Jezeli chcesz kupic nosidlo to radze przymierzyc przed kupnem.
Nosidlo od nosidla sie rozni i zeby tobie bylo wygodnie.
Mi np. Patapum i Ergo nie pasowalo, ale Beco jest super.![]()
Jezeli chcesz kupic nosidlo to radze przymierzyc przed kupnem.
Nosidlo od nosidla sie rozni i zeby tobie bylo wygodnie.
Mi np. Patapum i Ergo nie pasowalo, ale Beco jest super.![]()
mama A-99, I-06, M-10 i M-12
Dziękuję!
Dzisiaj pierwszy raz nie plakała, ale ponosiłam ją najpierw w domku.Szkoda tylko, że spała godzinkę i tyle
![]()
Karolinka 17.07.2010
Julitka 29.01.2011
to ja tez potwierdze: moja (nie zawsze ale czesto) potrafi sie wściekać przed zasnieciem. Wyglada to tak jakby chciala wyjsc z chusty, za chwile śpi jak anioł. Nie trzymam jej siłą ale za chwile usypia. No tak bywa..
E. 2009
"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski
u nas manduca się sprawdza
super jest
cena spora ale może ktoś sie zgodzi sprzedać na raty
jak masz możliwość przymierzyć,porównac to jeszcze lepiej
My też mamy wścieki przed spaniem.
I niepopularnie powiem, że mi Manduca średnio leży. Wolę tuli![]()
Kangurkowo
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci Chustolandia
![]()
Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.
Ignac jak był młodszy i często spał w chuście to też robił sceny przed zaśnięciem. na początku nie wiedziałam o co chodzi, ale Rafał podpowiedział "przeczekaj, idź dalej, zaraz zaśnie" i rzeczywiście. nie wiem skąd taka mądrośc u mojego męża, ale zdaża mu sięzaczynałam głaskanie po pupie, nie zwracałam uwagi na pręzenie sie i krzyki, nuciłam i pewnie szłam. myslę, że może czasami to chciał dydka na chwilkę przed zaśnięciem, ale jeśli wiedziałąm, że nie jest głodny tylko potrzebna jest przytulanka to nie wdawałam się w wyjmowanie piersi itp. to trwało moment i dziecka spało.
czy w innych sytuacjach maluch też ci płacze w chuście jakoś niepokojąco?
"dom to nie miejsce lecz stan"
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
www.chusty-zdw.blogspot.com
Klub Kangura Zduńska Wola
http://slomiana.wordpress.com/
mama-Martyna igi-Ignacy2009Franciszek2012 tata-Rafał
Potwierdze to co przedniczki. Jeżeli upierasz się na nosidło, najpierw pożycz, poprzymierzaj różnych. Wygoda w nosidle zależy zarówno od Twojej budowy ciała, jak i budowy ciała dziecka. Nie ma nosidła idealnego. Z tego co mi wiadomo mniejszy panel ma marsupi. Też nie wiadomo, czy problem zniknie w nosidle. Może tkwi zupełnie gdzie indziej? Zadne nosidło nie jest dla maluszków, które jeszcze nie siedzą,. Manduce ma wiele osób, pożycz i zobacz jak dziecko się w niej układa. Jeśli byłaś na konsultacjach i warsztatach powinnas wiedziec jakie jest prawidlowe ułożenie i sama ocenić. Ja zawyczaj rodzicowi, który jest pewny że wiąże dobrze, próbował kilku wiązań, jest po konsultacjach z doradcą, a problem nadal istnieje i powtarza się o różnych porach dnia, niezaleznie czy dziecko jest zmeczone czy wyspane, sugeruje konsultacje z fizjoterapetą - niech sprawdzi czy dziecko prawidłowo się rozwija, może ma problemy z napięciem mięśniowym albo integracją sensoryczną, ale to tylko lekarz moze sprawdzić.
Ostatnio edytowane przez wrapsodia ; 03-11-2010 o 10:47
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci