Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: witam...po dluzszym czasie

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie witam...po dluzszym czasie

Przywitam sie po dłuższym czasie. Zaglądałam tu gdy byłam jeszcze w ciąży, zastanawiając się nad wielorazówkami i noszeniem w chuście Teraz Mikołaj ma skończone pól roku i jest bardzo dużym chłopcem jak na swój wiek (ciuszki 86 nosi). Wyrośl zatem już z kilku pieluch kieszonek - teraz szukam tańszych alternatyw. Na razie szukam kieszonek one size - może wreszcie uda mi się kupić coś od Yetty .
    Z powodzeniem stosujemy Wonderoos stara wersje (nadal mam za mało) a na dzień flip+tetra bambusowa. Przyznam sie ze przerabiałam Naughty Baby tak aby dopasować do potężnych udek Miska...na kieszonkę z falbanka i udało się.
    Przyznam sie tez do porażki - nie zaskoczyło u nas chustowanie. Ostatnio znów próbowałam - ale chyba już zbyt duza jest różnica pomiędzy drobną mama a dużym synkiem co wazy prawie 9,5 kg. Moj kręgosłup odmawia współpracy
    Ostatnio edytowane przez gadzia ; 02-10-2010 o 23:55

Chusteryczka Awatar Musli
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Witaj

Alek od dłuższego czasu waży 12 kg, ja nieodmiennie 45 i nosimy sie z powodzeniem drugi rok
    nie ma mnie, wracam w niedzielę

blog http://szandorowemusli.blogspot.com
    dziergadełka http://musli-ruszyczmiejsca.blogspot.com

Chustonówka

Domyślnie

Ale pewnie zaczęłaś go nosić jak był jeszcze ciut mniejszy... i kręgosłup Twój miał czas by w miarę wzrostu dziecka się przyzwyczaić Misiek na dodatek nie trzyma dobrze główki - zatem lekko nie jest.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Witaj! Nie rezygnuj tak szybko
    Ostatnio edytowane przez miracle ; 03-10-2010 o 00:13 Powód: ....

Chustonówka

Domyślnie

Myślałam o MT...tylko przyznam ze boje sie następnej wpadki (chustę juz mam pewnie poczeka aż stanie sie hamakiem. Dziewczyny chustujace mówiły mi, iz trzeba dobrze dobrać, bo różne marki, różnie sie noszą...
    No i czy na pewno MT mogę stosować przy dziecku które samo jeszcze nie siedzi i ma problemy z motoryka? Przyznam ze chętnie uwolniłabym ręce

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Hej a skąd jesteś?
    Najlepiej byłoby się skonsultować zwłaszcza, że dziecko z problemami - ale chyba najlepszym rozwiązaniem jednak byłaby chusta... Doradca by Ci się przydał albo jakas inna chustomama na początek- ale najlepiej fizjo znajacy się na rzeczy... A rehabilitujecie się coś?
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustonówka

Domyślnie

Co do doradztwa - pisze z Poznania - byłam na kilku spotkaniach Mam Chustowych i następne planuje. Co do rehabilitacji - w poniedziałek dowiem się czy jest konieczna i ewentualnie w jakim zakresie. Małego masuje odkąd skończył 14 dni...taka moja autorska wersja Shantala

Uprawnienia umieszczania postów