Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: Która pożyczyła czerwoną RAPALU chustonówce z BEMOWA? Przyznac sie!

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Która pożyczyła czerwoną RAPALU chustonówce z BEMOWA? Przyznac sie!

I nauczyla ja tak wiazac
    Bo to co dzis zobaczylam to byl obraz nedzy i rozpaczy
    Zastanawialam sie czy to jakies wiazanie czy mama po prostu kilka razy owinela dziecko i siebie i tak wyszla. Potem sie okazalo ze to miala byc kieszonka. Dziecko malenkie, zawiazane w kurtce, na kurtke mamy, chusta pod pachami zamiast na wysokosci karku. Dociagniecia zadnego. Poly chusty mama miala przy lokciach a dziecko na stopach, z tylu jeden wezel, o 2 cm od rozwiazania sie
    Niestety mama milo mojego najslodszego glosu nie chciala przyjac ode mnie pomocy bo kolezanka co ja nauczyla wiazac do niej przychodzi i jeszcze raz pokaze.

Wiec apeluje:
    1. mamo idz tam i pokaz dokladnie
    2. nie dawaj chustonowce deskowatej rapalu na poczatek

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

To nie ja, jak mamusię kocham, ja nawet w życiu na Bemowie nie byłam
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustomanka Awatar Szczuru
    Miejscowość
    stolyca ;)

Domyślnie

hahaha..naprawdę wierzysz że się ujawni?

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

no dziewczyny przeciez wiadomo ze uczaca mogla dobrze pokazac, wiec to tak z przymruzeniem oka
    ja tez kiedys pokazalam kolezance jak sie wiaze i przy mnie zawiazala dobrze
    a jak nastepnym razem do niej poszlam to z chusty miala zrobione wisiadlo

Chustomanka Awatar Szczuru
    Miejscowość
    stolyca ;)

Domyślnie

Ha! a ja wczoraj u koleżanki byłam i jej zamotałam w 2x jej rozbrykaną Maję,której wszędzie pełno..z miejsca "tarte oko" było i się mała jakoś tak wyciszyła,chustę jej zostawiłam na spróbowanie,może coś z z tego wyjdzie ale mocno zdziwiona była,że tak mocno dociągać trzeba
    a miała styczność już zmotaniem przy elastyku,ale coś nie trybiło..może teraz będzie inaczej.

Domyślnie

kilka wiązań i mama sama będzie wiedziała że coś jest nie tak...

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez antonina Zobacz posta
    kilka wiązań i mama sama będzie wiedziała że coś jest nie tak...
    no właśnie niestety są i takie które nie będa wiedziały... i do kilku wiązan moze nie dojsc bo albo dziecko wypadnie () albo bedzie jej tak niewygodnie ze sie zniechęci...
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

to niekoniecznie ktoś z forum....
    przecież mamy się "uczą" wiązać z ulotek, instrukcji i netu i potem "fachowo" przekazują wiedzę dalej...
    chusty są modne...

Chustofanka Awatar ladidadi
    Miejscowość
    warszawską Pragę zamieniła na Jabłonnę :)

Domyślnie

Dechy rapalu powinny mieć ostrzeżenie " nie dla chustonówek" ! Jak ja kupowałam swoją pierwszą chustę od bardzo znanej chustomamy to mi nawet nie wspomniała ze rapalu jest mówiac delikatnie ciężkie na poczatek i chodziłam w takiej niedociągnietej, dzieć cięzki to mi zwisał przy kolanach :/ W życiu bym tej chusty nie kupiła gdybym wiedział ( chociaz jest bardzo przystojnym kawałkiem szmatki). Na szczęście Juliwek nas od samego początku uczy, gdyby nie ona pewnie bym walnela chusty w kąt...
    Możecie się z Nas śmiać i poniżać Nas na każdym kroku. Ale my mamy dla was coś nowego,mamy bomby domowej roboty ... bo robimy w wielo

Marta, Matka Polka Karmiąca

KLUB MAM W JABŁONNIE

Miejscowość
    StW

Domyślnie

a! ladi - ja Ci dziękuję za fizyczne zamotanie mojej koleżanki z ławki z liceum
    mnie sie nie-tylko-teoretycznie udało dopiero tydzien temu

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

dzis tez sie zadna nie przyzna?

Miejscowość

Domyślnie

a! rzufik - mówisz o Agniesi i cudnej Poli jaaa, jaki ten świat mały hehe
    Możecie się z Nas śmiać i poniżać Nas na każdym kroku. Ale my mamy dla was coś nowego,mamy bomby domowej roboty ... bo robimy w wielo

KLUB MAM W JABŁONNIE

Miejscowość
    StW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ladidadi Zobacz posta
    a! rzufik - mówisz o Agniesi i cudnej Poli jaaa, jaki ten świat mały hehe
    dokładnie o nich
    najlepsze jest to ze sama sie wkręciła w attachment parenting
    ja jej tylko o chustach i wielorazówkach napomknełam
    ma tate ortopede od bioderek najlepszy w miescie ale jemu nie pokazalysmy wiązania bo nie mogłam do nich przyjechac ... w listopadzie mam nadzieje ze sie uda i bedzie polecał chusty

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    dzis tez sie zadna nie przyzna?
    nie dokonca rozumiem idee tego watku.
    bo:
    - oczekiwalas ze ktos napisze - tak, to moja kolezanka w tym czerwony rapalu. i tu nastapi kajanie sie ze zle sie nauczylo, ktore zakonczy sie stanowczym potepieniem kolezanki, ktora wyszla ze zle zawiazana chuste?

a teraz maly test.
    czy chcialabys znalezc taki watek o sobie? wyobraz sobie ze rzeczona mama zaczyna sie interesowac tematem chust i wchodzi tutaj i wizdi watek wzywajacy kogos do przyznania sie?

a poza tym, nawet jesli ktos uczyl ta mame wiazac to odpowiedzialnosc spoczywa tylko na owej mamie.
    i osobiscie sie nie dziwie ze nie chciala skorzytac z pomocy kogos przygodnego, nawet slodko usmiechajacego sie - pewnie wiekszym zaufaniem darzy osobe ktora zna.

a jesli to mial byc zart to nie lapie go.
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

e, bez przesady. To chyba było pół żartem i fajnie
    odebrałam to bardziej jako zwrócenie uwagi nauczycielce, żeby wrócić do chustonówki i jeszcze raz pomóc w wiązaniu
    Gdybym to ja była tą mamą, nie przyznałabym się tutaj (oj, nie, siedziałabym jak mysz pod miotłą), ale też nie obraziła
    Szczęście że jestem z Poznania i nikt mnie nie posądzi
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

grimma a czytalas to?

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    no dziewczyny przeciez wiadomo ze uczaca mogla dobrze pokazac, wiec to tak z przymruzeniem oka
    ja tez kiedys pokazalam kolezance jak sie wiaze i przy mnie zawiazala dobrze
    a jak nastepnym razem do niej poszlam to z chusty miala zrobione wisiadlo

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta
    to niekoniecznie ktoś z forum....
    przecież mamy się "uczą" wiązać z ulotek, instrukcji i netu i potem "fachowo" przekazują wiedzę dalej...
    chusty są modne...

oj żebyś wiedziała że nie tylko chusty, co jakiś temat się 'umodni' to są mądre kopiujące co to dwie strony w necie widziały, albo w greenwayu zjadły i są eko itp itd

Cytat Zamieszczone przez ladidadi Zobacz posta
    Dechy rapalu powinny mieć ostrzeżenie " nie dla chustonówek" ! Jak ja kupowałam swoją pierwszą chustę od bardzo znanej chustomamy to mi nawet nie wspomniała ze rapalu jest mówiac delikatnie ciężkie na poczatek i chodziłam w takiej niedociągnietej, dzieć cięzki to mi zwisał przy kolanach :/ W życiu bym tej chusty nie kupiła gdybym wiedział ( chociaz jest bardzo przystojnym kawałkiem szmatki). Na szczęście Juliwek nas od samego początku uczy, gdyby nie ona pewnie bym walnela chusty w kąt...
    o, patrz. a ja uprzedziłam a nawet zaproponowałam zwrot jakby jej nie podeszła no i to było "nowe" rapalu..

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Miejscowość

Domyślnie

od razu pisze : to nie morepig mi tę moją rapalu sprzedała hehe. Moja decha na szczęście była nabyta przed mundialem więc mąż miał co robić Ja też kurna kupiłam nówkę sztukę nieśmiganą ;/

KLUB MAM W JABŁONNIE

Domyślnie

stanę w obronie morepig i rapalu- moja pierwsza chusta i nie narzekam

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

to tak ad OT: ja też staje w obronie rapalki, to moja pierwsza chusta, mój M do tej pory tylko nią jest zachwycony

Uprawnienia umieszczania postów