też sobie nie wyobrażam, dla mnie to jakiś horror.
a w toalecie - tak jak gdzie indziej - dziecko w chuście na plecach.
normalnie padałam...czego to ludzie nie wymyśląale jak spojrzeć na to z przymrużonym jednym okiem to pewnie czasem by się to przydało (jeszcze nie dla mnie bo dzieć nie siedzi
) ale innym mamom..zwłaszcza jak 2 bobasów mają a za potrzebą trzeba sie udać.
Mi się na razie jakoś udajejak na siq muszę to razem z dzieciem w chuście
jak trzeba dociągnąć to szukam przewijalni..albo kanapy (to już luksus, ale się zdarza
) tudzież innego miejsca na odłożenie dziecia. Nosze ze sobą zawsze taki przewijak Ikea i się świetnie sprawdza!
o żesz..... a to może wisząca wersja "karnego jeżyka"? ;P
Gabuszka (02.2010)i Wituś (02.2013)
heh
przydałoby się nie raz... mój już chodzący, ostatnio przeżywa bunt zarówno chustowy jak i wózkowy... :/ A tak na chwilkę spacyfikować, powiesić, wysiusiać się... Myślę, że krzywda mu się nie stanie.
Oczywiście - nie na godzinną partyjkę bilarda, ale tak... W simie czemu nie...
z tym, że ja za zwyczaj w sklepach mam pomoc. Nie chodzę sama...
Choć szczerze powiedziawszy dla mnie publiczne toalety są tak odrażające, że sama się brzydzę wchodzić, a dziecka nie powiesiłabym na drzwiach napewno... Brzydziłabym się takie wisiadło potem dotkąć...
Kangurkowo
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci Chustolandia
![]()
Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.
A ja Wam powiem, że ma to swoje tradycje... W dawnych wiekach dziecko opatulone przewijakami wieszano na kołku i tak sobie wisiało, obserwując świat dookoła![]()
W CH Janki w jednej z toalet jest zainstalowane takie siodełko zamykane na drzwiach od kabinyosobiście uważam, że w sytuacji awaryjnej to genialne. A wieszaczek na dziecko wydaje mi się bardziej higieniczny, choć o niebo mniej ergonomiczny
![]()
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
o łany!
to chyba jako stałe wyposażenie kibelka, bo nie do targania nawet w mega pojemnym onbagu...
ja jednak w toalecie sikam z dzieckiem w chuście, chociaż jestem w stanie zrozumieć sytuację, gdy kibel jest zbyt mały aby pomieścić i mamę i dziecko w chuście - wiem, bo kiedyś miałam wypadek i chodziłam o kulach z nogą w szynie - nawet nie przypuszczacie w ilu publicznych toaletach nie mogłam zamknąć drzwi z powodu sterczącego kulasa, bo ... zwyczajnie się z nim nie zmieściłam![]()
No jest to jakieś rozwiązanie.....
Widziałam to już kiedyś. Bardzo pomysłowe, może dla dorosłych też jest podobna opcja? Np. dla mężów czekających na żony chodzące po sklepach z ciuchami? Odwieszamy męża w przebieralni i mamy go z głowy![]()
Basia 29/08/2009Jacuś 15/08/2012
Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]
o wow! jaki fajny wieszak na dziecko![]()
---------------------------------
Olek _2007 i Emilka_2009