Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Czy opłaca się kupować nową chustę???

Chustomanka
    Miejscowość
    Okolice Warszawy

Domyślnie Czy opłaca się kupować nową chustę???

Czy w ogóle oplaca się kupować nową chustę, czy lepiej już złamaną?? I ile potrezba czasu, żeby złamac nówkę, pewnie zależy jakiej firmy i jaki ma skład, a np. Hopka???

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

kup se nowa jak ci sie nie bedzie chcialo lamac to mi przyslij w trzy tygodnie sie uwine

demona
    Guest

Domyślnie

Większości chust nie trzeba łamac. Ale fajnie kupic na bazarku za niższą cenę. Kup poprostu co Ci się podoba.

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja ostatnio doszlam do wniosku ze z chustami to tak jak z samochodami - w sumie nie oplaca sie kupowac nowego bo po wyjezdzie z salonu od razu traci na wartosci, trzeba go dotrzec itp ale mimo wszystko ja wole kupic nowy, chocby dla zapachu

DB PBC

Domyślnie

ja mam jakieś zboczenie w tym temacie bo lubie i podobają mi się tylko nowe chusty a to niestety kosztuje zdecydowanie więcej niż chusty z 2 ręki...
    Magdalena - jestem chustoholiczką...
    To choroba przekazana genetycznie... moja prababcia chustowała, moja babcia motała, moja mama nosiła....
    i ja jestem nosicielką...

Chustofanka Awatar ewullah
    Miejscowość
    Kotlina Kłodzka

Domyślnie

dla nówki chyba lepiej złamana. nie dość, że miększa i łatwiej się mota, to jeszcze tańsza. a potem jak się już wciągnie na dobre to już wybór należy do "nosiciela"
    Wojtuś 23.08.2005
    Kacperek 21.10.2009

Chustofanka Awatar mama-kubusia
    Miejscowość
    okolice krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez art-butik Zobacz posta
    Czy w ogóle oplaca się kupować nową chustę, czy lepiej już złamaną?? I ile potrezba czasu, żeby złamac nówkę, pewnie zależy jakiej firmy i jaki ma skład, a np. Hopka???

Ja polecam zakup na bazarku kupiłam w ten sposób już drugą sztukę jestem bardzo zadowolona z zakupu
    A poza tym z moim maluszkiem początki były ciężkie nie chciał się nosić!
    Beata mama dwójki smyków
    Jasiek 27.08.1994
    Kuba 16.06.2010

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

wszystko zależy czy kasa jest priorytetem
    jeśli nie, spokojnie możesz kupić sztukę nówkę, nie wszystkie są sztywne jak deska
    choć akurat dla mnie nowy Hoppek był nie do przyjęcia

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

opłacać to sie nie opłaca, ale jesli w gre wchodzi zauroczenie jakąś konkretna a na bazarku nie ma, to opłaca się
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankamk Zobacz posta
    dla mnie nowy Hoppek był nie do przyjęcia
    A ja ostatnio mam do czynienia z nowymi hoppkami i wszystkie są mięciutkie i fajnie współpracują .

Wracając do pytania-mam z bazarku, jak i nówki. Kieruję się głównie tym co mi się podoba, w jakim jest stanie, cena także nie jest bez znaczenia. Kupując chusty na bazarku (tfu, tfu) nigdy się nie zawiodłam.

Chustomanka Awatar horpyna
    Miejscowość
    Zielone Płuca Polski

Domyślnie

może wybierz sobie coś na co masz ochotę (i kasę) dla mnie małe znaczenie ma fakt, czy chusta jest nowa, czy używana, a często w cenie jednej nowej na bazarku może kupić dwie używane
    Gabuszka (02.2010) i Wituś (02.2013)

Chusteryczka Awatar taniuka
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankamk Zobacz posta
    choć akurat dla mnie nowy Hoppek był nie do przyjęcia
    A ja ostatnio w 2 nowe Hoppki się motałam i było mi nawet łatwiej je dociągnąć niż moją już złamaną Babylonię. Swoją drogą, BB kupiłam nową i już po kilku motaniach i jednym czy dwóch praniach zrobiła się miękka.
    marzec 2010 i kwiecień 2013

Chustomanka
    Miejscowość
    Okolice Warszawy

Domyślnie

No i kupiłam swoja pierwszą, wszak nie nową, bo trochę ceny odstarszają, a nie wiem czy z łamaniem bym sobie poradziła, bo może cierpliwości by mi zabrakło. Ale w końcu nie Hopka. Już tupie nóżkami i czekam na listonosza

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

Z łamaniem zależy jaka marka, jaki skład. Hopek ok jest. Ja kupuje nowe lub prawie nowe, zwłaszcza dla noworodka. Rzadko kiedy ktoś pisze ze chusta jest w dobrym stanie, więc jedna chusta drugiej chuście ta w bdb stanie nie równa. Nie wiesz w jakim proszku była prana, czy przestrzegano w praniu zasad zgodnych z metką (temperatura? suczenie? uzywanie zmiękczaczy) co mogło zniszczyć włókno. Poza tym niemowlak na chustę rzyga, ulewa itd. Wole nowe, a najbardziej te nowe - nietrafione prezenty nieuzywane z rynku wtórnego
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

gdym dopiero zaczynała to tylko i wyłącznie nówka, a teraz kiedy wiem co z czym się je (mniej lub bardziej) to jeśli bym kupowała a takowa sztuka by się pojawiła to z 2 -giej ręki jak najbardziej

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a jawole kupować uzywane. Nie weim dlaczego, ale jak mam do wyboru nówkę i używaną to wolę używaną No może wyjątek stanowią wełny - te chyba wolę nówki
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Na welenki to trzeba uwazac, zeby nie byly sfilcowane, a tak poza tym to ja najbardziej lubie te stare, juz nie produkowane limity chustowe

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Linda Zobacz posta
    Na welenki to trzeba uwazac, zeby nie byly sfilcowane, a tak poza tym to ja najbardziej lubie te stare, juz nie produkowane limity chustowe
    dokładnie dlatego wolę nówki. A to, że te które mi się najbardziej podobaja już nieprodukowane są to już inna sprawa
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Uprawnienia umieszczania postów