie siodełko zamykane na drzwiach od kabiny osobiście uważam, że w sytuacji awaryjnej to genialne. A wieszaczek na dziecko wydaje mi się bardziej higieniczny, choć o niebo mniej ergonomiczny
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustoholiczka

Domyślnie

o łany!

to chyba jako stałe wyposażenie kibelka, bo nie do targania nawet w mega pojemnym onbagu...

ja jednak w toalecie sikam z dzieckiem w chuście, chociaż jestem w stanie zrozumieć sytuację, gdy kibel jest zbyt mały aby pomieścić i mamę i dziecko w chuście - wiem, bo kiedyś miałam wypadek i chodziłam o kulach z nogą w szynie - nawet nie przypuszczacie w ilu publicznych toaletach nie mogłam zamknąć drzwi z powodu sterczącego kulasa, bo ... zwyczajnie się z nim nie zmieściłam

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cobra Zobacz posta
    bo kiedyś miałam wypadek i chodziłam o kulach z nogą w szynie - nawet nie przypuszczacie w ilu publicznych toaletach nie mogłam zamknąć drzwi z powodu sterczącego kulasa, bo ... zwyczajnie się z nim nie zmieściłam
    bo jak się ma kulosa w gipsie, to się nie łazi, tylko na dupie w domu siedzi!
    (ze złamanym w trzech miejscach kulosem, ze świeżutkim tygodniowym gipsem zrąbałam się z ruchomych schodów w Galerii Łódzkiej od tamtego dnia gips też był miejscami nieco ruchomy )

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

No jest to jakieś rozwiązanie.....

Widziałam to już kiedyś. Bardzo pomysłowe, może dla dorosłych też jest podobna opcja? Np. dla mężów czekających na żony chodzące po sklepach z ciuchami? Odwieszamy męża w przebieralni i mamy go z głowy
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

o wow! jaki fajny wieszak na dziecko
    ---------------------------------
    Olek _2007 i Emilka_2009

Uprawnienia umieszczania postów