Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: blokada nocnikowa

Chusteryczka Awatar belfe
    Miejscowość
    Polska ;)

Domyślnie blokada nocnikowa

Mam problem, a tak dokładnie mamy
    Mianowicie, jak Paulinka miała 4 miesiące zaczęłam wysadzać ja na nocnik, ale to wyglądało w ten sposób że jak zauważyłam że zaczyna robić kupkę, to szybciutko ją sadzałam i robiła bez problemów, siusiu nigdy nie wiem kiedy robi ale mniejsza z tym.
    Problem dotyczy tego że teraz przy każdej próbie posadzenie ją na nocnik w momencie jak robi kupkę kończy się "uciekaniem" z nocnika i jakaś blokadą, nie umie zrobić na nocnik, od razu wstaje i nawet jak założę jej pampersa nie robi kupki przez kilka kolejnych godzin jakby jej sie odechciewało.
    co mam robić żeby nauczyć ja na nocni?
    i co zrobiłam źle? że ona nocnika już nie chce?

Chusteryczka Awatar belfe
    Miejscowość
    Polska ;)

Domyślnie

nikt mi nie pomorze ?

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Może w tym dziale szybciej znajdziesz pomoc

Domyślnie

może spróbuj ją nosić razem z nocniczkiem, czytać bajkę, śpiewać albo zająć jakąś zabawką? to co lubi robić żeby jej się dobrze kojarzyło

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

a nie uczy sie teraz intensywnie czegos np chodzenia czy cus?? moze nie ma czasu na posiedzenia na kibelku??
    majka tez ma takie etapy ze nie chce na nocnik i koniec wtedy odpuszczam na pare dni i potem znow probuje
    moze daj jej spokoj na pare dni albo postaw nocnik w widocznym dla niej miejscu i jak sie zainteresuje to sadzaj
    moze potrzebuje wiecej intymnosci sprobujcie moze w jakims kaciku??
    musisz poprobowac c jej pasuje teraz
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

U nas takich etapów było kilka. Raz siedziała na nocniku po 30 min. później ją parzył. Później dawała (chciała) się sadzać na wc bez nasadki a później znowu nie (może jak przyszły chłody to za zimna deska). Teraz jesteśmy w momencie na nocnik znowu. Wolałam na wc, bo to zawsze mniej sprzątania. Siku bywało dużo razy a teraz nie zrobi a tylko założę pieluchę to się zsika. Bywa tak, że widzę, że ciśnie kupę, ja ją na nocnik a ona się pręży i wstaje. Pieluchy nie chce dać założyć i jest takie ganianie. Płakać zaczyna, bo jej nie pozwalam na dywan/łóżko wejść. W końcu na siłę założę pieluchę i zrobi, albo ucieknie jej i już do wieczora nie. Innym razem przychodzi i wybałusza oczy (znaczy kupę chcę) lub pokazuje na łazienkę. Sadzam ją, ładnie ciśnie i wszystko gra.
    Nie zrozumiesz chyba zawsze dzieci. Przynajmniej dopóki nie zaczną mówić. Może jakoś nocnik ją uszczypnął jak było ciepło i się skóra kleiła...?

Uprawnienia umieszczania postów