Używał ktoś? Warto? Jak się sprawdzają w porównaniu do Bambino mio? Szyją aż 6 rozmiarów.
P.S. Pieluszkarnia uruchomiła serwis - pranie pieluszek z dowozem. Super, że w Polsce rozwijają się takie inicjatywy![]()
Używał ktoś? Warto? Jak się sprawdzają w porównaniu do Bambino mio? Szyją aż 6 rozmiarów.
P.S. Pieluszkarnia uruchomiła serwis - pranie pieluszek z dowozem. Super, że w Polsce rozwijają się takie inicjatywy![]()
serwis rewelacyjnie że i w polsce działa, mi koleżanka mówiła o czymś takim w niemczech a tu proszę
prefoldów sama jestem ciekawa![]()
Aś, Julek '08 i Alik '11
Jesli dobrze zrozumiałam to co napisane na stronie, to przy wykupieniu usługi serwisu dowolną ilość prefoldów dostaje się gratis.Trzeba sobie tylko dokupić otulacze i papierki.
Tak, tak. O to mi chodziło, że nie trzeba ich najpierw kupić. Chociaż napewno all included![]()
hej, prefordów pieluszkarni używam od tygodnia i sprawdzają mi się super
są dużo bardziej chłonne od tetry, którą używałam do tej pory (co nie jest trudne) - materiału wszytego warstwowo jest tyle, że jest co przesikiwać
ładnie się dopierają, nawet po grubszym
schną długo niestety (pralka, wirowanie) - dlatego wieszam przy lub na grzejniku
schną szybciej niż wkładki bambusowe
mam z zielonym obszyciem i do otulaczy są za długie przy pieluszce all size (podwijam)
Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15
Ja uzywalam żółtych. Od urodzenia aż do teraz 3 m-ce. Nadal pasują. Używam z tetra i otulaczem. Są chlonne, na minus można im zapisać jedynie, ze przy recznym zapieraniu po kupie, materiał się rozchodzi jak w zwykłej bielonej tetrze, warstw jest jednak tyle,ze w niczym to nie przeszkadza.
po zakupieniu tych prefoldow wróciła mi wiara, że noworodka mozna pieluchować w prefold + otulacz. W ramach wyprawki kupilam pakiet BambinoMio do 5kg i o ile otulacze super pasowały na mała 3kg pupcię to prefoldy nadal są zdecydowanie za duże i za sztywne. Idealnie z otulaczem BM sprawdzają się za to żółte pieluszkarniowe, małe, mieciutkie, chlonne. Załuje, ze kupiłam tylko 5 sztuk i ze dopiero w 3 tygodniu domowego pieluszkowania.
kupiłam też pieluszkarniowe prefoldy- żółte i są super!!! Co prawda jeszcze nie miałam okazji wypróbować, bo synuś urodzi się w czerwcu, ale są już po pierwszym praniu bardzo miękkie i przyjemne w dotyku. Mam dla porównania prefoldy bawełniane kikki- tragiczne, sztywne i twarde.
A te pieluszkarniowe świetnie nadają się jako wkład do kieszonki- żółte idealnie pasują
mam kłopot z tymi prefoldami. mam ich 12, to nasza podstawa pieluchowa. mamy twardą wodę więc są szorstkie i sztywne![]()
ale najgorsze jest to, że nie wiem jak je składać. tzn składam wzdłuż albo w poprzek, ale przy płynniejszej i większej kupie prawie zawsze mam zabrudzony otulacz. nie wiem jak mam składać te prefoldy, żeby się tak nie robiło. kłopot to, bo bywa że jednego dnia trzy otulacze mi schodzą, a mam cztery..