Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: chusty powinny byc dotowane przez panstwo ;)

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie chusty powinny byc dotowane przez panstwo ;)

tak mnie naszlo...
    Ostatnio pojawilo sie duzo art. o nizu, a wlasciwie katastrofie demograficznej. Polki poprostu nie chca rodzic...hmmm. Naszczescie jestesmy my - mamy chustowe. Znaczaco podbijamy statystyki. Zaryzykowalabym stwierdzenie, ze chustonoszenie = wielodzietnosc.
    Moze petycja o dotacje ? i wtedy warsztaty chustnoszenia za darmoszke dla wszystkich, chusty za pol ceny, albo... co mi tam, najlepiej za darmo, chusty na porodowkach i szpitalach dzieciecych, w szoklach rodzenia, przychodniach itd poprostu ELDORADO CHUSTOWE
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Chustomanka Awatar Luthien
    Miejscowość
    Kraków/Wrocław

Domyślnie

o to, to. Aż się rozmarzyłam
    Co ja zrobię, jak mi drugi chuścioch z noszenia wyrośnie?? Aż się boję
    A jakbym miała tylko z wózkiem się przemieszczać, to pewnie z drugim bym czekała, aż pierwsze urośnie. A potem może bym nie chciała pracy przerywać...
    Julia - 25.03.2008 i Kubuś - 02.11.2009
    "Tak, zorganizowane życie jest najlepsze dla dzieci. Szczególnie, jeśli mogą je sobie organizować same" - Pippi Langstrumpf

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

O to to! I jakby na porodówce wisiały różne chusty i możnaby sobie było wybrać, to dopiero by przyrost skoczył!

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Luthien Zobacz posta
    o to, to. Aż się rozmarzyłam
    Co ja zrobię, jak mi drugi chuścioch z noszenia wyrośnie?? Aż się boję
    A jakbym miała tylko z wózkiem się przemieszczać, to pewnie z drugim bym czekała, aż pierwsze urośnie. A potem może bym nie chciała pracy przerywać...
    a ja wlasnie czekam ale dluzej nosic: najpierw jedna wynoszona na maksa i dopiero potem nastepna (tak tak nastawiam sie na dziewczynkę druga kochaną
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Winoroslinka Zobacz posta
    a ja wlasnie czekam ale dluzej nosic: najpierw jedna wynoszona na maksa i dopiero potem nastepna (tak tak nastawiam sie na dziewczynkę druga kochaną
    ja to rozumiem
    Wynosilam synka, a teraz nosze coreczke. Asia wlasnie zaczyna chodzic i tak mi sie dziwnie robi, ze jezeli bedzie takim samym piechurem jak brat, to juz nie duzo tego noszenia zostalo. Tak szybko dzieci rosna.

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Winoroslinka Zobacz posta
    Myślę podobnie odnośnie tego noszenia

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

Hehehe, a wiecie, że takie pomysły na forum już były ?
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chusteryczka Awatar anoli85
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

To gdzie ta petycja? Od razu ją podpisze rękami i nogami
    Że niby będzie becikowe + chustowe

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

skoro to tylko marzenia to jestem za.
    W rzeczywistości najbardziej by na tym skorzystały wieksze firmy typu womar.
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Chustomanka Awatar Luthien
    Miejscowość
    Kraków/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Padthai Zobacz posta
    ja to rozumiem
    Wynosilam synka, a teraz nosze coreczke. Asia wlasnie zaczyna chodzic i tak mi sie dziwnie robi, ze jezeli bedzie takim samym piechurem jak brat, to juz nie duzo tego noszenia zostalo. Tak szybko dzieci rosna.
    A ja mam to szczęście, że Jula jest nawet większym chuściochem niż Kuba. On teraz jest zajęty eksplorowaniem świata, a ona z kolei mogłaby całe dnie spędzać u mnie na plecach. Jak już się na placu zabaw wyszaleje, of cors
    Więc liczę, że mam jeszcze ze dwa lata intensywnego chustowania, jak młody się nawróci (ale potem, to bieda będzie. Mam nadzieję, że sis się postara do tego czasu, to będę mogła "ponaszać" troszkę chociaż...)
    Julia - 25.03.2008 i Kubuś - 02.11.2009
    "Tak, zorganizowane życie jest najlepsze dla dzieci. Szczególnie, jeśli mogą je sobie organizować same" - Pippi Langstrumpf

Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rebelka Zobacz posta
    Hehehe, a wiecie, że takie pomysły na forum już były ?
    no pewnie i nawet o dotacje mozna bylo sie starac, ale mi to glownie chodzilo o ta wielodzietnosc

Cytat Zamieszczone przez tomeki2009 Zobacz posta
    To gdzie ta petycja? Od razu ją podpisze rękami i nogami
    Że niby będzie becikowe + chustowe
    becikowe to sie odrazu rozlazi sie, a chustowe to prawdziwa inwestyca by byla

Cytat Zamieszczone przez mucha Zobacz posta
    skoro to tylko marzenia to jestem za.
    W rzeczywistości najbardziej by na tym skorzystały wieksze firmy typu womar.
    a co mi tam, jezli sie tylko nawroca

Cytat Zamieszczone przez Luthien Zobacz posta
    A ja mam to szczęście, że Jula jest nawet większym chuściochem niż Kuba. On teraz jest zajęty eksplorowaniem świata, a ona z kolei mogłaby całe dnie spędzać u mnie na plecach. Jak już się na placu zabaw wyszaleje, of cors
    Więc liczę, że mam jeszcze ze dwa lata intensywnego chustowania, jak młody się nawróci (ale potem, to bieda będzie. Mam nadzieję, że sis się postara do tego czasu, to będę mogła "ponaszać" troszkę chociaż...)
    Moj syn dal sie nosic tylko do 2 r.z. a potem ani wozek, ani chusta, tylko nogi. Moze Asia bedzie wiekszym chusciochem.

Domyślnie

o tak popieram
    ja mam wrażenie, że w naszym kraju chusty jednak ciągle są odbierane przez większość ludzi jako dziwactwo

Chusteryczka Awatar beannshi
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Fakt. Jakby nie znala chust to bym soebie drugiego dziecka w zyciu nie zrobila chyba
    "W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy miernych i tandetnych." Cz.M.

Chustonówka Awatar margonik
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Padthai Zobacz posta
    Zaryzykowalabym stwierdzenie, ze chustonoszenie = wielodzietnosc.
    Rzeczywiście coś w tym jest... Ja po pierwszym dziecku nie chciałam słyszeć o kolejnym (pierwsze co prawda też nosiłam, ale w torbie i nie tyle, co teraz). Zdarzyło się drugie i jest kochanym chuściochem - ma 5 miesięcy i ja już z żalem myślę, że z tego noszenia kiedyś wyrośnie. I nie chodzi tu o piękno chust, czy modę, ale o macierzyństwo na nowo odkryte. Ludzie patrzą na młodego i mówią "tak mu dobrze!", a ja to samo mogłabym powiedzieć o sobie "tak, mi dobrze!".

Chustoholiczka Awatar luliluli
    Miejscowość
    Eire

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margonik Zobacz posta
    Rzeczywiście coś w tym jest... Ja po pierwszym dziecku nie chciałam słyszeć o kolejnym (pierwsze co prawda też nosiłam, ale w torbie i nie tyle, co teraz). Zdarzyło się drugie i jest kochanym chuściochem - ma 5 miesięcy i ja już z żalem myślę, że z tego noszenia kiedyś wyrośnie. I nie chodzi tu o piękno chust, czy modę, ale o macierzyństwo na nowo odkryte. Ludzie patrzą na młodego i mówią "tak mu dobrze!", a ja to samo mogłabym powiedzieć o sobie "tak, mi dobrze!".
    No wlasnie, i ja czuje tak samo. Choc chuscioszek dopiero pierwszy noszony, ale juz wiemy, ze bedzie wiecej. I na pewno chusty maja w tym swoj nieopisany udzial, macierzynstwo juz jakos tak nie przeraza, wszystkie "dobre rady ciotek" przestaja byc takie bezcenne od kiedy schowalismy w nia nasza coreczke i otulilismy wlasnymi rekoma. Teraz sluchamy wspolnie bicia naszych serc powloczac powoli nogami na milowych spacero-wloczegach.

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luliluli Zobacz posta
    Teraz sluchamy wspolnie bicia naszych serc powloczac powoli nogami na milowych spacero-wloczegach.
    pięknie powiedziane i ja też za dotacjami jestem, nawet kiedyś nawet u mnie w pracy (instytucja dofinansowująca działania proekologiczne) mówiłam że powinniśmy dawać dotacje na chusty bo to bardziej ekologiczne niż wózki, mocno przechodnie jest a całkowicie zużyte szybko się rozłoży bo z naturalnych materiałów

Chusteryczka Awatar monika999

Domyślnie

swietny pomysl! i jaki prosty do realizacji
    Ostatnio edytowane przez monika999 ; 12-10-2010 o 20:51

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

ja już dawnomyślałam o tym, żeby w ramach becikowego dawać każdemu wiązankę - na pewno byłoby to bardziej skuteczną zachętą to poszerzania rodziny. Bo kto nie pomyślał o kolejnym kiedy jego dzieć się odchustował???
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Uprawnienia umieszczania postów