Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: piosenka o zachustowanej mamie? :)

Domyślnie piosenka o zachustowanej mamie? :)

słuchając tej piosenki nie potrafię sobie wyobrazić innej mamy jak tylko zachustowanej,
    nawet tekst: "wiem, że nie jest sama" sugeruje mi, że spod chusty jakieś dwie małe nóżki wystają
    a wy co myślicie ?

http://www.youtube.com/watch?v=Uo7ePfyZQD0
    Zoś 2009 i... Ktoś 2014

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Zachustowanej w girasola rasta
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Domyślnie

ha, z ust mi to wyjęłaś
    Zoś 2009 i... Ktoś 2014

Chustoholiczka Awatar pomidore

Domyślnie

kurcze a ja "widzę" mamę z wózkiem

ale piosenka fajna
    M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eduardaS Zobacz posta
    słuchając tej piosenki nie potrafię sobie wyobrazić innej mamy jak tylko zachustowanej,
    nawet tekst: "wiem, że nie jest sama" sugeruje mi, że spod chusty jakieś dwie małe nóżki wystają
    a wy co myślicie ?

http://www.youtube.com/watch?v=Uo7ePfyZQD0
    "wiem, że nie jest sama" - gdyby chodziło o to, że niesie dziecko to by śpiewali "widzę, że nie jest sama". IMO to jest o tym, że śpiewający widzi ładną kobietę i mu trochę szkoda, że ona nie jest sama=ma faceta.
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mucha Zobacz posta
    "wiem, że nie jest sama" - gdyby chodziło o to, że niesie dziecko to by śpiewali "widzę, że nie jest sama". IMO to jest o tym, że śpiewający widzi ładną kobietę i mu trochę szkoda, że ona nie jest sama=ma faceta.
    autor tekstów piosenek czuwa
    taka mała nadinterpretacja co by do mojej wizji podpasowało
    Ostatnio edytowane przez eduardaS ; 13-09-2010 o 15:12 Powód: dopisek
    Zoś 2009 i... Ktoś 2014

Chustofanka Awatar manah
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Albo jest w ciąży
    Nikoś 13.12.2005, Anielka 18.10.2009, Helenka 03.08.2011

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Odebrałam to podobnie, ale miałam wrażenie, że od tej kobiety bije "to coś" - spełnienie w roli "kury domowej", "piastunki domowego ogniska", "lwicy" gotowej rozszarpać w obronie dzieci i jednocześnie kobiety, której fizyczność "podmiotowi lirycznemu*" przypadła do gustu. Założyłam, że poruszając się zgrabnie nie idzie z dzieckiem. Fajny tekst

* Tak się mówiło w wierszach. W piosence to nie wiem jak.

Uprawnienia umieszczania postów