witaj witaj![]()
dziękuję za takie serdeczne przywitaniechusty jeszcze nie mam. Zanim weszłam n forum czytałam o nati- nie wiem czy odpowiedni wybór i czy nadaje się dla noworodka i w ogóle na zimę dlatego będę czytała forum
Dziś sporo godzin przesiedziałam i tak jak napisałyście wciąga hehh
Zapraszamy na najbliższe spotkanie KK, obejrzysz sporo chust, przymierzysz jak będziesz chciała, będzie łatwiej wybrać (akurat)
Cześć,
też jestem chustonówką z Gdańska w 9-tym miesiącu ciąży. Na kiedy masz termin? Ja na 8 list.Tak jak dziewczyny pisały wyżej wpadnij na spotkanie Klubu Kangura (jak masz jeszcze siłę
). Mi takie spotkania pomogły wybrać swoją pierwszą chustę. A w listopadzie mam zamiar z Synkiem udać się na warsztaty żeby się podszkolić.
Pozdrawiam,
Gosia.
szczęśliwego rozwiązania!!![]()
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
Witamy i życzymy bezproblemowego przyjścia na świat nowego chuściocha![]()
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
Gosiuale fajnie, że też niedługo rodzisz
i jeszcze z Gdańska jesteś
mam termin na 2 listopada
a kiedy będzie najbliższe spotkanie? z przyjemnością przyjdę jeśli mała się nie pojawi do tej pory
Wczoraj miałam szalony dzień więc nie wchodziłam na forum. A jaką pierwszą chustę ci doradzono? czyli na razie nie kupować chusty aż do spotkania z Wami?
Terminy najbliższych spotkań w Trójmieście są w tym wątku:
http://forum.chusty.info/forum/showthread.php?t=18728
![]()
dziękujęwłaśnie znalazłam
jeszcze trochę i może odnajdę się na forum heh e h. Ja chyba od Ciebie dostałam namiary na to forum z gazetowego prawda? bardzo dziękuję
bo czegoś takiego potrzebowałam
![]()
Proszę bardzo![]()
Tutaj znajdziesz mnóstwo informacji, na początku ciężko się połapać w tym wszystkim, ale zawsze można pytać. Na pewno ktoś doradzi i pomoże![]()
Uwemhe,
trzymam kciuki za Was dziewczynyTerminy mamy bardzo zbliżone
Jeśli o chodzi o wybór chust, ja już zakupiłam tutaj na bazarku pasiaka Hoppediz. Początkowo chciałam gładką chustę, ale Marta zdradziła mi, że w paskach są pewne podpowiedzi szczególnie przydatne dla początkujących
Zdecydowałam się na tkaną, bo elastyczna chyba długo by mi nie posłużyła i z tego co pamiętam trudniej ją zawiązać szczególnie jak nie masz w ogóle doświadczenia. Jeśli chodzi o warsztaty to Marta ma mi dać znać o terminie listopadowym, mam nadzieję w nich uczestniczyć już z Leosiem. Teraz jakiekolwiek próby wiązania z brzuszkiem są mocno utrudnione. Także popróbuję sobie jedno wiązanie, a resztę pod okiem specjalisty chcę podszkolić
No i z pewnością będę uczestniczyć w spotkaniach Kangura jak będą w Gdańsku. Ale to wszystko po porodzie, teraz jest mi już coraz ciężej. Strasznie mi puchną nogi, ręce... i nie czuję się zbyt pewnie za kierownicą.
Buziaki,
Gosia
PS. Dam znać jak tylko będę znała termin warsztatów w listopadzie.
Uwemhe,
napisz co u Ciebie. Tulisz już swoją córeczkę? Ja wciąż na walizkach a Synek się nie spieszy.
Pozdrawiam,
Gosia.
czesc Gosiuja już z swoją kruszynka
urodziłam 24.10
mała wazyła 4820
dzis bylismy sprawdzić bioderka i mamy zielone światło na chustę ale na prawde nie wiem na co się zdecydować. A ty już masz małego ze sobą?będziesz na spotkaniu w listopadzie jeszce?
Gratuluję narodzin córeczki!!! Życzę wiele radości z chustowania.
Uwemhe, widziałam na bazarku, że szukasz pierwszej chusty
Może załóż własny wątek na bazarku chustowym, w dziale Kupię, wtedy będziesz miała więcej ofertNapisz tam swoje preferencje, kolor, cena i takie tam (jesli masz oczywiście
)
To luźna propozycja jest oczywiście![]()
kasiusuper, dziękuję ci bardzo. Zaraz założę własny wątek. A czy ty mogłabyś mi doradzić? Czy na początek nati jest ok? jeśli tak to jaka? Chciałabym chustę w przyszłym tygodniu juz mieć a potem może spotkac się z kimś kto wie jak wiązać tę żabkę. Dostaliśmy zalecenie od ortopedy wczoraj i troszkę mi się śpieszy. Jeśli nie nati to jaka jest najlepsza na tę porę? preferencji nie mam żadnych. Wiem, że ponoć tkane są lepsze od elastyków. Mała jest duża - już waży 5700
więc coś solidnego. Aha ja mam 177 cm waga około 80 kilo teraz i czy 4,6 wystarczy? kolor obojętny.
A napisz skąd jesteś dokładniej? Może jest ktoś w okolicykto pożyczy coś na wypróbowanie.
Ja tam najbardziej kocham nati bambus - swojego na razie nie pożyczę, bo wreszcie mam kogo nosić(no chyba, że na kilka dni), ale możesz przymierzyć, zawiązać, zobaczyć jak leży, itp.
A. mama J. (13.12.2008) i T. (15.11.2010)