-
Chustomanka
Moja AIO (czerwona) właśnie trochę się ten włosek pokudlił. Kieszonki krówki za to nie łapią raczej na wzajem paproszków i włosek też taki równiejszy (jak przyczesany
).
Mięciutkie są i śliczne leżą - zdjęcia w wątku "pieluchy w akcji". Uwielbiam je i pupka Leny też. No i naturka, żadnych odparzeń... Metka co prawda mogłaby być mniejsza. Jeszcze moim zdaniem, jeśli chodzi o sam fason, to w aio skrzydełka jakoś tak odstają - w kieszonkach ładniej przylegają.
Chłonne tak i uwielbiam używać wkładów (jeden z aio + z kieszonki) do flipa, ale właśnie mi to prawie zawsze przeciekają przy nóżkach - aio to już na bank przez te falbanki. Nawet już myślałam żeby je do wewnątrz zawinąć :/ Aio skrzypi, co mi nie przeszkadza. Na bank nie są zatłuszczone i już chyba z 10 prań zaliczyły więc chłonności też nabrały. Jak na po domu to nie przeszkadza mokre na falbankach ale już jak "w gości" to zaraz body do przebrania i rajtuzy ...
Myślę, że skrócenie nie wiele da, bo włosie z minke po prostu ciągnie wilgoć. Pul tak nie ciągnie. Choć mam doświadczenia jeszcze tylko z IB sio i tam mimo, że minke to nie ciągnie, ale moja teoria jest taka, że to dlatego, że materiał wewnętrzny nie jest chłonny (taki to jakiś syntetyczny welur czy jak to się zwie) i po nim się nie przedostaje do włosków minke wilgoć. Nie miałam innych pieluch gdzie warstwa wewnętrzna, która jest zszyta z pulem minke jest chłonna (bawełna, konopie, bambus).
To sobie podumałam w temacie chłonności
Uprawnienia umieszczania postów