Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: POMOCY! Moje dziecko nie akceptuje żadnych "środków transportu"

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

witaj!! a co do problemu - powinnaś skontatować się z pediatrą i zapewne neurologiem.
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Cześć!!
    Ja też bym Ci radziła zapytać o radę neurologa

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Witaj! Jak dziewczyny radzą - może jednak neurolog by rzucił okiem, może coś nie tak z sensoryką? Nadwrażliwy na dotyk?

Próbowałaś wozić w wózku na brzuszku? Mój swojego czasu też tylko to akceptował - i w ogóle nie lubił poziomu, tylko pion no chyba że na brzuchu...

A jak jest dobrze - jak leży sam i nikt go nie dotyka?
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka Awatar sylabelle
    Miejscowość
    Poznań/Luboń

Domyślnie

Witaj rozgość się i pytaj, a Maluszka rzeczywiście skonsultuj u lekarza! Lepiej dmuchać na zimne...
    Julka (VII 2009), Kornelia (V 2013), Konstanty (IX 2014)

Mój blog szydełkowy: sylabelle.blogspot.com
    FB: https://www.facebook.com/sylabellesylabelle

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

witaj! Koniecznie skonsultuj się z dobrym neurologiem.A potem pisz do nas.Różne mamy tu są i różne dzieci.Zawsze ktoś pomoże!

Chusteryczka

Domyślnie

witaj i tak jak dziewczyny piszą do lekarza, miejmy nadzieję ze to tylko taki egzemplarz i ze z tego wyrośnie (ale zawsze warto się skonsultować)

Smile

Cześć dziewczyny, dzięki za odpowiedzi, oczywiście nie mam nic przeciwko przeniesieniu przez Admina mojego tematu w inne miejsce;]
    Co do neurologa jesteśmy w stałym kontakcie bo Mały urodził się tylko na 5 punktów-później wyrównał do 9-ciu. Był niedotleniony itd...niestety Jest ogólnie dzieckiem niespokojnym, ale neurolog z Międzylesia (na którego wydaję kupę kasy) mówi, ze nie widzi u niego uszkodzeń układu nerwowego, zresztą normalnie się rozwija choć jest nieco ponapinany (czekamy na rehabilitację) i odgięty w drugą stronę. Neurolog mówi, ze to taki typ adhd.
    Ale tak to normalnie jest spoko z nim kontakt, śmieje się i w ogóle (nie podejrzewamy autyzmu choć wiem, że to ocenić można dopiero po 2 latach)
    Jak sam leży to też mu się nudzi więc cięzko powiedzieć jak go zadowolić. Np jak mu się puszcza karuzelę nad główką to przez 15 minut się uśmiecha do miśków, a potem im wymyśla To samo w macie edukacyjnej.
    W wózku z fotelikiem samochodowym koleżanki zaś czuł się świetnie
    Kocham Cię Mati

Uprawnienia umieszczania postów