Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Stendhal - kolejne zaskoczenie

Chusteryczka Awatar aurora

Domyślnie Stendhal - kolejne zaskoczenie

Opowiem Wam króciutką historyjkę.

W ostatni weekend przestawiałam książki w maminej bibilotece i natrafiłam na książkę, o jakże znamiennym tytule "Czerwone i czarne". Autorstwa kogo? Stendhala właśnie. I tu mnie olśniło, wiedziałam, że coś mi się kojarzy, jak tylko Didek ten len wypuścił! Tu parę słów o książce, a Didek ma u mnie plusa, bo ja uwielbiam zabawy językiem. Oczywiście obiecałam sobie, że owo dzieło przeczytam (dla poszerzania horyzontów, rzecz jasna)

A jaki morał z historyjki? Człowiek się całe życie uczy, a i tak umiera głupi

I tym optymistycznym akcentem mówię Wam "Dobranoc" :*
    Kiedy dzieci są małe, daj im korzenie, a kiedy są duże, daj im skrzydła.

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

mnie też sie kojarzyło - w moim domu rodzinnym było mnóstwo ksiażek w regałach. od dziecka czytałam tytuły na grzbietach i duzo mi utkwiło w pamieci.
    w tym przypadku nazwa i kolorystyka chusty była dla mnie oczywista, tylko dopiero teraz mi uświadomiłas dlaczego
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Hmmm, rzeczywiście człowiek się uczy całe życie ja jak tylko didek wypuścił ta chustę wiedziałam , że to od TEGO Stendhala i do dzisiaj myślałam, że to takie oczywiste
    No ale "Czerwone i czarne" czytałam jeszcze w liceum, zawsze miała tendencje do czytania za trudnych dla mnie książek

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Canada`s armpit :P

Domyślnie

ksiazke znam od wielu lat

Uprawnienia umieszczania postów