Cześć!!
Ja też bym Ci radziła zapytać o radę neurologa
Cześć!!
Ja też bym Ci radziła zapytać o radę neurologa
Witaj! Jak dziewczyny radzą - może jednak neurolog by rzucił okiem, może coś nie tak z sensoryką? Nadwrażliwy na dotyk?
Próbowałaś wozić w wózku na brzuszku? Mój swojego czasu też tylko to akceptował - i w ogóle nie lubił poziomu, tylko pion no chyba że na brzuchu...
A jak jest dobrze - jak leży sam i nikt go nie dotyka?
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Witajrozgość się i pytaj, a Maluszka rzeczywiście skonsultuj u lekarza! Lepiej dmuchać na zimne...
Julka (VII 2009), Kornelia (V 2013), Konstanty (IX 2014)
Mój blog szydełkowy: sylabelle.blogspot.com
FB: https://www.facebook.com/sylabellesylabelle
witaj! Koniecznie skonsultuj się z dobrym neurologiem.A potem pisz do nas.Różne mamy tu są i różne dzieci.Zawsze ktoś pomoże!
Cześć dziewczyny, dzięki za odpowiedzi, oczywiście nie mam nic przeciwko przeniesieniu przez Admina mojego tematu w inne miejsce;]
Co do neurologa jesteśmy w stałym kontakcie bo Mały urodził się tylko na 5 punktów-później wyrównał do 9-ciu. Był niedotleniony itd...niestetyJest ogólnie dzieckiem niespokojnym, ale neurolog z Międzylesia (na którego wydaję kupę kasy) mówi, ze nie widzi u niego uszkodzeń układu nerwowego, zresztą normalnie się rozwija choć jest nieco ponapinany (czekamy na rehabilitację) i odgięty w drugą stronę. Neurolog mówi, ze to taki typ adhd.
Ale tak to normalnie jest spoko z nim kontakt, śmieje się i w ogóle (nie podejrzewamy autyzmu choć wiem, że to ocenić można dopiero po 2 latach)
Jak sam leży to też mu się nudzi więc cięzko powiedzieć jak go zadowolić. Np jak mu się puszcza karuzelę nad główką to przez 15 minut się uśmiecha do miśków, a potem im wymyślaTo samo w macie edukacyjnej.
W wózku z fotelikiem samochodowym koleżanki zaś czuł się świetnie
Kocham Cię Mati
Zresztą zobaczcie jaki milutki
http://w201.wrzuta.pl/obraz/3OuOZyPpvBT/mateusz
Kocham Cię Mati