Pokaż wyniki od 1 do 20 z 44

Wątek: reklamacja!Lena nie lubi chusty:(

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar tsumiko

Domyślnie reklamacja!Lena nie lubi chusty:(

Oznajmiam,że mój nowy,zaledwie 4ro miesięczny damski wkład do chusty,model Lena,nie daje się nosić!Nie na dłużej niż 5 minut,ale trzeba być w ciągłym ruchu.Jeśli uda mi się ją ululać,to pośpi z godzinkę,nie mogę z nią gotować,prasować itp bo jej nie pasuje.Na plecach nie,z przodu nie,probowałam zmieniać wiązania,podwójny x pasuje jej bardziej niż kieszonka na przykład,ale nie aż tak bardzo,żeby pozwolić mamie nacieszyć się szmatami,Mikołaj pozwala na więcej.
    Teraz na przykład wkład śpi w wózku,zakupionym ponad dwa lata temu dla jej brata,którego wózek owy parzył.Ona smacznie śpi.
    Sprzedawać szmaty,czy przejdzie jej z wiekiem?Powiedzcie,że jej przejdzie.Ona zdaje się,wogóle nie chce być noszona,na rękach też nie przepada.
    Ostatnio edytowane przez tsumiko ; 08-10-2010 o 21:33
    Iza,mama Mikolaja (czerwiec 2008) i Leny (czerwiec 2010)

tsumiko w kuchni

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

sprzedawaj bo wydaje mi sie ze masz cos ciekawego w stosiku
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Taaak, kurde. Mam taka klientkę. Była juz u mnie z 5 razy, pożyczyłam jej własna chuste i nosidło. A jej mały tez 4 misięczny obecnie - w chuście ryczy Nic mu nie pasuje, a mama baaardzo chce nosić, bo jej rąk dla starszaka brakuje

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

myslalam ze to mit ze takie dzieci istnieja

trzymam kciuki zeby przeszlo
    Ostatnio edytowane przez Olapio ; 08-10-2010 o 20:07

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Przejdzie, w każdym razie za to pokciuczę.
    A jakby jednak nie to ja chętna jestem na Twoją gradację ostatnią, tropicalną.

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

ale ona tak od zawsze? bo Lidka tez miala taki okres (moze z tydzien), ze ja chusta parzyla i darła sie na sam jej widok

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Taaak, kurde. Mam taka klientkę. Była juz u mnie z 5 razy, pożyczyłam jej własna chuste i nosidło. A jej mały tez 4 misięczny obecnie - w chuście ryczy Nic mu nie pasuje, a mama baaardzo chce nosić, bo jej rąk dla starszaka brakuje

Mój syn tez czasem ryczy w chuście. Np. jak chce spac, to chce tylko na leżąco, bo on jak śpi, to nie utula sie (wtula) , tylko łapy rozwalone na całego i wierzganie. Jest strasznym wierzgaczem, dużo chce sie ruszać, pzremieszczac, potzrebuje częstej zmiany bodźców. Szybko też jest mu za ciepło, wiec do chusty ubieramy bardzo lekko - przy 15 stopniach C jesteśmy w krótkim rękawku, bo inaczej jest wrzaskun z powodu ciepła. Jak sie rozryczy (bez ostzregania, tylko od trazu - cała para), to bardzo trudno go uspokoić. Na szczęście rzadko ryczy i rzadko te ż w chuście, bo wychodzimy nie w porze jego spania. To kolejny doód na to, ze plan dnia też sie przydaje. Spróbuj w róznych porach dnia, po róznych sytuacjach - ja tak właśnie próbowałam i wyczaiłam, kiedy on moze nie chcieć w chuscie być.
    Ostatnio edytowane przez Magdailena ; 09-10-2010 o 07:36

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Myślę że wkład jest jeszcze nowiutki, powinien się wyrobić!
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Chusteryczka Awatar tsumiko

Domyślnie

Co do karmienia,próbowałam wszystkiego,chodzić,leżeć,spokojnego miejsca...im jest bardziej głośna tym gorzej w związku z czym kilka razy dziennie dostaje midyfikowane a w nocy cyca co dwie godziny.

Chustomanka Awatar horpyna
    Miejscowość
    Zielone Płuca Polski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tsumiko Zobacz posta
    Co do karmienia,próbowałam wszystkiego,chodzić,leżeć,spokojnego miejsca...im jest bardziej głośna tym gorzej w związku z czym kilka razy dziennie dostaje midyfikowane a w nocy cyca co dwie godziny.
    U nas było podobnie niestety nie przetrwałyśmy kryzysu i jak mała skończyła 5 miesięcy podziękowała za cyca, nawet w nocy... ciężko mi było, ale butla wygrała. Mam nadzieję, że u Was zwycięży cyc! Kciuczę mocno i życzę wytrwałości!
    Co do chusty, to u nas na początku było trudno, ale potem Gabi pokochała chustę Dajcie sobie jeszcze szansę
    Gabuszka (02.2010) i Wituś (02.2013)

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tsumiko Zobacz posta
    w ten wlasnie sposob moja Nina odstawila sie od piersi w wieku 4 miesiecy. do dzis slysze od wielu cyconawiedzonych, ze to niemozliwe, ze dziecko sie samo nie odstawia.
    a jednak.szkoda, ze zadna z tych madrali nie byla na moim miejscu i tego kilkutygodniowego horroru z karmieniem nie przezyla...

mamru
    Guest

Domyślnie

Tsumiko u mnie to samo Piotr nie chce być w chuście w ogóle. Od kilku dni drzemki tylko w wózku. Dobrze, że mam jeszcze inne "wkłady chustowe"

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

No nie chce, to nie chce....Wiem, że łatwo mówić, ale przecież nic na siłę.
    Jedna z mam, która była u mnie na konsultacji, bardzo walczyła o noszenie, choć po kilka minut. Ostatnio mówiła mi, że odkąd mała weszła w okres lęku separacyjnego, daje się nosić. Może zaczekasz jeszcze z tą wyprzedażą?
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Moja Lenka tez nie chciała jesć w dzień jak była w wieku twojej u nas pomagało jak zaczynałam ją karmic pod koniec jej drzemki tzn zasysała się jeszcze w śpiąc - po 2 tygodniach przeszło.

Uprawnienia umieszczania postów