Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: POMOCY! Moje dziecko nie akceptuje żadnych "środków transportu"

Mieszany widok

Domyślnie POMOCY! Moje dziecko nie akceptuje żadnych "środków transportu"

Witam, mam nietypowy problem. Jestem Matką (samotną Matką) 4 miesięcznego synka. Od początku jego narodzin nie potrafię go przekonać ani do chusty ani do nosidełka ani do wózka. W wózku drze się jak opętany. W chustach może nie od razu, ale powiedzmy po 5 minutach wyrywa się i kopie nózkami. chyba, ze jest na tyle zmęczony, że uśnie. No ale jak się obudzi to jest "MEGA JAZDA". Mam już 2 rodzaje chust, nosidło ergonomiczne, nie ma takiej opcji, ze coś go uwiera. Albo, że "akurat dostaje kolkę po włożeniu do nosidełka" Bo już rózne rady dostawałam, ale przecież wiem w jakich sytuacjach dziecko konkretnie reaguje. Zresztą przy noszeniu na rękach jest z nim to samo. 10 minut w spokoju w pozycji, a później się wyrywa i trzeba coś mu zmieniać. A w wózku to drze się jak obdzierany ze skóry. Kazali mi nie przejmować się i przyzwyczajać-ale łatwo powiedzieć. On sie zanosi ze strachu. Zaciska oczy i drze się siny Ludzie na ulicy zagradzają mi drogę z porozumiewawczym spojrzeniem Czy słyszałyście o takich przypadkach? Co mam robić? Żyć mi się odechciewa bo nie mam żadnej rodziny i praktycznie nie mogę z domu wychodzić, na żadne zakupy nawet. a Mały jest oczywiście bladziutki....
    Kocham Cię Mati

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

po pierwsze to witaj. Niestety nie pomoge w sprawach o ktorych piszesz ale na pewno zaraz znajda sie tu dziewczyny z radami. A moze w ogole ten watek przeniesc do innego działu...?
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

witaj!! a co do problemu - powinnaś skontatować się z pediatrą i zapewne neurologiem.
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Cześć!!
    Ja też bym Ci radziła zapytać o radę neurologa

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Witaj! Jak dziewczyny radzą - może jednak neurolog by rzucił okiem, może coś nie tak z sensoryką? Nadwrażliwy na dotyk?

Próbowałaś wozić w wózku na brzuszku? Mój swojego czasu też tylko to akceptował - i w ogóle nie lubił poziomu, tylko pion no chyba że na brzuchu...

A jak jest dobrze - jak leży sam i nikt go nie dotyka?
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka Awatar sylabelle
    Miejscowość
    Poznań/Luboń

Domyślnie

Witaj rozgość się i pytaj, a Maluszka rzeczywiście skonsultuj u lekarza! Lepiej dmuchać na zimne...
    Julka (VII 2009), Kornelia (V 2013), Konstanty (IX 2014)

Mój blog szydełkowy: sylabelle.blogspot.com
    FB: https://www.facebook.com/sylabellesylabelle

Chustomanka Awatar araszara
    Miejscowość
    południowe okolice Warszawy (dawniej okolice Paryża)

Domyślnie

Witaj Syntiaaa. Współczuję tych trudności. Ja w pewnej części tak miałam z Frankiem. Pomogła rehabilitacja metodą ndt bobath i czas. Jak maluch zaczął siadać polubił spacery w wózku.

ps. a długo musicie czekać na rehabilitację? Nam się udało prawie z dnia na dzień zacząć na Pilickiej (W-wa Mokotów), państwowo. W razie czego mogę dać namiary, może też szybko się uda
    Musia i Tusia* V 2007 ... Franuś VIII 2008 ... Antoś IV 2010 ... Karolek VII 2013

* Mamusia i Tatuś wg 2,5 letniego Karolka

lubimy wielorazowe pieluszki używać i czasem szyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez araszara Zobacz posta
    Witaj Syntiaaa. Współczuję tych trudności. Ja w pewnej części tak miałam z Frankiem. Pomogła rehabilitacja metodą ndt bobath i czas. Jak maluch zaczął siadać polubił spacery w wózku.

ps. a długo musicie czekać na rehabilitację? Nam się udało prawie z dnia na dzień zacząć na Pilickiej (W-wa Mokotów), państwowo. W razie czego mogę dać namiary, może też szybko się uda
    do 18 października, też w CZD ... w zasadzie już niedługo
    Kocham Cię Mati

Chustomanka Awatar juisy
    Miejscowość
    Końskie

Domyślnie

Masz superowego bobasa! Mam nadzieję, że szybko uporacie się z problemami i noszenie w chuście zacznie wam przynosić wielką radość.
    Albert: 23.12.2009
    Helena: 20.03.2013

Domyślnie

Dziś udało mi się go nosić przez 45 minut Nawet w końcu usnął Tylko od czasu do czasu robił taki ruch odginania w drugą stronę, zwłaszcza nóżek tzn prężył się chcąc zrobić swojego "bananka" i wtedy trochę pokrzykiwał, ale w końcu widząc, że nie ma szans odpuścił (ale chyba nie tędy droga.... )...więc może mu po prostu przez to odgięcie jest niewygodnie?
    p.s. nie wiem jak sprawić, żeby w pozycji pionowej "siedział" a nie luźno zwisał nóżki,,,
    Kocham Cię Mati

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Witajcie
    Cytat Zamieszczone przez Syntiaaa Zobacz posta
    p.s. nie wiem jak sprawić, żeby w pozycji pionowej "siedział" a nie luźno zwisał nóżki,,,
    tu cos mi nie pasuje. koniecznie pokaz nam zdjecie jak nosisz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez juisy Zobacz posta
    Masz superowego bobasa! Mam nadzieję, że szybko uporacie się z problemami i noszenie w chuście zacznie wam przynosić wielką radość.
    Juisy Albercik też miodzio hehe
    Kocham Cię Mati

Uprawnienia umieszczania postów