Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: jak długo w manduce

Chustofanka

Domyślnie jak długo w manduce

dawno mnie nie było, więc witam się pięknie i poproszę o podpowiedź, jak długomożna nosić w manduce maluchy. Wiem że jest granica wagowa ale co z wzrostem dziecka. U nas się trochę zakurzyła, bo panna z tych wszędobylskich ma już dwa lata i 94cm. Ostatnio zabraliśmy manducę w góry i przydała się bardzo ale zdecydowanie brakowało już materiału pod kolankami i miałam wrażenie że na pleckach też za nisko - co prawda panna po 10min zasnęła snem kamiennym nie narzekając na niewygody ale czas chyba na zmianę.
    co polecacie dla takich większych na wycieczki - chodzi mi o nosidło bo chustę kochałam krótko zanim manduca od Hexi nie przyjechała...mam szyć na rozstaw nóżek? Z góry dzięki
    Luśka 2008, Szef 2011

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

u gosi nubik chyba sa gotowe maxi na wieksze dzieci, ale mozesz tez zamowic u ktorej kolwiek szyjacej na rozstaw dolow podkolanowych.

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ciesze sie ze sie manduca dobrze spisala

ja szylam
    http://forum.chusty.info/forum/showt...0127&highlight=

DB PBC

Chustofanka

Domyślnie

o nubiku myślałam pocichutku.
    Hexi bardzo bardzo się spisała, dużo zwiedziła i wynosiła nie tylko naszą małą, była na gościnnych występach z dwójką innych maluchów, teraz czeka na wypranie i poleży jakieś 8 miesięcy a potem znowu do pracy. Czekamy na następnego malucha
    Luśka 2008, Szef 2011

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

aaaale fajnie - gratulacje

DB PBC

Chustofanka

Domyślnie

dzięki fajny też wasz nubik, dobrze leży. Ja jakoś nie mogłam małej już wpasować porządnie w manducę. Wydaje mi się że miała za nisko głowę, nie wiem czy pas już jej nie dźwiga i spada za nisko. Ale twarz miała między Małża łopatkami, panel sięgał jej w połowie ramion i efekt był taki że cały czas odchylała głowę do tyłu. Jak zasnęła to zapięłam kapturek i było si ale gdyby miała tak zwiedzać to bolała by ją szyja.

Hexi jak ostatni raz pisałyśmy to kupowałaś tunikę ciążową a tutaj Pan Jeremi zaraz roczek będzie świętował - oj dawno mnie nie było.
    Luśka 2008, Szef 2011

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

imo- po prostu wyrosla my tez kolo 2 urodzin zmienialismy na nubigo
    i tak, oj tak, nawet nie wiem kiedy ten czas uciekl.... a moj maly chrabaszcz juz chodzic zaczyna

DB PBC

Chustofanka

Domyślnie

oj to okroągłych kantów życzę
    Luśka 2008, Szef 2011

Chustomanka Awatar Kot.w.paski

Domyślnie

Przepraszam za OT, ale czy można na forum uszyć manduce?
    Karolinka 17.07.2010 Julitka 29.01.2011

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

Panel najlepiej jak sięga u starszaka pod same paszki, jeśli lubi chodzić z rękami na zewnątrz, szerokość tak do 2/3 uda ujdzie, najlepiej prawie do podkolanek. Jezeli uwazasz że pomimo rozsunięcia panela w manduce jest ona za mała, najlepiej uszyć coś pod wymiar na wzrost. Możesz też upolować używane nosidło dla starszaka, jeśli wymiary mniej więcej się zgadzają. Na forach zagranicznych wiem ze sporo osób kupuje ergonomiki w wersji toddler ale tu na forum też parę razy widziałam. Mozesz zapodać wątek w dziale kupie. MT czy na klamry to kwestia gustu. Fajnie jak pasy są dobrze wypełnione, bo inaczej będą się pod wpływem ciężaru wrzynać. Wydaje mi się że firma Gabi wprowadza właśnie na rynek nosidło dla starszych dzieci które na moje oko miało długi panel, na pewno dłuższy niz w manduce, ale najlepiej u źródła zapytać o wymiary. Dziewczyny z wątku krakowskiego wiem że miały okazje testować je na sesji zdjęciowej, to może się wypowiedzą. Manduci nikt szyje ale nubigo jest chyba wzorowane na manduce.
    Ostatnio edytowane przez wrapsodia ; 14-10-2010 o 17:02
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kot.w.paski Zobacz posta
    Przepraszam za OT, ale czy można na forum uszyć manduce?
    Manduce nie, ale nosidło miękkie na wymiar dziecka jak najbardziej

Chustonoszka Awatar baba-iga
    Miejscowość
    Warszawa - Yelonki

Domyślnie

czyli podsumowując z opisu Gosmy wynika i z waszych komentarzy, że manduca na jej 2-letnią córeczkę o wzroście 94cm jest już za mała - dopytuję, bo zbieram sobie info o manduce, na którą strasznie się napaliłam. Mój synek ma dopiero 3 miesiące, no ale wydatek na Manducę jest spory więc chcę mieć pewność, że mi posłuży jakiś czas.

Iga 29.01.2008 i Ignacy 9.08.2010

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

nosilam prawie 4 latka.bylo mu wygodnie i domagal sie wiecej i wiecej
    ale 4latek jest w 25 centylu wagowo i wzrostowo
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

z mojego doswiadczenia wynika ze manduca jest wygodna do, mniej wiecej, 95-100cm wzrostu (wszystko imo zalezy od dlugoscinog )
    potem juz nosidla z serii toddler lub szyte na wymiar
    ja jestem zwolenniczka rodzimeg rekodziela wiec polecam nubigo lub doux doux

DB PBC

Chustonoszka Awatar baba-iga
    Miejscowość
    Warszawa - Yelonki

Domyślnie

rękodzielnicze nosidła są przepiękne, jak fragment naszej garderoby. Ale na Manduce decyduję się, bo chcę żeby mąż również zaangażował się w noszenie.
    Moją córę nosiłam w chustach a mąż nie gdyż ręce mu opadały kiedy widział cały rytuał motania. Manduca ma sportowy styl - myślę, że bedzie pasowała i mnie i mężowi i do wszystkiego, są po prostu uniwersalne, no i ma same pozytywne opinie. Jeszcze do tego zauważyłam, że dobrze się sprzedają jako używane.

Iga 29.01.2008 i Ignacy 9.08.2010

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Manduca to bardzo fajne nosidło, ale ja też ok. 2,5 roku zmieniłam na większe - mnie (tzn. Zosi) brakowało na szerokości, bo ona zawsze w nosidłach ma ręce na zewnątrz, a do pach jej sięgała.
    Julka 2001, Zosia 2007

Uprawnienia umieszczania postów