Czy w ogóle oplaca się kupować nową chustę, czy lepiej już złamaną?? I ile potrezba czasu, żeby złamac nówkę, pewnie zależy jakiej firmy i jaki ma skład, a np. Hopka???
Czy w ogóle oplaca się kupować nową chustę, czy lepiej już złamaną?? I ile potrezba czasu, żeby złamac nówkę, pewnie zależy jakiej firmy i jaki ma skład, a np. Hopka???
kup se nowajak ci sie nie bedzie chcialo lamac to mi przyslij
w trzy tygodnie sie uwine
![]()
Większości chust nie trzeba łamac. Ale fajnie kupic na bazarku za niższą cenę. Kup poprostu co Ci się podoba.
ja mam jakieś zboczenie w tym temacie bo lubie i podobają mi się tylko nowe chustya to niestety kosztuje zdecydowanie więcej niż chusty z 2 ręki...
Magdalena - jestem chustoholiczką...
To choroba przekazana genetycznie... moja prababcia chustowała, moja babcia motała, moja mama nosiła....
i ja jestem nosicielką...
wszystko zależy czy kasa jest priorytetem
jeśli nie, spokojnie możesz kupić sztukę nówkę, nie wszystkie są sztywne jak deska
choć akurat dla mnie nowy Hoppek był nie do przyjęcia
opłacać to sie nie opłaca, ale jesli w gre wchodzi zauroczenie jakąś konkretna a na bazarku nie ma, to opłaca się![]()
E. 2009
"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski
A ja ostatnio mam do czynienia z nowymi hoppkami i wszystkie są mięciutkie i fajnie współpracują.
Wracając do pytania-mam z bazarku, jak i nówki. Kieruję się głównie tym co mi się podoba, w jakim jest stanie, cena także nie jest bez znaczenia. Kupując chusty na bazarku (tfu, tfu) nigdy się nie zawiodłam.
może wybierz sobie coś na co masz ochotę (i kasę)dla mnie małe znaczenie ma fakt, czy chusta jest nowa, czy używana, a często w cenie jednej nowej na bazarku może kupić dwie używane
![]()
Gabuszka (02.2010)i Wituś (02.2013)
No i kupiłam swoja pierwszą, wszak nie nową, bo trochę ceny odstarszają, a nie wiem czy z łamaniem bym sobie poradziła, bo może cierpliwości by mi zabrakło. Ale w końcu nie Hopka. Już tupie nóżkami i czekam na listonosza![]()
Z łamaniem zależy jaka marka, jaki skład. Hopek ok jest. Ja kupuje nowe lub prawie nowe, zwłaszcza dla noworodka. Rzadko kiedy ktoś pisze ze chusta jest w dobrym stanie, więc jedna chusta drugiej chuście ta w bdb stanie nie równa. Nie wiesz w jakim proszku była prana, czy przestrzegano w praniu zasad zgodnych z metką (temperatura? suczenie? uzywanie zmiękczaczy) co mogło zniszczyć włókno. Poza tym niemowlak na chustę rzyga, ulewa itd. Wole nowe, a najbardziej te nowe - nietrafione prezenty nieuzywane z rynku wtórnego![]()
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
a jawole kupować uzywane. Nie weim dlaczego, ale jak mam do wyboru nówkę i używaną to wolę używanąNo może wyjątek stanowią wełny - te chyba wolę nówki
![]()
Ala i Hania 2009, Ewa 2012
Na welenki to trzeba uwazac, zeby nie byly sfilcowane, a tak poza tym to ja najbardziej lubie te stare, juz nie produkowane limity chustowe![]()