Pokaż wyniki od 1 do 20 z 58

Wątek: Prefoldy by Pieluszkarnia

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie Prefoldy by Pieluszkarnia

Używał ktoś? Warto? Jak się sprawdzają w porównaniu do Bambino mio? Szyją aż 6 rozmiarów.

P.S. Pieluszkarnia uruchomiła serwis - pranie pieluszek z dowozem. Super, że w Polsce rozwijają się takie inicjatywy

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

serwis rewelacyjnie że i w polsce działa, mi koleżanka mówiła o czymś takim w niemczech a tu proszę

prefoldów sama jestem ciekawa
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustofanka

Domyślnie

Jesli dobrze zrozumiałam to co napisane na stronie, to przy wykupieniu usługi serwisu dowolną ilość prefoldów dostaje się gratis. Trzeba sobie tylko dokupić otulacze i papierki.

Chustomanka Awatar aska.jb
    Miejscowość
    Warszawa - Tarchomin

Domyślnie

Dostaje chyba nie do końca - dostaje w dzierżawę z tego co rozumiem
    Jeżeli wykupujesz opcję np 50 pieluch tygodniowo to tyle dostajesz do użytku. Po zaprzestaniu wykupowania serwisu Ci je zabierają
    A szkoda

Chustofanka

Domyślnie

Tak, tak. O to mi chodziło, że nie trzeba ich najpierw kupić. Chociaż napewno all included

Chustoholiczka Awatar Dorocie
    Miejscowość
    było Warszawa, teraz Żyrardów

Domyślnie

hej, prefordów pieluszkarni używam od tygodnia i sprawdzają mi się super
    są dużo bardziej chłonne od tetry, którą używałam do tej pory (co nie jest trudne) - materiału wszytego warstwowo jest tyle, że jest co przesikiwać
    ładnie się dopierają, nawet po grubszym
    schną długo niestety (pralka, wirowanie) - dlatego wieszam przy lub na grzejniku
    schną szybciej niż wkładki bambusowe
    mam z zielonym obszyciem i do otulaczy są za długie przy pieluszce all size (podwijam)
    Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15

Chustomanka

Domyślnie

Ja uzywalam żółtych. Od urodzenia aż do teraz 3 m-ce. Nadal pasują. Używam z tetra i otulaczem. Są chlonne, na minus można im zapisać jedynie, ze przy recznym zapieraniu po kupie, materiał się rozchodzi jak w zwykłej bielonej tetrze, warstw jest jednak tyle,ze w niczym to nie przeszkadza.

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

po zakupieniu tych prefoldow wróciła mi wiara, że noworodka mozna pieluchować w prefold + otulacz. W ramach wyprawki kupilam pakiet BambinoMio do 5kg i o ile otulacze super pasowały na mała 3kg pupcię to prefoldy nadal są zdecydowanie za duże i za sztywne. Idealnie z otulaczem BM sprawdzają się za to żółte pieluszkarniowe, małe, mieciutkie, chlonne. Załuje, ze kupiłam tylko 5 sztuk i ze dopiero w 3 tygodniu domowego pieluszkowania.

Chustofanka Awatar kasia_B
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

kupiłam też pieluszkarniowe prefoldy- żółte i są super!!! Co prawda jeszcze nie miałam okazji wypróbować, bo synuś urodzi się w czerwcu, ale są już po pierwszym praniu bardzo miękkie i przyjemne w dotyku. Mam dla porównania prefoldy bawełniane kikki- tragiczne, sztywne i twarde.
    A te pieluszkarniowe świetnie nadają się jako wkład do kieszonki- żółte idealnie pasują

Domyślnie

mam kłopot z tymi prefoldami. mam ich 12, to nasza podstawa pieluchowa. mamy twardą wodę więc są szorstkie i sztywne
    ale najgorsze jest to, że nie wiem jak je składać. tzn składam wzdłuż albo w poprzek, ale przy płynniejszej i większej kupie prawie zawsze mam zabrudzony otulacz. nie wiem jak mam składać te prefoldy, żeby się tak nie robiło. kłopot to, bo bywa że jednego dnia trzy otulacze mi schodzą, a mam cztery..

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowa_aleksandria Zobacz posta
    mam kłopot z tymi prefoldami. mam ich 12, to nasza podstawa pieluchowa. mamy twardą wodę więc są szorstkie i sztywne
    ale najgorsze jest to, że nie wiem jak je składać. tzn składam wzdłuż albo w poprzek, ale przy płynniejszej i większej kupie prawie zawsze mam zabrudzony otulacz. nie wiem jak mam składać te prefoldy, żeby się tak nie robiło. kłopot to, bo bywa że jednego dnia trzy otulacze mi schodzą, a mam cztery..
    sprzedaj mi u nas sprawdzają się rewelacyjnie
    a papierków uzywasz? u nas kupa zatrzymuje sie na papierkach i nic nie brudzi, najwyżej samym mokrym
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Uprawnienia umieszczania postów