Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: sama sobie jestem winna :(

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie sama sobie jestem winna :(

Słuchajcie od jakiegos czasu nosze Szyma tylko w nosidłach..bo mi szybciej i wygodnie... choc oczywiscie chusty ciagle kupuje wrrrr
    od kilku dni probuje go w chuste wsadzić na plecy a ten wrzeszczy i jak widzi chuste to ucieka od razu ..... kurna no i co?? ze sie odzwyczaił???? Dzis kolejną probe podjełam, bo ma cudna lana doszła a ten echhhh poki sobie chuste na glowe zakłądał było fajnie, ale jak go tylko chwycilam na rece z chusta to do razu wrzask i sie zaczał wyrywać......
    buuu ze co ??? ze nie ma sensu zebym juz co kolwiek kupowala?? ze co ze ten stos moj to juz dla nastepnego tylko?? echh no sie załatwiłam buuuuuuu
    a moze ktos ma jakąs metode jak nakłonić dziecia zeby jednak chciał w chuste?

edit: moze jakos inaczej go wsadziać powinnam... bo ja go z biodra a on juz duzy i w sumie mi tak srednio wygodnie.... moze jak to zmienie to sie da wsadzić??
    Ostatnio edytowane przez Agut ; 14-10-2010 o 20:53

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Póki co nic mądrego nie napiszę (zapewne ten etap dopiero przede mną). Chętnie natomiast poczytam.
    Na drugiego chuściocha, a trzecie dziecię przyjdzie mi jeszcze troszkę poczekać.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

to równolatek Miłego i nie dziwię się wcale
    nastał etap pt.: samodzielność/samobieżność
    wszelkie próby ubezwłasnowolnienia w chuście lub w wózku kończą się dzikim rykiem, szarpaniem, wyrywaniem i ogólnym cyrkiem

choć u nas od kilku dni nawrót chustonoszenia aż w szoku jestem, bo stos wyprzedany i ostała się jedna sztuka

Guest
    Guest

Domyślnie

norma, wróci mu ochota na przytulanie

demona
    Guest

Domyślnie

Znajdę pozytyw w tej historii - fajnie, że lana doszła

Chustonoszka Awatar Vivid
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ja kładę chustę na kanapie, sadzam Małą, siadam plecami do niej i dociągam do siebie. Przez biodro jakoś nigdy się nie nauczyłam.
    Ale jak ucieka na widok chusty, to pewnie i nie usiedzi spokojnie. Pozostaje ci pewnie przeczekać i próbować. Powodzenia!

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Agut, też nie pomogę radą, bo póki co synu mój gdzie go wsadzę tam siedzi (acz czasem nie bez protestu) ale bedę trzymała kciuki żeby mu się odwróciło
    A tak OT jak tam domek?

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Na marne pocieszenie - może u nas nie ucieka na widok chusty, ale ja w końcu nie gonię
    teraz maż nosi w chuście - a wczesniej z taką niesmialością się do tego zabierał - wiąże sobie młodego na biodro i cos robi w kuchni, za to ja się przekonalam i nosidło ze 2 razy załozyłam. Wada takiego chustonoszenia jest jedna - nie moge patrzec jak rozne rzeczy kapią mi na chustę ... ale musze jakoś przeboleć w koncu to przedmiot uzytkowy
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

jest szansa ze mu przejdzie. mojemu ten sam wiek przyszedł wraz z upałami wiec miałam spokój i tak
    a teraz nawet nie mówi nie no i ryby lubi wiec luz
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

trzymam kciuki, żeby Szymek dał się zachustować. Nic mądrego nie poradzę - my nosidel nie używamy, a chusty nadal są jak najbardziej nadal mile widziane, natomiast wózek NIE

OT: fajnie, że lana doszła
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

wrzucaj "na samolot" - mój z tego ma największą radochę...
    zabierz na spacer chodzony dłuugi co by się zmęczył a potem zaproponuj chustę i odpoczynek na plecach...
    a ciężki jest? może tulenie się do spania w chuście z przodu? nasz jeszcze przez tatę z przodu noszony, niedługo sama spróbuję ponownie go z przodu ponosić...
    trzymam kciuki!
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka

Domyślnie

Dobrze Mayka prawi też mi przyszło do głowy: zmęczyć coby sam zapragnął odpoczynku na maminych plecach

Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

dzieki dziewczyny!

Kurcze wlasnie musze sie nauczyc tego zarzucania na samolot... bo tego nei umiem! raz probowalam ale bałam sie ze mlodemu rece wyrwe

a z przodu daje sie nosić tak zreszta w metrze sie poruszamy.... no ale kurcze srednio mi z nim wygodnie.. wielki jest! wagowo moze klocem nie jest starsznym bo wazy nie cale 11 kg ale starsznie wysoki i nie widze przez niego drogi przede mną hehehe a to troszke niebezpieczne

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

podziwiam, że jeszcze z przodu nosisz
    ja ostatnio w kieszonkę władowała i kręgosłup piszczał, oj piszczał

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Beskid Niski

Domyślnie

taka karma
    Ale jest szansa na to, by odwrócić zły los. Musisz odsprzedać ane sama-wiesz-co, a wtedy Szymek z radością wskoczy Ci na plecy
    2007, 2009, 2016

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Taaa skąd to znam, mój też jak widział chustę to uciekał aż w poniedziałek na spotkaniu chustowym zobaczył, że lalkę w chustę wkładam i awantura była, krzyk, płacz i łzy aż mi głupio było no i musiałam na nim pokazywać.

Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ane Zobacz posta
    taka karma
    Ale jest szansa na to, by odwrócić zły los. Musisz odsprzedać ane sama-wiesz-co, a wtedy Szymek z radością wskoczy Ci na plecy
    Anetko!!!!!!!!!!!!! ty mi źle nie życz! ale jak chcesz to moge Ci GO pozyczyc .. wiesz ciagle żyje nadzieją ze A. Szymowi sie odwidzi i B. w koncu sie uda zmajstrowac rodzeństwo

Cytat Zamieszczone przez nemhain Zobacz posta
    Taaa skąd to znam, mój też jak widział chustę to uciekał aż w poniedziałek na spotkaniu chustowym zobaczył, że lalkę w chustę wkładam i awantura była, krzyk, płacz i łzy aż mi głupio było no i musiałam na nim pokazywać.
    hmmm to jest mysl! wezme lale w chuste!!!!!!!!! moze moj syn bedzie zazdorsy i da sie wsadzic?!
    ania a Ty umiesz tak zarzucać na samolt? jak tam to musimy sie spotkać szybciej

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Beskid Niski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agut Zobacz posta
    Anetko!!!!!!!!!!!!! ty mi źle nie życz!
    a nigdy w życiu!
    ja tylko pomagam, jak potrafię
    2007, 2009, 2016

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

sprobuj go przerzucac przez ramie gora a wczesniej pobujaj troche w chuscie jak w hustawce
    majka to uwielbia nawet jak czasem nie chce sie wiazac bo teraz wszedzie sama na wlasnych nogach chce to takie pohustanie i potem hop na plecy dziala cuda
    maja tez ma 11 kg i sprzodu juz sie wlasciwie nie nosimy bardzo rzadko do usypiania czy w mpk ale to rzadko nic nie widac i kregoslup wysiada
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agut Zobacz posta
    ania a Ty umiesz tak zarzucać na samolt? jak tam to musimy sie spotkać szybciej
    na plecy to ja go tylko tak wrzucam i wtedy szczęśliwy jest

Uprawnienia umieszczania postów