Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 38

Wątek: w jaka warto zainwestowac? $$$$

Chustomanka Awatar abeba
    Miejscowość
    miasteczko ze żbikiem w herbie

Domyślnie w jaka warto zainwestowac? $$$$

Mam takie pytanie do najstarszych stazem chustonoszek: w co warto zainwestowac na dluzszy czas?
    Niedlugo noszenei nasze dobiegnie konca, nastepny chuscioch niepredko, a szkoda mi w ogole zostac bez zadnej chusty. No i pomyslalam, ze jak juz mam trzymac chuste na polce, to moze warto by chociaz zyskiwala w tym czasie na wartosci. Aktualnie mam 2, z regularnej oferty. W miedzyczasie sprzedalam 1 limita (Didka Jima) ze sporym zyskiem, 1 Nati ze spora strata (raz, ze zupelnie nie pamietalam ile za nia zaplacilam i cene sprzedazy wzielam z glowy, dwa ze miala blada plamke), a 2 (Hopp i Nati) po cenie zakupu. Czy to jest tak ze na limicie na 99% zarobie? czy sa limity i limity? wiem ze:
    - Pawie niedlugo moze wroca na krosna wiec potanieja (ale i tak ich nie chce)
    - na Pamira i tak mnie nei stac
    Tak na przyklad - ile kosztowalo Eibe jak weszlo na rynek?
    Czy lepiej kupic jakis eksperyment typu "one of a kind" czy cos czego jest malo, ale jednak na tyle duzo, ze ludzie o jego istnieniu wiedza i tego pozadaja?

Dzieci są urocze, aczkolwiek niehigieniczne.

Melman z Madagaskaru

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

ja niewiele starsza stazem od Ciebie, ale po mojemu to najlepiej zawsze chodza zakardy didka

Chustofanka Awatar koza71
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja tu od niedawna ale wydaje mi się, że to loteria Skoro bywały czasy, że pawie za grosze chodziły po fali windowania cen (podobno) to juz chyba wszystko sie moze zdarzyc... To chyba jest tak, że trzeba trafić na jakiś limit który akurat bedzie gruby ale nie za gruby, na tyle cienki co by sie łatwo wiazało, miekki ale tez nie za bardzo no i nośny hehe Czyli nic nie przewidzisz... tak jak z kaszmirami- natur szał pał a grafit i kupfer nie powala. I przeciez nikt nie wiedział że kolorowe beda tak inne od natura. Chyba tylko pamir (gdybys kupila od producenta ale z tego co piszesz to masz czas) w miare gwarantuje jakis zysk. Choc nawet tego pewna nie jestem.
    Koza- mamut Hankoka i Idki Dzidki

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja tutaj długo stażem nie przebywam, ale trochę się naoglądałam. Tego nikt nie wie, któe chusty to dobra inwestycja do wróżki trzeba by się wybrać a i to nie gwarantuje sukcesu ja bym inwestowała w stare limity didkowe, patrz rozek, wełny mniej, bo mole mogą zjeść Ciekawa sama jestem co z pawiami się stanie indio silk natur z pierwszej edycji, indio wełna natur pierwsza edycja czy nino silk natur ten stary, wcale nie potaniały jak pojawiły się kolejne edycje... także loteria
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustomanka Awatar abeba
    Miejscowość

Domyślnie

ale to co stare JUZ jest drogie, a ja sie zastanawiam nad kupnem czegos z 2009-2010.
    to moze sie podzielicie tym, ktora chusta okazala sie zlota inwestycja? tak dla przykladu

Melman z Madagaskaru

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja Ci powiem
    jak chcesz zyskac to siedz non stop na stronie didyslawa
    jak sie pojawi limit ktorego nie moga kupic sprzedawcy i ktory jest sprzedawany tylko przez didyslawa bezposrednio i ma ograniczona ilosc to na 99%bedzie wart wiecej niz w chwili zakupu

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

niebywałe, chusty staja sie lokatą kapitału niedługo beda w ofercie doradców oprócz akcji i obligacji
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

e... bez przesady, ja bym nie traktowała chusty jako lokaty kapitału, to jest taka niewiadoma, że ryzyko za duże
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

nie inwestowałabym w chustę
    z tej prostej oto przyczyny, że na szmaty panują przeróżne "mody",a te jak wiadomo, zmienne są bardzo, jak same nosicielki
    nie wiesz w jakiej sytuacji przyjdzie Ci sprzedawać, czasem robi się to pod presją czasu,a wtedy można stracić

Chustomanka Awatar joawoj
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Tak jak dziewczyny pisały - inwestycja w chustę to loteria, ale jeślibym już miała ryzykować i zostawić sobie tylko jedną chustę na dłużej, to raczej wybrałabym limitowanego Didymosa.

Mam wiecznie zapchaną skrzynkę --> piszcie proszę na maila: mmpjmw@gmail.com

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Domyślnie

tak, jedyne pewne założenie to limit didkowy. ale bez żadnej gwarancji sukcesu.
    jak już coś sobie zostawiać ,to coś co się kocha i jest według Ciebie ładne, bo inaczej to nie ma sensu.
    a, i nie wełna, bo mole zeżrą
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jak zawsze w unikata, takiego np. jak ten: http://allegro.pl/unikalna-nati-i1262026586.html

demona
    Guest

Domyślnie

Kup co Ci się podoba. A ja chcesz zarobic to musisz szybko obracać towarem. na moje oko zaden z nowych limitow nie ma szansy zrobić takiej kariery jak stare. Nowe sa w cenie na krótko, więc najlepiej rotowac je szybko

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annya Zobacz posta
    Jak zawsze w unikata, takiego np. jak ten: http://allegro.pl/unikalna-nati-i1262026586.html
    no a rzeczona właścicielka po ilości wejśc od razu zaczai, że na forum wygrzebały dziewczyny unikata, hihi
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka Awatar abeba
    Miejscowość

Domyślnie

ja to sie dziwie, czemu on jest na allegrowie, wiadomo, ze tylko tu go docenia....
    jak już coś sobie zostawiać ,to coś co się kocha i jest według Ciebie ładne, bo inaczej to nie ma sensu.
    ale i tego co jest i ladne, i limitowane, i didka, jest sporo....
    ale piszecie ze stare jednak... bo caly czas sie zastanawiam czy rybki albo skowronki didka maja potencjal.

(nie licze na wielki zarobek, tylko na brak straty... ani nie mam zamiaru zbyt wiele zainwestowac, bo wiele nie mam)

Melman z Madagaskaru

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Kup co Ci się podoba. A ja chcesz zarobic to musisz szybko obracać towarem. na moje oko zaden z nowych limitow nie ma szansy zrobić takiej kariery jak stare. Nowe sa w cenie na krótko, więc najlepiej rotowac je szybko
    a tegoroczne ryby aquamarine? lila azzurro? albo agat, który zdetronizował eibe?

zgadzam się z Olapio, że jeśli już, to najlepiej inwestować w baaardzo ograniczone limity didka, ale jest to jednak niesamowita loteria.
    na przykład z tegorocznych szmat - agat wg mnie praktycznie nie różni się jakością od rosalindy. i to i to len 50%, żakard, porządny, nie cienizna. tylko, że agat ładniejszy (subiektywna ocena, ale jednak większej ilości osób się podoba) i było go po prostu duuuuużo mniej. dość szybko zaczął się sprzedawać w cenach parokrotnie przewyższających cenę zakupu, a rozalki wiszą...

albo przykład z 2008 roku - cynober i moss wyszły w tym samym miesiącu (jednocześnie? wtedy jeszcze nie chustowałam). o mossa laski się zabijają, cynobra dostaniesz bez problemu i to w bardzo przystępnej cenie. wg mnie cynober jest dużo przyjemniejszy w użyciu, ale coś powoduje, że to jednak moss stał się hiciorem.

edit - aha, jest jeszcze rozróżnienie między rynkiem zagranicznym a naszym, polskim. np. cynober, mimo, że nie cieszy się takim uznaniem jak moss, jest dość łatwo sprzedawalny np. na TBW. u nas już nie. i w drugą stronę - u nas jedwabne skowrony cieszą się dużym uznaniem, zagramanicą zdecydowanie mniej, czy to w Niemczech, czy to w USA. pamiętam chociażby, jak któraś z dziewczyn niemieckojęzycznych zakładała wątek o skowronach wiszących na SuTie - właścicielka nie mogła ich sprzedać i chciała je pociąć na kółkowe, czy coś tam.
    Ostatnio edytowane przez Liv ; 07-10-2010 o 00:45
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    zgadzam sie
    ja zdazylam szybko opchnac mossa

limity maja szanse stac sie drogie gdy są:
    -pierwsze z serii utkanych
    -grube
    -nosne
    -z domieszka
    -jest ich naprawde bardzo malo

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

nie planowałam inwestować w chustę, ale chyba przez zupełny przypadek zainwestowałam... mam didka limitowanego, sprzed roku, którego nigdzie teraz nie ma, a jest poszukiwany- i w Pl i zagranicą

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta
    nie planowałam inwestować w chustę, ale chyba przez zupełny przypadek zainwestowałam... mam didka limitowanego, sprzed roku, którego nigdzie teraz nie ma, a jest poszukiwany- i w Pl i zagranicą
    co masz?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

gekony szare a jedwabiem i ramie, sorry, ktoś się o śniadanie dopominał i nie dopisałam

Uprawnienia umieszczania postów