Witajrozgość się i pytaj, a Maluszka rzeczywiście skonsultuj u lekarza! Lepiej dmuchać na zimne...
Witajrozgość się i pytaj, a Maluszka rzeczywiście skonsultuj u lekarza! Lepiej dmuchać na zimne...
Julka (VII 2009), Kornelia (V 2013), Konstanty (IX 2014)
Mój blog szydełkowy: sylabelle.blogspot.com
FB: https://www.facebook.com/sylabellesylabelle
witaj! Koniecznie skonsultuj się z dobrym neurologiem.A potem pisz do nas.Różne mamy tu są i różne dzieci.Zawsze ktoś pomoże!
Cześć dziewczyny, dzięki za odpowiedzi, oczywiście nie mam nic przeciwko przeniesieniu przez Admina mojego tematu w inne miejsce;]
Co do neurologa jesteśmy w stałym kontakcie bo Mały urodził się tylko na 5 punktów-później wyrównał do 9-ciu. Był niedotleniony itd...niestetyJest ogólnie dzieckiem niespokojnym, ale neurolog z Międzylesia (na którego wydaję kupę kasy) mówi, ze nie widzi u niego uszkodzeń układu nerwowego, zresztą normalnie się rozwija choć jest nieco ponapinany (czekamy na rehabilitację) i odgięty w drugą stronę. Neurolog mówi, ze to taki typ adhd.
Ale tak to normalnie jest spoko z nim kontakt, śmieje się i w ogóle (nie podejrzewamy autyzmu choć wiem, że to ocenić można dopiero po 2 latach)
Jak sam leży to też mu się nudzi więc cięzko powiedzieć jak go zadowolić. Np jak mu się puszcza karuzelę nad główką to przez 15 minut się uśmiecha do miśków, a potem im wymyślaTo samo w macie edukacyjnej.
W wózku z fotelikiem samochodowym koleżanki zaś czuł się świetnie
Kocham Cię Mati
Zresztą zobaczcie jaki milutki
http://w201.wrzuta.pl/obraz/3OuOZyPpvBT/mateusz
Kocham Cię Mati
Śliczny chłopczyk! A jakie ma piękne oczy! Jeszcze coś mi się przypomniało.Moi znajomi też mieli podobną sytuację.Byli u kresu sił,bo maluch ciągle płakał.Żadna pozycja tak na prawdę go niezadowalała.W sumie najlepiej znosił pion,ale też nie za długo.Jeździli od lekarza do lekarza.W końcu trafili do pediatry,który zlecił usg jamy brzusznej.Wyszło "coś",więc kolejne badania.Okazało się,że maluch miał klopoty z refluksem żołądkowym.Najpierw leczono go farmakologicznie,ale potem oazało się,że potrzebny jest zabieg.Po tym wszystkim, dziecko w końcu doszło do siebie.Ich problem się skończył.Teraz facet ma prawie 4 lata i jest super!
Trzymam kciuki za Was![]()
On ma mały refluks, ale nie do leczenia, my jestesmy pod opieką specjalistów (CZD), jak już powiedziałam na noszące pozycje wybitnie źle reaguje, ja nie miałam okazji tego zademonstrować lekarzom podczas wizyt bo w tym czasie był jeszcze spokojny. Natomiast jak mam się sama z nim gdzieś dłużej przejechać to jest amok i jestem załamana bo lekarze oczywiście nic nie widzą, a trudno zaangażować kogoś, żeby przez godzinę nam się przyglądał....
Kocham Cię Mati