przejrzyj wątek pranie pieluch założony przez magde1980 skarbnica wiedzy
przejrzyj wątek pranie pieluch założony przez magde1980 skarbnica wiedzy
A w jakiej temperaturze pierzesz? Czasami pomaga przestawienie się na wyższą temp. przy twardej wodzie (60 stopni). Moze za dużo proszku i nie wyplukuje sie z pieluch. 1-2 lyzki powinny wystarczyc.
Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014
www.ekomaluch.pl
www.wielorazowepieluszki.pl
www.kidstyle.pl
Piore w 60 stopniach, może faktycznie za duzo proszku, dzięki za poradę![]()
[reklama - proszę zapoznać się z regulaminem forum]
Ostatnio edytowane przez mart ; 29-10-2010 o 15:35
Reprezentuję markę Lovela. W przypadku pytań, chętnie pomogę.
Ela-Lovela-taka reklama na tym forum jest zabroniona - polecam przeczytać regulamin
poza tym Lovela strasznie tłuści pieluchy .. do ubranek jest ok,ale do pieluch się nie nadaje..sama po sobie wiem bo prałam w loveli a jak zdejmowałam już suche i tak pomacałam to normalnie miałam tłuste palce,więc do pieluch absolutnie nie polecam.Wolę Jelp'a ( takiego zwykłego bez bajerów do białego) i dodatek antybakteryjny o![]()
Oczywiście ile matek tyle opinii ale, po pierwsze temat Magdy to kopalnia wiedzy po drugie..ja stawiam na Dzidziusia -tak pierzemy wielorazówki już 1,5 roku i NIC się nie dzieje, ale to może zasługa Bio-D dodatku Nappy fresh bo dodaję do KAŻDEGO prania- bio-d jechał ze mną nawet na wakacje.
Co do twardości pieluch- wszystko zależy od dwóch czynników- twardości wody i pralki. Wszystko co opisuje Magda, i inne mamy sprawdza się, ale przy twardej wodzie, i tak trzeba często powtarzać te zabiegi..
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.