Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: Pouch a potem wiązana?

Chustonówka

Domyślnie Pouch a potem wiązana?

Podczytując tu i tam, doszłam do wniosku, że do 3 miesiąca zasadniczo raczej dziecko na krótko się nosi i zdałby egzamin pouch (no wiązaną też chyba da się w kołyskę, ale jak na krótko to może prościej tak). Potem jak najbardziej różne pozycje w wiązanej.
    Można mnie wyprowadzić z błedu

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

a ile ma Twój dzidziuś? bo zaleca się jak najwcześniej usg bioder,my robiliśmy jak Maria miała 5 tygodni.

Chustonówka

Domyślnie

mój dzidziuś ma tydzień
    mam wyznaczony termon na usg bioder na 20 września.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

to takie maleństwo bym w poucha wsadzała, z deka rozciągliwego nawet
    u nas tę rolę spełniało jak się Maria urodziła,bebelulu lulu,dobrze,że umiałam je obsługiwać
    ale i tak nie nosiłam w nim wiele, tylko jak była "marudna".
    potem pouch naprawdę przydaje się żeby na biodro wrzucić, więc na wiązanki masz jeszcze troszkę czasu, nadto nie pionizowałabym takiego dzidziusia w kieszonce, więc wiązanka jak już to elastyczna i w kołyskę, chyba że tkana, ale też tylko kołyska-lepiej dmuchać na zimne i nie pionizować za wcześnie.

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

Ja nosiłam małego w pouchu przez pierwsze 2 miesiące życia i byłam bardzo zadowolona
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie Re: Pouch a potem wiązana?

Cytat Zamieszczone przez turgiel
    Podczytując tu i tam, doszłam do wniosku, że do 3 miesiąca zasadniczo raczej dziecko na krótko się nosi
    czy ja wiem... Ja najwięcej nosiłam na początku właśnie, taki noworodek ma największą potrzebę bezpośredniego, fizycznego kontaktu. Oczywiście nie zamęczałam siebie ani jego ciągłym noszeniem, odbywało się to w miarę rozsądku, ale nie powiedziałabym, że malutkie dziecko nosi się mniej. U nas wiek i długość noszenia są odwrotnie proporcjonalne

Chustonówka

Domyślnie

a co byście wybrały pouch czy kółkową dla malutkiego?

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

nie wiem
    wkładając Marię w niby-kółkową lulu (ale tak samo jest z normalnymi kółkowymi )kładłam chustę na łóżku,w chustę Marysię,przekładałam głowę i ramię przez pas,i podnosiłam jednocześnie dociągając-proste.
    mając kółkową już na ramieniu też bym spokojnie noworodka wkładała.
    natomiast pouch jest ciasny i nie można go poszerzyć czy coś takiego, za to nic nie trzeba dociągać jak w kółkowej.
    szczerze mówiąc kupiłabym (lub uszyła) jedną i drugą.
    ale dla noworodka poucha z mini elastycznego materiału.
    Twoje pytanie jest troszkę nie ten-tego ,bo wybór między tymi rodzajami chust zależy od upodobań.bez włożenia choć raz dziecka możesz sobie niestety z lekka gdybać,rozumiesz?
    dlatego kupiłabym gdzieś tańsze wersje tych chust:gugu-gaga (nowe pouchy elastyczne),kółkowa kangoogoo.

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez turgiel
    a co byście wybrały pouch czy kółkową dla malutkiego?
    Pucha w ogóle bym nie kupiła, bo musi być idealnie dopasowany. Jeśli nosisz go latem i jest dobry, to np. zimą, na kurtkę i ubrane ciepło dziecko - będzie już za ciasno. Zresztą dziewczyny piszą, że tyją, chudną i pouch przestaje pasować. Czytałam, że ktoś kupił zaraz po porodzie, szybko schudł i pouch zrobił się za duży. Nie lubię braku możliwości regulacji.

Chustonówka

Domyślnie

teraz już wiem, czemu kobiety mają po tyle chust
    na tkaną ubiłam już interes, no i kupie na start kółkową bo już na pouch kasy niet.

Chustomanka
    Miejscowość
    Rydułtowy

Domyślnie

ja kupilam na start poucha, ale Mel niepolubila go wtedy dopiero pozniej sie sprawdzil. Nie kazde dziecko lubi pozycje kolyski w chuscie
    Amelka 07-09-2007
    Olaf 21-10-2012

Chustonówka

Domyślnie

no czyli i tak się zobaczy ale przyznaje, że chyba łapie jakiegoś bakcyla.... i nie mogę się doczekać, aż dostanę w łapy chustę

Chustomanka Awatar joawoj
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

To prawda - mój Julek też tylko w pionie lubił siedzieć w chuście.

Mam wiecznie zapchaną skrzynkę --> piszcie proszę na maila: mmpjmw@gmail.com

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Domyślnie

U mnie sprawdziła sie kombinacja odwrotna: najpierw wiązanka, a dopiero teraz pouch
    Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

Uprawnienia umieszczania postów