Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: DOBRA RADA...

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar rhodiana
    Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie DOBRA RADA...

...bynajmniej nie dla Was, bo Wy już wiecie Chodzi mi o to, że moje dwie dobre koleżanki są w ciąży (obie na finiszu), no i ja tak z dobrego serca, (bo mam już jakieś doświadczenia w temacie) mówię im o chustach:jakie są fajne, jak fajnie się nosi maluszka i że tato może się też zaangażować, a one mnie traktują z lekką rezerwą Nie chodzi mi o to żeby je przekonać, bo nic na siłę, ale wkurza mnie że traktują mnie jak jakąś nawiedzoną Może jak urodzą... Macie też tak?

Chusteryczka

Domyślnie

Ja praktycznie zawsze zasłyszaną nowość traktuję z rezerwą, a im bardziej się ktoś (opowiadający) zapala - tym większą Acz zwykle nie omieszkuję na własną rękę sprawdzić o czym mowa, chyba, że idea mnie na wstępie odrzuci. Akurat z chustami pierwszy kontakt wypadł pozytywnie, stwierdziłam, że noszenie bez angażowania rąk to to co króliczki lubią najbardziej. Koleżanka miała tylko kółkową, opisywała (mizernie) zwykłą tkaną i z tego nienajlepszego opisu wywnioskowałam, że taka właśnie to mogłoby być coś dla mnie, a nawet w ciąży wtedy jeszcze nie byłam
    Shilo z eMem i Kreską (12.2008)

http://shilocrafts.blogspot.com/

Bubaje http://bubaje.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar rhodiana
    Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

Ale jakaś zapalona nie jestem!!! Tak mimochodem wspominam, a one nie podejmują tematu Ale jestem gotowa (jak już chłopaki się urodzą) pomóc im.... o ile będą chciały A myślę, że zachcą jak dzieciaki nie będą im schodzić z rąk

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

ja wszystkie "dobre rady" zawsze traktuję z rezerwą

jak je zainteresowałaś a dziewczyny wiedzą do czego internet służy to sobie znajdą albo same przyjdą do Ciebie po radę, nie zachwalaj więcej bo faktycznie na nawiedzoną wyjdziesz, najważniejszy jest po prostu dobry przykład

Ja np przekonałam 2 koleżanki do chust jak się w "mieście" na dzieciowym spacerze spotkałyśmy i w połowę miejsc one z mną wejść nie mogły ze swoimi kosmicznymi wózkami
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka Awatar kiwka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

ja nikomu nie proponowałam i nie próbowałam przekonywać, aczkolwiek już 3 moje koleżanki same z siebie temat podjęły, a wtedy to już oczywiście popłynęłam
    Moje M&M'sy: Maciek (10.08.2007) i Michaś (16.03.2010)

W Poznaniu też nosimy: Poznań "W chuście"

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Niektórym nigdy nie dogodzi. Nie przejmuj się.
    Żalą się znajome mamy, że muszą kolkowe dzieci nosić na rękach, a jak im proponujesz, że pokażesz chustę, nawet pożyczysz, żeby zobaczyły, co i jak, to nie. Nawet jak widzą, że dziecię w chuście słodko usypia, to od razu się zaczyna: a czy to zdrowo, a czy na biodra dobrze, a takie malutkie to można w pionie?...
    Raz w końcu się wkurzyłam i mówię, że skoro dziecię spokojne, to czemu szuka dziury w całym. takie oczy były, nie podejmowałam tematu. Ją dopiero lekarz przekonał a dwie inne męczą się dalej.
    Za to u niektórych to mam chody za to, że wolne ręce mają
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

No ale przecież to dziecko się przyzwyczai do noszenia i później nie będzie samo chciało w łóżeczku leżeć grzecznie, nie?

Uprawnienia umieszczania postów