Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Chusta na codzień...

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar rhodiana
    Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie Chusta na codzień...

Dziewczyny opowiedźcie jak wygląda Wasz dzień z chustą??? My używamy jej regulanie do usypiania W sumie Anula nie umie inaczej usypiać jak w chuście, ale jak już ją zawiąże to trwa to dosłownie 30sekund!!! Potem jeszcze 5min noszenia i przekładam do łóżeczka. Teraz jesteśmy na etapie 2 drzemki dziennie Oprócz tego niektóre spacery odbywamy w chuście, no i zdarza się, że noszę jak chce na rączki W sumie staram się nie przesadzać, bo najchętniej nisiłabym ją cały dzień

Chusteryczka Awatar kasia
    Miejscowość
    karkonosze:)

Domyślnie

mój dzień z chustą?

chusta w torbie, ot tak, na wszelki wypadek, gdyby księżniczce się czasem nóżęta zmęczyły na spacerze

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Kiedy Mikołaj był w wieku Twojej córki nosiłam po kilka godzin dziennie. Teraz jest samobieżny, w chuście nie zasypia (chyba, że na dłuższych wycieczkach, ale wtedy raczej mąż nosi) i waży swoje. Ja ostatnio noszę raczej na krótkich dystansach: na max. 40 min. spacerze, na zakupach, czy do przychodni.

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Chuścioszka
    Kiedyś: Córeczka usypiana, uspokajana w chuście w domu. Spacer tylko w chuście.
    Teraz: W domu nie ma mowy o chuście, spacer łaskawie w jedną stronę posiedzi jak na plac zabaw idziemy. Alternatywa wózek. Przechodzi bunt chustowy. mam nózki i chce z nich korzystać

Chuścioch:
    Kiedyś: W domu, na spacerze hop i na plecach.
    Teraz: W domu, na spacerze hop i na plecach. Jak biorę chustę i chcę Hanię zamotać to od razu się pcha, że to on chce. Często targa chustę i prosi o zamotanie. Strach się schylać, bo od razu na plecach jest
    Dzisiaj przytargał MT do tatusia, bo tatuś tylko w MT go nosi. Wiedział, że jak chce do mamy to chustę musi ciągnąć

Reasumując - chustowo jestem zaspokojona. Jak nie jedno to drugie noszę
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pati291 Zobacz posta
    Chuścioszka
    Kiedyś: Córeczka usypiana, uspokajana w chuście w domu. Spacer tylko w chuście.
    Teraz: W domu nie ma mowy o chuście, spacer łaskawie w jedną stronę posiedzi jak na plac zabaw idziemy. Alternatywa wózek. Przechodzi bunt chustowy. mam nózki i chce z nich korzystać
    Dziewięcio miesięczna córa już chodzi tak sprawnie, że na spacerach też???? Pytam, bo moja ma prawie dziewięć, zaczyna już chodzić, ale myślałam, że szybko nie zrezygnuje z mamowego środka transportu

Cytat Zamieszczone przez julcia87 Zobacz posta
    U nas chusta także jest właściwie wyłącznym środkiem transportu, nigdy nie przypuszczałam, że wózek zacznie mi pszeszkadzac wręcz...
    Jak jadę do miasta, chusta do auta i po wyjśćiu z niego- mały w chustę
    julcia87 , a jaką chustę używasz na takie wyprawy, bo ja przy wiązaniu strasznie szoruję po podłodze i żal mi chusty na takie wyprawy
    Ostatnio edytowane przez rhodiana ; 03-10-2010 o 10:04

Chustomanka Awatar Szczuru
    Miejscowość
    stolyca ;)

Domyślnie

Jak jestem z nią sama,to wkładam na plecy( bo już się nauczyłam)odpalamy muzykę i latam po domu,pranie,sprzątanie(odkurzać tylko nie mogę bo weszła w etap,kiedy się dziecko boi-a wcześniej się śmiała jak burczało),potem jakiś obiad,żarełko na parze..młoda cały czas śpi i mam spokoj,potem jak małż wraca to i małego i dużego człowieka trzeba nakarmić później może jakiś spacer o ile oboje mamy siłę..a jak nie to się bawimy z młodą. (do dziś nie wiem czy jak jej oboje śpiewamy,to śmieje się do nas czy z nas) i jakoś ten dzień zlatuje.
    A od paru dni młoda ma ciężko z zasypianiem(zęby) więc robimy jej z chusty hamak i bujamy,jakieś 10-15 minut i dzieciak śpi,potem tylko ją przetransportować do łóżeczka,rzecz jasna w chuście,bo jak się zabierze to się oczy otwierają

a w ogóle..czy Wy też tak miałyście,że po pierwszym szale z chustą,że wszędzie i gdzie się da nosiłyście i jak potem musiałyście do wózka ,no bo taki był mus to też Was tak szlag trafiał za przeproszeniem?

Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gajgo Zobacz posta
    A od paru dni młoda ma ciężko z zasypianiem(zęby) więc robimy jej z chusty hamak i bujamy,jakieś 10-15 minut i dzieciak śpi,potem tylko ją przetransportować do łóżeczka,rzecz jasna w chuście,bo jak się zabierze to się oczy otwierają
    Fajny pomysł z tym hamakiem

Domyślnie

Nie o chustę chodzi, a o wiązanie Wiążę w 2x w domu i na parkingu tylko wkładam i dociągam. Polecam, nic po ziemi nie szoruje Wcześniej używałam elastyka, też się fajnie sprawdzał. Wcześniej nie byłam przekonana do wiązania 2x, wolałam kieszonkę, ale ze względu właśnie na wygodę motania polubiłam 2x i teraz właściwie tylko w niego motam
    Zuzia (11.2007) Antoni (06.2010)

Domyślnie

a w ogóle..czy Wy też tak miałyście,że po pierwszym szale z chustą,że wszędzie i gdzie się da nosiłyście i jak potem musiałyście do wózka ,no bo taki był mus to też Was tak szlag trafiał za przeproszeniem?
    Oooo tak! zdecydowanie!
    Zuzia (11.2007) Antoni (06.2010)

Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

Nie o chustę chodzi, a o wiązanie Wiążę w 2x w domu i na parkingu tylko wkładam i dociągam. Polecam, nic po ziemi nie szoruje Wcześniej używałam elastyka, też się fajnie sprawdzał. Wcześniej nie byłam przekonana do wiązania 2x, wolałam kieszonkę, ale ze względu właśnie na wygodę motania polubiłam 2x i teraz właściwie tylko w niego motam
    Ja też uwielbiam kieszonkę, próbowaliśmy jeszcze plecaczek (ale samej mi nie wychodzi ), ale muszę też spróbować 2x

Chustomanka Awatar Szczuru
    Miejscowość
    stolyca ;)

Domyślnie

a to sory,nie zrozumiałam..
    To my głównie plecak,bo najszybciej zasypia i najwygodniej ,a jak z domu gdzieś to jak w pojedynkę to 2x jak z mężem i w miarę ciepło to znowu plecak..Kieszonka mnie drażni,już chyba nie umiem jej robić,jak zawiążę to coś mnie denerwuje i nie mogę. o

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

1.rano w drodze do przedszkola (drzemka z 20 min),
    2. około 11.00 długa drzemka w chuście (1,5 godziny, nie odkładam, bo się budził wcześniej i był marudny),
    3. odbieramy dzieci z przedszkola w chuście (też króciutka drzemka),
    4. najpóźniej o 17.00 ostatnie spanie popołudniowe, też w chuście.
    czasem jeszcze ląduje w niej w międzyczasie, choć niechętnie z mojej strony, bo przecież musi też poleżeć i nóżkami pofikać/poprzekręcać się...
    Generalnie dużo się nosimy. Wózek to tylko żeby na karuzelę w domu popatrzeć, łóżeczka jeszcze nie rozłożyliśmy

edit: Domiś ma 4 miesiące
    Ostatnio edytowane przez Karusek ; 02-10-2010 o 22:28
    2 + 7 (2005-2018)

Chustomanka Awatar ALiA

Domyślnie

U nas chusta na ranną drzemkę,ale tylko do zasypiania i to rzadko,na zakupy,spacery jak najbardziej, w domu coś robiąc często mały ląduje w chuście,bo przecież "strasznie tęskni" i koniecznie musi się poprzytulać,popołudniowa drzemka również zaczyna się w chuście.Ale teraz ma etap ząbków i najchętniej w ogóle nie wyłaziłby z chusty

Chustonówka Awatar Alex
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Jak byłam jeszcze na wychowawczym to rano wychodziliśmy na targ po warzywa.Bartuś w chuście + " babciowa" torba na kółkach na zakupy. Po domu w krótkiej na biodrze lub na plecach jak muszę coś zrobić w kuchni. Na spacer ostatnio na plecach( niedawno polubiłam plecaki, wcześniej czułam się niepewnie z Młodym na plecach poza domem i nie miałam wprawy w motaniu) na plac zabaw i tam już na nóżkach.Ostatnie dwie noce były ciężkie ( katar, ząbki, gorączka) i Bartuś budził się z płaczem, zatkanym nosem ok 2 w nocy i tylko noszenie w 2x pomagało mu usnąć.
    Poza tym : w chuście na szczepienia do POZ, nieodzowna gdy jedziemy na wieś,gdy w trakcie urlopu musiałam wybrać się do pracy pozałatwiać różne formalności w kadrach,gdy byliśmy u dziadków w górach, chustę braliśmy( i użyliśmy) na kilka wesel. Zawsze jak jedziemy gdzieś z wizytą zabieram chustę w torbie na wszelki wypadek.Jak Bartuś był młodszy częściej drzemał w chuście, teraz najczęściej służy nam jako wygodny środek transportu lub w sytuacjach kryzysowych jak chce się poprzytulać , zdrzemnąć, bo generalnie jest bardzo ruchliwym dzieckiem i zaczyna poznawać świat na własnych nóżkach

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Chusta to nasz środek transportu cały czas Wszelkie dalsze trasy, jazda do dziadków komunikacją miejską tylko w chuście. Spacery po osiedlu czasem w chuście, czasem w wózku, ostatnio też na nogach. W domu noszę bardzo rzadko. Teraz też pilnuję, żeby pory snu wypadały nam w domu, w chuście mój półtoraroczniak śpi zdecydowanie za krótko obecnie

Uprawnienia umieszczania postów