Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Storchenwiege a Neobulle - którą wybrać?

Chustonówka

Domyślnie Storchenwiege a Neobulle - którą wybrać?

Witam,
    doradźcie proszę, którą wybrać. Nie miałam okazji dotykać ani jednej ani drugiej i nie umiem zdecydować. Z tego co czytam to obie są grube, "mięsiste", piękne i fajnie noszą, ale czy są jakieś różnice, czy może są podobne. Będę wdzięczna za opinie.

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

Neobulle jest grubsza Storcz moim zdaniem wcale gruby nie jest
    Storcha jest trudniej złamać! neobulle szybciej mięknie

mnie sie osobisicie lepiej w neobulle nosiło nooo ale złamany storczyk to tez cuuuudo!
    ile Twoj dzieć ma???

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agut Zobacz posta
    ile Twoj dzieć ma???
    no właśnie, bo jeśli jest jeszcze malutki, to łatwiej się chyba nauczyć wiązać na delikatniejszych chustach typu żarardy vatanai,
    ellaroo, jedwabnych didymosa, wełenkach, tym bardziej, że pora roku odpowiednia...
    bardzo miłe i współpracujące są też limitowane girasole.
    oczywiście wiele z tych chust może wystarczyć też na dłużej, może po za jedwabiem, ellaroo, ale to już bardzo indywidualna sprawa
    są w twoim mieście jakieś spotkania chustowe, albo doradcy? strochenwiege i neobulle z reguły są w treningowych stosikach, więc mogłabyś sobie porównać.

a tak bliżej pytania Twojego to neobulle, ale nie nowe, raczej używane wtedy
    jest trochę grubsze i bardziej mięsiste, a strochenwiege są różne , inka na przykład da się porównać, jest trochę cieńsza i taka bardziej '' surowa"
    bawełna neobulle jest milsza w dotyku i ściślej tkana.
    Ostatnio edytowane przez mako ; 13-10-2010 o 22:41
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

Chustonówka

Domyślnie

Dzieć ma ponad 4 miesiące. Teraz nosimy się w pasiaku nati, ale chcę kupić drugą chustę i myślałam o tych dwóch, ale muszę wybrać jedną

Chustomanka Awatar joawoj
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Neobulle ciut grubsze i bardziej miękkie od Storczy, ale różnica nie jest jakaś drastyczna, a obie chusty fajne, więc wzięłabym tą, która Ci się bardziej podoba .

Mam wiecznie zapchaną skrzynkę --> piszcie proszę na maila: mmpjmw@gmail.com

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

A mnie sie wydaje, że teraz Storczyki nie są tak kosmiczne w łamaniu. Mnie z nówką dość szybko poszło, nie miałam wrażenia tektury, ale może miałam szczęście. Inkę kocham wielką miłością ale Neobulle nie macałam, więc nie doradzę.
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustonówka

Domyślnie

A czy obie nadają się później na cieplejsze dni? da się w nich wytrzymać? w nati na początku było mi bardzo gorąco, ale potem kiedy zmiękła o wiele lepiej. Skoro te są grubsze, to nadają się tylko na chłodniejsze dni, czy latem da sie wytrzymać?

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

obie weź, obie -
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chustomanka Awatar joawoj
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Obie są grubsze od Nati i w obu latem będzie gorąco. Ale prawda jest taka, że najbardziej grzeje dziecko i nie ma dobrej chusty na upały - i tak będzie gorąco.
    Na lato ciut lepsze są Indio na przykład ze względu na przewiewność albo chusty z jedwabiem czy bambusem.

Mam wiecznie zapchaną skrzynkę --> piszcie proszę na maila: mmpjmw@gmail.com

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nellona Zobacz posta
    A czy obie nadają się później na cieplejsze dni? da się w nich wytrzymać? w nati na początku było mi bardzo gorąco, ale potem kiedy zmiękła o wiele lepiej. Skoro te są grubsze, to nadają się tylko na chłodniejsze dni, czy latem da sie wytrzymać?
    neobulle raczej nie jest letnia, nam w każdym razie było w niej zdecydowanie za gorąco
    za to jest bardzo wiosenno-jesienna
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

Chustonówka

Domyślnie

No właśnie dwie rozwiązałyby problem, ale niestety... muszę się zdecydować na jedną. Skoro obie są bardzo podobne "grubościowo" i nośnie to pozostaje zdecydować się na wzór

Chustonówka

Domyślnie

A powiedzcie jak z zaznaczeniem środka i brzegów w obu chustach. Środek tradycejnie metką, a krawędzie są jakoś wyróżnione?

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

ja bardzo lubie neobulle, są grubsze od innych chust, bardziej mięsiste, milusie jak kocyk od pierwszego motania i mają przecudne kolorki, takie zdecydowane, zywe. Niestety mają też jedną wadę, że od noszenia i prania kolorki troche blakną. Fajne są na jesień zimę. Na środku jest wszyta metka z wizerunkiem motyla. Storcha miałam przez chwilę, trochę wymagają czasu by były bardziej plastyczne, są troche cieńsze od neobulle ale to konkretna chusta, z pewnością jedna z lepszych marek jeśli chodzi o pasiaki bawełniane, ponoć noszą fajnie. Nie pamietam jak srodek zaznaczony. W obu chustach krawędzie chyba się nie różnią.
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

W storczyku jest mała, dyskretna metka z bocianem na środku z jednej strony chusty. W Ince krawędzie różne. Kawał porządnej, dobrze noszącej szmaty, ale nie jest jakaś gruba, np. w porównaniu do francuza - cienka raczej. Nowa twarda ale nie jakaś tektura, używam codzienne od dwóch miesięcy, mięknie powoli kocham moją inkę!
    Nie mam niestety porównania do neobulle.

Chustonoszka Awatar Asiolek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Neobulle ma rozne krawedzie.

Chusteryczka Awatar Gertruda
    Miejscowość
    Las koło Łodzi

Domyślnie

Neobulle ma też metkę po środku z motylkiem (mój simon miał przynajmniej). Ja wiązaŁam maluśkiego niemowlaczka w neobulle. I było mi wygodnie. Mięciuśki był jak kaczuszka.
    Starszy 18.12.2008 Młodszy 02.01.2011

Podpisz się i ratuj maluchy!!!!

Chusteryczka

Domyślnie

no toście pomogły zalezy jak lezy, na jesień i zime lepszy moim zdaniem neobulle, troszeczke grubszy od storcza, ale pasiaki storczxa też sa fajne, jednak chyba na lato beda odpowiedniejsze. a może pozycz od kogos i to i to i porównaj co bedzie odpowiedniejsze
    K. 2009M. 2012

Chustonówka

Domyślnie

Dziewczyny jesteście nieocenione bardzo Wam dziękuję, choć teraz to dopiero nic nie wiem wychodzi na to, że inka cudna, cieńsza nieco od neobulle i nie płowieje. Zastanawiam sie właśnie nad inką i nad neobulle julie, ale juz całkiem zgłupiałam. Byłam prawie zdecydowana na julie, ale teraz to chyba inka, skoro jeszcze ma krawędzie inne (jeśli dobrze zrozumiałam), ehhh najlepiej dwie
    Dzięki dziewczyny za opinie.

Uprawnienia umieszczania postów